Snart: Canneloni!

Jag har ett gammalt recept på Canneloni som följt med mig i över tjugo år. Största svårigheten brukar vara att få tag på Canneloni, alltså stora ”makaron-rör”. I en del recept har jag sett att man använder lasagne-plattor som man rullar med fyllning inuti – men då är det ju inte Canneloni!

Nä, man ska alltså fixa till den där urgoda köttfärssåsen – ungefär som vanlig köttfärssås men med ett par skivor rökt skinka eller salami i och så en halv deciliter vin, eller i mitt fall, matlagningsvin – och sen ska man stå där med 4-5 cannelonirör i ett glas och pilla i fyllningen med liten sked. När man fyllt en form med cannelonirör häller man över bechamelsås, har på lite smör och riven ost. Sen väntar man.

Det värsta med det här receptet är att jag blir så vansinnigt hungrig under tillagningen.

Idag har jag vågat mig på en liten innovation: jag har inte förkokat cannelonirören, utan har lite lägre värme och längre tid i ugnen. Vad tror ni om det? Oj oj, tjugo minuters väntan kvar…

4 kommentarer
  1. Anonymous
    Anonymous says:

    ska bara tippsa om att det i dom flästa afärer finns cannelonirör som färskpasta…

Kommentarer ej möjligt!