Bildfråga


Vad föreställer bilden?
(Gotlandsfolk kan väl hålla tyst ett tag, så de andra får gissa…)
28 kommentarer
 1. Malla
  Malla says:

  Ja, det är lite kolalikt men färgen påminner om röd caviar. Hm…., men det köper man väl inte i kiosken, inte ens på Gotland, va? Då gissar jag på nåt godis gjort av något lokalt bär, som vi andra inte har. Har för mig att vi någon gång pratat om nåt slags bär med ett gotländskt namn, eller har jag bara drömt det?/Mallis

 2. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  Tjoho så kul ni är! Bäret Malla söker heter Salmbär, men det finns inga Salmbär i det här. Tyvärr.

  Ledtråd 4: på fastlandet brukar man kunna köpa en variant som heter samma sak, men som då är hård och rundare i formen. Samt mindre i storlek.

 3. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  Ah, kåda? Bra tänkt, men fel.

  Ledtråd 6: Huvudingrediensen växer på träd och är i sin ursprungsform hård, men i skicket på bilden är den omvandlad till något mjukt.

 4. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  Ledtråd 7: Man importerar huvudingrediensen.

  Om någon kan sin Mikis Teodorakis så finns det en sång där han sjunger om det trädet. ”Vi har en framtid och där står, vi har en framtid och där står xxxxxxxxxxx som blommar, xxxxxxxxxx som blommar, xxxxxxxxxxx som blommar”

  (Nu blev det ju lite väl enkelt)

 5. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  Hm, vill ni att jag ska säga vad det är nu eller? Faktum är att en person har gissat rätt – fast hon lyckades inte skriva någon kommentar pga knasande internet, men jag fick hennes gissning ändå.

 6. Åsa
  Åsa says:

  Råkade se det här gamla blogginlägget. Det kanske är på tiden att jag skriver vad det är: bränd mandel, på gotländskt vis, som en kladdig kaka.

Kommentarer ej möjligt!