Nähä? Inte som e-bok i Sverige, jag handlar väl på Amazon då…

Jag har som jag skrev i förra blogginlägget bestämt att inte köpa pappersböcker om de finns som e-böcker. Nyss såg jag en bok som var översatt till svenska som jag ville köpa. En snabb koll på Bokus visade att boken minsann bara fanns på papper till en kostnad av 293 kronor. Jaha, då kollade jag på Amazon efter den ursprungliga engelska versionen. Självklart fanns den då som e-bok, Kindle för iPad och då till det facila priset av 88 kronor. Så, gissa tre gånger vilket jag valde att betala för? Just det, Amazons Kindle för iPad.

För att kunna köpa Kindle-böcker för iPad behöver man en Kindle-app på sin iPad, men det går ju fort som rackarn att skaffa och det hade jag redan gjort. Nu köpte jag boken på internet via min MacBook och då väljer man att boken ska laddas ner till Åsas iPad och POFF, nästa gång jag öppnar Kindle synkar appen en liten stund och sen ligger boken på plats. Är det inte härligt smidigt så säg?

Jag undrar när den svenska försäljningen av e-böcker ska komma loss? Det kan inte bara vara jag som känner befrielsen i att slippa hantera alla pappersböcker…

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *