Avslutning i San Francisco

Jag och Roine har i flera år planerat att resa till Kalifornien. Det här är det fjärde blogginlägget av fyra där jag berättar om resan.

Vår resa till Kalifornien:

San Francisco, 5–9 april 2018

Vårt hotell, The Dylan SFO ligger i Milbrae, söder om San Francisco, precis vid pendeltåget (BART).

Precis som The Sandman Hotel, har The Dylan SFO satsat på design. Dels i den lilla lobbyn och frukostmatsalen, dels i själva rummen. Fast hotellet låg lite inklämt så de hade verkligen fått tänka till om hur den ytan skulle utnyttjas.

Första kvällen gjorde vi ännu ett besök i Daly pga bowlinghallen och sen ville vi ha mat. Vi var trötta och lite irriterade, hade svårt att bestämma oss och slutligen ramlade vi in på Pop Kitchen. Vi fattade att maten skulle tillredas på bordet, men det var ungefär allt. Så gott som alla var asiater på restaurangen. Vi såg bara två personer som förutom oss inte var asiater. Det visade sig att vår kypare inte var så bra på engelska. Han fattade knappt något när vi ställde frågor, vilket gjorde att vår beställning blev konstig och större än vad vi egentligen ville.

Vi beställde vardera 6 köttbullar som visade sig vara stora, sen ett fat vardera med stora räkor och så en gemensam stor hög med ”blandade grönsaker” som visade sig vara typ spenat, salladskål och isbergssallad. När ägaren eller chefen kom, fick vi lämna tillbaka ett fat med räkor som tur var… Allt skulle ångas vid vårt bord under en stor glaskupa och en rätt i taget! Hallå? Vi fick hämta såser att doppa maten i, men vi fick inte till det alls. Jag tyckte inte att maten var speciellt god, det var bara konstigt alltihop. Vårt i särklass konstigaste matminne.

Dag 11 vaknade jag med mycket migrän, vilket tyvärr innebar att Roine fick ta sig till biluthyrningsfirman på flygplatsen och lämna tillbaka bilen, alldeles själv. Under eftermiddagen lyckades jag samla ihop krafterna så pass att vi tog pendeltåget in till San Francisco. Det regnade. Fast vi tänkte att vi ju haft sådan tur med vädret att det så klart skulle sluta regna, så jag tog inte ens med den regncape jag köpt. Inte smart.

För det regnade precis hela tiden när vi var i San Francisco. Där är det ju väldigt höga backar, så regnet verkligen forsar fram längs gatorna. Vi blev helt dyblöta! Det enda som var torrt var mina fötter, för jag hade på mig mina fina Magic Island-kängor. Tack vare regnet ramlade vi in på ett härligt galleri, där det fanns tavlor som jag gillade allihop!

Vi tog oss till Apple store, sen Nike – där jag hittade ett par riktigt snygga skor med höga skaft men de var dyra och jag hade inte så mycket plats kvar i resväskan så jag avstod.

Sen skulle vi hitta någonstans att äta och det är verkligen svårt att orientera sig i San Francisco. Kartapparna har långt eftersläp, det är svårt att hitta gatuskyltar och med så höga hus får man inte heller någon överblick. Till sist kom vi till SuperDuper Burger. Sen tog vi BART tillbaka till hotellet och när vi kom fram hade regnet förvandlats till någon slags spray.

Vi var blöta in på skinnet och fick hänga upp alla kläder på tork.

Dag 12 var det bättre väder. Nu började vi med att gå på SOMA.

Det var ett fint museum, men det var väldigt, eh, avancerad konst, så det mesta var svårt att ta till sig, men det fanns en del godbitar, framför allt i avdelningen med popkonst.

Sen gick vi till hamnen och the Harbor House där det är nästan som en saluhall. Vi promenerade en himla massa. Det var också Roines födelsedag!

Dag 13 var vår sista dag inne i San Francisco. Vi tog oss till Pier 39 och Fisherman’s Warf. Det var en fin blandning med affärer och restauranger på piren och förstås supermycket folk.

Här fanns också en stor plattform i vattnet där det låg sälar och sjölejon. Vi åt lunch på en italiensk restaurang på andra våningen med fin utsikt över vattnet.

Därefter tog vi en båttur som gick till Golden Gate och sedan ett varv runt Alkatraz. Vi var så nöjda med vårt beslut att inte besöka Alkatraz, ingen av oss gillade tanken på att besöka ett fängelse. Dålig karma liksom. Det var skönt att komma ut på vattnet en stund.

Sen gjorde vi ett försök att åka spårvagn, men just den spårvagnen var trasig så vi gav upp idén. Vi var rätt så trötta. Vi letade upp en thailändsk restaurang som låg lite avsides. Den såg trist ut utifrån, men var riktigt bra när vi väl kommit in.

Innan vi tog tåget tillbaka hade vi turen att få lyssna till Backyard Party Kings!

Dag 14 var det dags att åka hem. Vi hann med att äta lunch på Peter’s Café precis bredvid hotellet.

Sen åkte vi med transferbuss direkt från hotellet till flygplatsen. Vi hade en massa tid att fördriva, så vi letade rätt på flygmuseet, och tja, det var väl lite småkul, men kanske måste man vara lite mer flygnörd för att bli lycklig där?

Vi klev på planet och lämnade Kalifornien, men vi spinner på nya resplaner. När jag skriver det här har vi varit hemma en vecka och fått ordning på dygnet. Från storstad till vårt lilla Kappelshamn på Gotland. Det känns bra att vara hemma igen, men resan kommer att leva länge till i våra tankar, för det finns mycket att fundera på.