Mot hedersrelaterat våld!

Det värmer mitt hjärta när både tjejer och killar jobbar för att stoppa hedersrelaterat våld! Det är Fadimedagen idag. Fadime som med sin död blev väckarklockan som påvisade att det pågår helt otidsenliga handlingar i Sverige. Handlingar som ofta hanterats lite tveksamt av myndigheter, för att man inte har velat se handlingarna som kriminella utan som kulturella. När det gäller mänskliga rättigheter kan vi inte sätta på oss kulturella skygglappar och därigenom lämna fritt fram för folk som vill gifta bort sina elvaåriga döttrar eller mörda ett par unga människor därför att de älskar varandra.

Ibland blir folk alldeles vilsna i hjärnan på något vis. Blir rädda för att de ska framstå som rasister och inte ”ifrågasätta andras kultur” – men just genom att göra så bortser man från människan som växer upp med olika kulturer. Om man tror att den människan i hjärtat är mycket annorlunda en själv, ja då blir det förstås logiskt att avfärda somliga handlingar som ”kulturella”, men om man utgår från att vi i hjärtat är ganska lika, då blir det helt ofattbart att Sverige under så många år stått handfallen inför det hedersrelaterade våldet!

Sveriges Radio om tjejernas kamp
Dagens Nyheter om killarnas Sharaf Hjältar

1 kommentar
  1. Anonymous
    Anonymous says:

    Ingen får stå handfallen inför detta ruskiga. Bekämpa hedersmorden så att de försvinner!
    Nalle

Kommentarer ej möjligt!