Kallt!

Nu är det kallt. För att vara på Gotland. -8° är inte som -34° som de visst hade i Moskva häromdagen. Plus att tandkrämen inte är frusen när jag kliver upp på morgonen – så som det var i ett program om en ålänning som flyttat till Grönland. Hur skulle jag fixa att bo på så kalla platser?

Nu smyger jag upp på morgonen och tänder eld i spisen och massor av ljus i köket för att få upp värmen i huset. Står inte ut om det är under +20° och idag var det +15° grader på mitt kontor när jag klev upp. Äntligen har temperaturen precis nått upp till +20°!

Ute snöar det vackra vita flingor. När det nu kommer snö, så får den gärna ligga kvar. Jag gillar bäst när vädret bestämmer sig för antingen eller, mellanvädret är tristast.

3 kommentarer
 1. Lotta
  Lotta says:

  Snälla Åsa, -8 är väl inget att bråka om! Det är rena blidvädret. Vi har haft -25 i tre dagar här i Jakobstad nu. Kan inte skicka ungarna cyklandes till skolan, kan inte gå ut på den mycket nödvändiga entimmespromenaden på kvällen med Wolfie, kan inte få igång bilen… Och det bara fortsätter. Ska bli ännu kallare på lördag, för att kanske lätta lite till söndagen. Hoppas vi.
  En vinter hade vi -25 i sex veckor i ett sträck.

 2. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  -25°? Det förklarar varför jag bor på Gotland och inte i Jakobstad. -25° i sex veckor? Kom hit istället!

  Å andra sidan är man förstås bättre rustad för -25° om det är vanligt med sådana temperaturer. Här är minusgraderna mer tillfälliga. Att behöva oroa sig för att motorn ska frysa ingår inte i mina tankar. Möjligen blir kameran lite seg när det är kallt.

  Däremot håller jag mig mer hemma när det är snöigt. Eftersom vägarna inte saltas på Gotland kan det ibland bli gropig isbark och när det håller på att snöa yr vägarna igen, särskilt de partier som är över öppna fält.

 3. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  Nu läste jag på din blogg där du skrev om min blogg Lotta! Gud så roligt, ”bara lite sämre skidföre ett par veckor i juli”…

  Nyfikna kan klicka på länken till Lotta Backs blogg i min länklista :-)

Kommentarer ej möjligt!