Hjälp Apple Maps!


Edward C Baig upplevde inga problem med Apple Maps.

Jag har läst massor om besvikelserna över Apple Maps och även om kartorna fungerade hur bra som helst när vi körde från Sorunda söder om Stockholm till Täby norr om Stockholm (se blogginlägget nedan), så är jag fullt medveten om att Apple Maps inte fungerar alls på vissa andra platser. Det är inget man bara kan bortse ifrån. Kartor är bara användbara när de är korrekta. En av de mest nedslående artiklar jag läst är My next phone will be a Samsung, not an iPhone av Michael Grothaus.

Faktum är att Apple Maps är så dåliga att Tim Cook gick ut med en offentlig ursäkt idag.

Här på Gotland har jag lagt märke till att att Apple Maps hittar gatorna, men inte gatnumren. Så, Apple Maps fungerar ganska bra, men inte optimalt. Än så länge.

Ska vi vara upprörda på Apple på grund av de här kartorna? Nej, jag tycker inte det. Så vitt jag kan bedöma tog de det klokaste beslut de kunde. (Faktum är att ingen någonsin väljer det näst bästa beslutet – även om det efteråt kan visa sig att beslutet kanske ändå inte var det klokaste…). De kunde helt enkelt inte fortsätta att använda Google Maps. Google vill inte tillåta dem att använda ”turn-by-turn” i iPhone appen, samtidigt som Google kunde använda ”turn-by-turn” i andra smartphones. Hallå, det skulle ju ge Google en enorm fördel! Självklart kunde Apple inte acceptera det. Jag gissar också att äldre konflikter mellan de här två stora företagen hade sin betydelse.

Därför har jag inga problem med att acceptera att Apple tog beslutet att ersätta Google Maps med Apple Maps. Nästa fråga är: hur kommer de att lösa det här? Och en annan fråga är: kan jag göra något för att hjälpa Apple att göra sina kartor bättre? Svaret är att jag kan göra något och jag kommer att göra det med glädje, därför att det får mig att må bra om jag kan vara en del av att göra Apples produkter bättre. Jag är redan en del av det genom att jag alltid skickar in förslag på hur de kan göra iWork bättre. Nu kommer jag att göra en extra ansträngning för att kolla upp Apple Maps och varje gång jag hittar något som inte stämmer, kommer jag att rapportera det. Det är lätt att rapportera de fel du hittar om du tittar ”bakom” kartan. Där hittar du flera olika valmöjligheter och om du tittar ovanför dessa, ser du i små bokstäver ”Rapportera problem”.

Så, om du gillar Apple lika mycket som jag gör: se till att du rapporterar varje fel som du hittar. Det är det Apple behöver för att kunna göra kartorna bättre.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *