Genmodifiera dig själv!

Jag bloggade ju om kosmetikavetenskapen i morse, men nu blev jag tvungen att skriva lite till. Det går en reklamfilm där de berättar om ett ungdomskoncentrat från Lancôme. (De förtäljer inte vilka eller vilken typ av ungdomar det är ett koncentrat av, men det kanske är lugnast att inte veta?)

I alla fall blev jag ju tvungen att kolla upp det här. Då hittar jag det här fantastiska blogginlägget från Femina. Där står det bland annat:

  • ”Genteknologi är hett på hudvårdsfronten just nu…”
  • ”Teknologin och tänket, där man ger generna bästa möjliga arbetsmiljö, är samma även om koncentrationen är något lägre.”

Detta är riktigt upphetsande nyheter för mig! Kan man alltså genmodifiera sig själv? Kan man kanske klona sig själv så att man återuppstår som ungdom? Eller som bebis? Eller som kvinna i övergångsåldern?

Lancômes egen sajt kan man läsa att:

  • ”Lancôme introduced an innovation which was capable of stimulating gene’s activity thereby stimulating the production of youth proteins2. Such a revolutionary discovery was sure to have a global impact in the cosmetic world.”

Jag fattar inte hur det utanför den kosmetiska vetenskapsvärlden kan vara så tyst om denna genteknologiska revolution? Var nominerar man till Nobelpriset? Eller, någon borde åtminstone tipsa Illustrerad Vetenskap!