Lite solsken från La Masia

Igår åt vi i Tillväxt Gotlands styrelse tapas på La Masia/Donners hotell. Jag blev grymt imponerad av Alexander som är restaurangchef – det var hans bröder som började med hotellet. Först köpte de huset som skulle renoveras och så bjöd de över Alexander som har jobbat med familjens restauranger i Jönköping. Han tillbringade två veckor i Visby, gick runt, funderade och kollade in restauranger. Vad skulle man kunna göra med restaurangen på det blivande hotellet?

När han kom tillbaka till Jönköping hade hans kompisar bokat med honom på en fotbollsresa till Barcelona. Innan fotbollen gick de på en tapas-restaurang och Alexander blev ruggigt imponerad av konceptet och såg till att få komma in i köket och prata med kockarna. ”Jag vill att ni följer med mig till Gotland!” och så blev det! Fatta vilken kille, så nära från tanke till handling! Så nu har La Masia två tvättäkta, spanska kockar och restaurangen serverar just tapas.

Hotellet är superfint renoverat och restaurangen har en egen, vacker stil. De har dessutom köpt Medeltidshotellet plus det Gamla Landsarkivet som de renoverar till 28 hotellrum.

Familjen kommer från Libanon och de trivs jättebra på Gotland. Vilken solskenshistoria va?