Röksvamp mmmmmm…

Om du inte har provat att äta röksvamp så är det dags nu! Ut och leta efter de små runda vita svamparna. Själva hittade jag ett gäng på en golfbana idag.

(Nej, lugn bara lugn, jag har inte blivit komplett galen och börjat spela golf! Tok heller. Jag skulle fotografera Wisby Gästgifveri på lite håll och då måste man gå på golfbanan.)

Det är mycket enkelt, alla röksvampar som ännu är fräscht vita går att äta. Man gör ren dem, skär i tunna skivor och ser man att någon börjar klegga ihop i mitten så är det bara att slänga. Sen lägger man i en stekpanna med olja eller margarin och steker så att det blir som små chips. Låt dem rinna av på lite hushållspapper. Salta lite. Klart!

De här goda svampchipsen kan man t.ex. strö i sin sallad. Själv gillar jag att göra tunnbrödsrullar – fast just idag fanns det inga tunnbröd i den lilla affären jag körde förbi, så det fick bli pita-bröd.

Om man vill göra tunnbrödsrullar, kan man göra så här:

  • Bred smör på tunnbrödet.
  • Mosa en ännu varm kokt potatis i tunnbrödet, strö på typ grillkrydda, eller peppar, salt och paprika.
  • Lägg på rökt skinka, pastrami eller rostbiff.
  • Strö över röksvampchipsen. (Man kan ha rostad lök också)
  • Lägg på tomatskivor, paprikabitar och sallad.
  • Häll över lite tjock, krämig dressing av någon sort du gillar. (Går bra utan också)
  • Rulla ihop tunnbrödet, sätt ev folie i ena änden så att det inte rinner ut.


4 kommentarer
  1. Rex
    Rex says:

    Tack för ditt slutaröka tips. Käka röksvamp så ryker det ur munnen utan nikotin. Ska vidarebefordra det till min sambo, själv så har jag aldrig börjat röka.

Kommentarer ej möjligt!