Things och Evernote

Min två favorit-appar för iPhone är Things och Evernote. Båda finns också som datorprogram så att jag kan synka mellan iPhone och dator.

Things är en Kom-ihåg-lista där du kan sortera in göromålen efter projekt och ha flera projekt inom samma område. Du kan skriva utförliga anteckningar till varje punkt, sätta datum på när göromålet ska dyka upp i ”Today” och det finns flera möjligheter att tagga/märka göromålen. Man kan också välja att låta aktiviteter dyka upp exempelvis en gång i månaden på ett visst datum.

Jag har använt Things på resa då jag lagt in hela reseschemat med bokningsnummer, tider, telefonnummer etc i Things och så bockat av allt steg för steg. Annars använder jag det som en vanlig, fast mer avancerad Kom-ihåg-lista.

Evernote är i basen ett anteckningsprogram, men med ytterligare möjligheter att klicka på Evernote-symbolen i webbrowserns list, för att få en notering om just den webbsidan. Man kan alltså smidigt samla ihop en grupp webbsidor om man gör research.

När man använder Evernote i iPhonen kan man göra röstanteckningar eller ta en bild med kameran. När man använder Evernote i datorn kan man lägga till en videoanteckning som man tar med datorns inbyggda videokamera. Man behöver inte spara anteckningarna, för de sparas hela tiden automatiskt. Dessutom lagras de på internet, så om jag skulle resa utan min dator, kan jag logga in från en annan dator och ändå komma åt mina noteringar. Fast, de synkar ju hela tiden med Evernotes i iPhonen också förstås.

Innan gjorde jag anteckningar i textbehandlaren, ett tag i programmet xPad – men Evernote gör antecknandet så mycket smidigare. Det är lätt att få överblick över anteckningarna och eftersom jag taggar anteckningarna kan jag enkelt få upp alla anteckningar som handlar om samma sak. Jag behöver inte spara och sortera i mappar för att hålla ordning på anteckningarna.

Tack vare Things och Evernote kan jag gå på möten utan att släpa med mig dator eller anteckningsblock, det räcker med iPhonen. Om jag plötsligt måste göra en notering om ett göromål, kan jag göra det på stående fot och vara säker på att den sedan synkas över till datorn. För mig underlättar det massor att jag kan jobba på det viset.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *