Aktionen på Furillen

Idag samlades Rutebor och andra sympatisörer i en aktion för att stötta Johan Hellström som drabbats av envisa felsökare som överklagar hans ansökningar om bygglov in absurdum.
Det var över hundra personer som samlades bakom en av de K-märkta slagghögarna på Furillen. Klockan 14 skulle Furillens samfällighet ha sin årsstämma, och med på det mötet skulle även de här överklagarna vara.

Göte, Camilla och Anders står här och berättar om bakgrunden till aktionen. Det fanns också ett upprop att skriva på – det ska sedan skickas till justitieministern.

Och sen gick vi i samlad tropp bort till hotellet och konferensrummet som så lägligt har fönsterdörrar. Hela gänget samlade sig väl synliga utanför. Göte, Camilla och Anders gick in på mötet, berättade att alla vi stod på Johans sida och undrade om mötesdeltagarna ville skriva på uppropet för att avgiftsbelägga överklaganden.

Sen väntade vi och väntade i solen…

Droppen var när Gotlands Tidningars fotograf tryckte upp objektivet mot glasrutorna och tog bilder. Då plötsligt stängdes de stora portarna till om glasdörrarna… På bilden syns även safthinken; den ställde personalen ut för att vi inte skulle förgås i värmen.

Tja, vi gick i alla fall runt till andra sidan av konferensrummet där väggen är av glasbetong och det gick mycket bra att kika in även där. Då drog de för ett svart draperi.

Jag bedömer aktionen som lyckad. Vi var många som fick chans att visa vårt stöd och deltagarna på mötet var inte oberörda av vår närvaro.

Vi var dessvärre tvungna att lämna aktionen innan den var avslutad. Antar att jag får reda på fortsättningen i morgon.
(Artikeln som kom i Gotlands Tidningar på måndagen)