Försommardagar i Hallstahammar

Vi är i Hallstahammar för att hälsa på Helge 6 månader och hans mamma och pappa som köpt ett fint hus där. Huset ligger nära kanalen, stigar och turistområden, så vi har tagit två härliga promenader.

På torsdagen gick vi vid Skantzensjön. Så idylliskt och mysigt.

Vi var också inne och kollade på Åsby Handelsträdgård, där de inrett en jättestor butik med fantastiska ”miljörum”, fast det enda jag dokumenterade var den här gigantiska gorillan som plötsligt satt i en buske!

Efteråt fikade vi vid Kanalcaféet, i gammal friluftsmuseum-miljö.


Idag, lördag, tog vi en promenad åt andra hållet längs kanalen.

Det här fina naturområdet ligger precis tvärsöver vägen där Alice, Alex och Helge bor. Vilken bonus att bo på en plats som lockar till promenader.

I skogen trivdes också vinbergssnäckor, vi såg massor med vita skal, och så den här snoken — den låg precis vid vattnet.

Den här hurtiga kvinnan skulle simma till Trångforsen. Vi tänkte att hon kanske hade någon i bil som väntade där, men nej; när vi gick tillbaka kom hon igen. Då hade hon simmat till Trångforsen och vänt!

Själv skulle jag inte så gärna simma i brunt vatten där det kan finnas snokar… (okej, bortskämd med klart havsvatten).

Kontrasten mellan spegelblankt vatten och forsande vatten var häftig. De här randiga stenarna tyckte jag om. På sista bilden är ett måspar vid sitt bo. De har verkligen valt en tjusig boplats!

Vi träffade på en liten kopparorm. Jag har knappt sett sådana sen jag var liten och bodde i Vittinge.

Sen gick vi hem till deras fina hus. De har verkligen gjort ett bra köp! Här kommer de nog att trivas länge.