Luftnyhet
Hinner knappt mer än hem från Kreta så möts jag av den storslagna nyheten att man undersökt glass och kommit fram till att den innehåller luft! Och så lägger man upp det som att det vore dåligt med luft i glass…
Ibland undrar man hur de tänker de som ägnar tiden åt att undersöka sådant här. Menar de på allvar att bra glass inte innehåller luft? Menar de i så fall även att bra vispgrädde på t.ex. tårtor inte ska innehålla luft? Kul tårtor det blir i så fall…
Luften är ju med och gör konsistensen och faktiskt tror jag att det påverkar smaken också. När jag var liten fanns en chokladkaka som hette Bros och den bestod av små luftbubblor. Den var JÄTTEGOD!
Allvarligt, vem vill ha glass utan luft? Då blir det ju bara som kompakt fryst äggräddmargarin eller?
Jamen det är ju bra med luft. Då blir det ju inte så mycket kalorier att tänka på.
Nalle