Fartyg i sjönöd

Nu ligger ett 155 m långt lastfartyg på slagsida mellan Gotland och Öland. Fjorton man befinner sig på fartyget. Två räddningshelikoptrar är där, men de vågar inte vinscha pga det hårda vädret.

Det är då man känner sig liten som människa. Det är då det plötsligt känns som att man är lite mer oskyddad när man bor på en ö. Vi är beroende av att båtar och flyg är vår kontaktväg med omvärlden. När det stormar är det inte längre självklart att vår landsväg till sjöss fungerar.

Jag håller tummarna för att alla fjorton besättningsmän klarar sig.

Läs mer på www.gotlandska.se eller Aftonbladet.

2 kommentarer
 1. Malla
  Malla says:

  Om det är till någon tröst, tog det mig 2 timmar med bil att ta mig hem från jobbet ikväll, för en sträcka som normalt tar ca 20 minuter. De flesta Stockholmare tycktes ha glömt (sedan förra vintern) att det är bra med vinterdäck när det blir kallt o snöar (sur ursprunglig Dalkulla)/Mallis

 2. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  Det har snöat på Gotland innan idag, men inte förrän nu ikväll har marken blivit vit i Kappelshamn. För en stund sen tror jag dessutom att jag såg en blixt som efterföljdes av en åskknall! Mitt i vintern?

  Nio personer är räddade från båten nu. Vilka hjältar som klarar att rädda dem i det här vädret! Hoppas de sista fem går att rädda också. Tur att de har överlevnadsdräkter.

Kommentarer ej möjligt!