Förvirrat värre

Vilka tider vi lever i. Så många saker som man tog för givet eller lärt sig att det var sant, förändras hela tiden. Vem ska man tro på tro på tro på när tro på när allt är så här?

Länge var fett farligt och pasta bra, nu är fett okej och pasta dåligt (om det inte är fullkornspasta).
Mjölk har utmålats som farligt, men är nu rena bantningsmedlet.
Salt har varit döden döden, men hoppsan, det fanns visst inte forskning som backade upp det, så det är nog inte farligt heller?

Gotlandsbolaget har kört Gotlandsbåtarna i evighet, med en liten paus då Nordström & Thulin tog rodret – men nu lämnar Gotlandsbolaget inte ens in anbud. De surar.

Barn ska inte ha pälsdjur hemma för då blir de allergiska, sa dom, till man så kom på att oj då, om barn inte umgås med pälsdjur under uppväxten så utvecklas inte deras immunförsvar och då blir de allergiska.

I mars tinar snön på vårt åkerland bort och dagen blir längre och natten blir kort – ja ja, okej för det där med dagen och natten, men inte ser det ut att vara någon tining på gång precis? Eller är det här bara den berömda massgaisten? Finns växthuseffekten eller är det naturliga variationer?

Hur sjutton ska en enkel människa veta vad som är sant i denna röriga värld?

6 kommentarer
  1. Tintomara
    Tintomara says:

    Nä, det är absolut ingen idé att försöka. Man kan lika väl göra vad man har lust med, är det inte rätt så blir det… kanske… eller så dör man, men det gör man ju ändå.

  2. Elin
    Elin says:

    Du glömde att ta upp chipskonsumtionen. Man skulle inte äta chips, för de innehöll så stora mängder gifter. Sedan visade forskningen att de stora mängderna inte var så stora och att det blev giftigt bara om man gav det till råttor i enorma doser, så stora doser att det inte fanns på denna jord att vi människor skulle få i oss.

    Det är bara att ta det lugnt, luta sig tillbaka och invänta de nya forskningsrönen.

    Chips e gott!

  3. Elin
    Elin says:

    Minns även när bokhyllan Billy från Ikea ansågs vara cancerframkallande. Tycker den slår alla rekord!!!

  4. Elin
    Elin says:

    Oj vad förvirrande med flera ”Elin” efter varandra som kommenterar dina inlägg.

    Jag blev först lite kallsvettig, men ser ju att man kommer till olika profiler när man klickar på namnet.

    /Elin i Björken

Kommentarer ej möjligt!