Revbensspjäll

Jag vet, man ska äta påsklamm nu. Men nu råkar vi gilla revbensspjäll i det här huset. Och förresten ser det mer ut som jul än påsk när man tittar ut, så revbensspjäll blir det. Ifall någon är intresserad av receptet så kommer det här. Eller, recept och recept, det är ju inte som att jag står och mäter upp ingredienserna, jag bara häller i lite slattar av allt… så, jag vågar mig inte på några exakta angivelser, ni måste lita till ert eget förnuft och anpassa efter hur mycket revben ni har.

Åsas Revbensspjäll

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Dela revbenen, ben för ben.
  3. Smörj en eldfast form, antagligen behöver du ugnens långpanna för att allt ska rymmas.
  4. Blanda olivolja (1-2 dl?) , kinesisk soja (3-4 msk?) , sirap/honung (2-3 msk?) och vinäger (1 msk?) i en platt form.
  5. Tillsätt t.ex. rosmarin, salvia, timjan, paprika och peppar. (Du kanske hellre vill ha mer chili-smak, det går också bra, ta kryddor efter smak och humör)
  6. Blanda ihop.
  7. Vänd ett revben i taget i blandningen, pensla på där det inte täcker, lägg revbenen i ugnsformen.
  8. Täck med aluminiumfolie.
  9. Sätt in i ugnen i 45 minuter.
  10. Tag ut formen, ta bort folien, vänd revbenen och sätt in i ugnen i ytterligare 45 minuter.
  11. Vänd revbenen ett par gånger, pensla på av resterande blandning.

Sen är det klart!

2 kommentarer
  1. Åsa Mitt i Världen
    Åsa Mitt i Världen says:

    Fast själva poängen är att man först liksom ”kokar spjällen i sin egen vätska”, under folien. Så om man ska grilla så måste man i så fall börja med passet i ugnen. Om man man vill uppnå just den poängen alltså.

Kommentarer ej möjligt!