Forell med bacon?
Idag köpte jag och Alice två regnbågsforeller att ha till middag. Det var inte så väldigt planerat, så när jag kom hem upptäckte jag att jag t.ex. inte hade någon citron och därmed gick flera recept bort. Istället hittade jag inte mindre än två recept med forell och bacon. Hm?
Först skölja och torka, sen salta och peppra firrarna. Egentligen ska man lägga i persilja, men det har jag ingen, så jag lade dit rosmarin. Bacon på botten av formen, sen firrarna och så täcka med bacon. Folie över hela rasket och in i ugnen.
Sen ska man ha lite citron på slutet i alla fall, vilket jag ju inte har. Men, jag tänker ta créme fraîche istället för grädde, så det blir lite syrligt i alla fall. Och så en ny runda i ugnen.
Jag är mycket nyfiken på hur det här kommer att smaka!
Skall bli kul att höra, jag har ätit baconlindad lax en gång… och det funkade alldeles utmärkt… laxen och den salta baconet var riktigt smarrigt.
Det var gott!
Det låter gott, men här på Stenkastet går magsjukan med full kraft, så att laga mat som luktar går ej.
Elin: Gud bevare oss från magjuka…
verkade riktigt smasikt det där recpetet – även din egen variant!