Fitline – inget för mig

I höstas fick jag höra talas om Fitline. Ett pulver med vitaminer och mineraler och ett par ”hemliga” ayurvediska örter. Jag blev anti hela grejen från start av två anledningar:

 1. Fula förpackningar, ja ful grafik över huvudtaget. För mig signalerar det ett företag som inte bryr sig om sina produkter fullt ut.
 2. Multilevel marketing. Åh så jag ogillar dessa säljsystem som får folk att börja betrakta sina vänner som potentiella köpare…

Men hur det nu var så fick jag också med egna ögon se att håret hade börjat växa på en totalt flintskallig man och en kvinna som under hela sitt vuxna liv kämpat med sin övervikt började med Fitline, fick ny energi, fin hy, normaliserat blodtryck och efter ett tag började hon med Fitlines bantningsprogram och sedan dess har kilona rasat.

Så, okej, det var lite svårt att bortförklara dess framgångar och eftersom jag har kronisk migrän så testar jag allt möjligt. Nu har jag testat Fitline i fyra månader och inte märkt av någon som helst förbättring, så jag slutade. Snarare verkar det som att min mage äntligen kommit i ordning igen nu när jag har slutat – vilket är tvärtemot vad jag har hört om andra: det verkar finnas flera som istället blir av med magproblem när de tar Fitline.

Redan innan Fitline har jag testat alla möjliga preparat och behandlingar. Jag tror att de piller jag ändå stoppar i mig varje dag fyller upp mina förråd av vitaminer och mineraler så att jag inte märker någon skillnad med just Fitline. Till exempel så kan höga doser c-vitamin göra stor skillnad för den som har värk i kroppen, likaså magnesium.

När jag själv söker på Fitline hittar jag bara framgångshistorier, därför vill jag skriva det här blogginlägget. Jag tror inte att Fitline passar för alla. Egentligen tror jag inte att något preparat eller behandling passar för alla.

Efter att ha hamnat i Fitlines register ökade min negativa känsla med de Nyhetsbrev som skickades ut eftersom de bara handlade om nya sätt att öka min försäljning – trots att jag aldrig varit intresserad av att sälja…

Jag ställer mig också mycket frågande till de ”vetenskapliga” förklaringar om hur Fitline fungerar. Jag har testat Fitline TROTS dessa tvivelaktiga förklaringar inte TACK VARE.

Summa summarum, det känns bra att ha slutat med Fitline av många skäl.

Lite länkar för dig som vill läsa vidare:
Blev svårt sjuk av ett kosttillskott
Företaget ”Det kallas flush” (här påstås att PM Sweden och FitLine granskas av Livsmedelsverket, fast någon sådan information har jag inte fått från Livsmedelsverket?)
I frågorna längst ner skriver den här mannen om att FitLine inte bör användas av personer med transplanterade organ.
Biverkningar från Guarana.
Biverkningar av B-vitamin.
Hon erbjöds pulver mot adhd
”Det finns inget generellt botemedel”
”Det här sker inte av pin djävulskap”

———————————————————————————————-

Då och då får jag kontakt med personer som läst det här bloggmailet, vilket föranleder mig att uppdatera informationen. En av dem är Ingela Sjöquist som sammanställt information om FitLine som jag den 2 maj 2014 publicerat på min blogg.

Uppdatering 26 december 2012:
Missa inte Christine Sinclairs kommentar nedan. Hennes njurar slogs sannolikt ut av Fitline och hon är nu allvarligt sjuk!

Uppdatering 17 januari 2013:
Igår fick jag ett e-mejl från maken till en kvinna som eventuellt har börjat må dåligt på liknande sätt som Christine. Så här långt urinvägsinfektion.

Uppdatering 18 januari 2013:
Jag har försökt luska i vad det är som kan vara farligt i Fitline. Det är uppenbarligen så att en del mår bra av Fitline, men som jag förstår går det inte att på förhand avgöra vem som har en viss känslighet eller sårbarhet i sin kropp, som kan leda till exempelvis att njurarna slås ut. Det som då kan vara svårt för en del kroppar att hantera är sådant som höga doser av vitaminer, det blir till exempel en hel del b-vitaminer som man häller i sig och även om de är vattenlösliga så att det man inte behöver försvinner ut med urinen, kan det vara så att njurarna belastas av detta. 

B3 eller niacin finns i en slags energidryck som man får med i sitt Fitline-startpaket. Eftersom niacin vidgar blodkärl kan detta göra att man får en kraftigt rodnande effekt som kan pågå ungefär en halvtimme – detta beskrivs av PM International som något bra, men om man läser om niacin känns det inte riktigt lika bra: ”Överdoser av Niacin kan få negativa konsekvenser. Höga doser kan minska fettförbränningen och minska kroppens känslighet för insulin, vilket kan öka risken för typ 2-diabetes och övervikt. Det kan även ge negativa effekter på levern och framkalla hudrodnader, kräkningar och astma.” 

Dessutom, det är hög sockerhalt i Fitline. Nu vet jag en person som efter att ha tagit Fitline måste ta tabletter för att sänka både sitt blodsocker och sina blodfetter… Samtidigt kan man på internet läsa här och där att Fitline just är bra för diabetiker. Det finns nog anledning att skärskåda detta.

Uppdatering 31 januari 2013:
Jag har nu varit i kontakt med Livsmedelsverket och Läkemedelsverket. Fitline klassas som kosttillskott så det ligger under Livsmedelslagstiftningen. De har till dags dato fått in 12 frågor om Fitline, men ingen direkt anmälan. De är mycket angelägna om att få in rapporter om misstänkta biverkningar. Om du som läser det här blogginlägget har en misstänkt biverkning att anmäla går du till den här sidan och berättar att du vill anmäla, därefter tar Livsmedelsverket kontakt med dig så att du kan fylla i en korrekt anmälan.

Som jag gissade låg inte Fitline riktigt på Läkemedelsverkets bord, men de ska ändå kolla upp om de fått in någon anmälan om biverkningar och i så fall ska de kontakta mig.

Uppdatering 4 februari 2013:
Läkemedelsverket har nu meddelat att de inte fått in någon rapport om biverkningar vad gäller Fitline.

Uppdatering 15 februari 2013:
Jag kollade min bloggstatistik och som vanligt domineras sökordslistan med söktermer som innehåller ”fitline”. Jag fick för mig att själv söka på Fitline och hamnade då på en blogg där en som kommenterar berättar om hur hennes magkatarr försämrats, hennes urin fick för höga ph-värden och hennes mans diabetes blev kraftigt försämrad då Fitline ”gjort något” med hans bukspottkörtel så att han som innan tog långtidsinsulin, nu måste ta flera doser med snabbinsulin.

Uppdatering 10 oktober 2013:
Idag fick jag mail från en person som skriver så här: ”Jag fick verkligen mer energi eller blev i alla fall  mer speedad, kände mig faktiskt klart mer fokuserad skall erkännas. Men jag fick också en krypande tryckande obehaglig känsla i bröstryggen.”

Personen har frågat sin FitLine-kontakt om obehaget kan vara en biverkning av FitLine, men denne känner inte till något om det. Jag lägger ut hennes symptom här ifall det är någon mer som upplevt detta just i samband med att man använder FitLine. OBS! Det behöver alltså inte ha något samband med FitLine, men för att kunna avgöra det behöver man ju känna till om det finns fler som upplevt liknande symptom.

Uppdatering 31 januari 2014:
Jag har fått mail från en person som rapporterar att hen till att börja med mådde toppen av FitLine, men efter ett tag började hen få hjärtklappning, all värk i kroppen kom tillbaka, hen upplevde flera gånger att hjärtat stannade till, hen fick magproblem och kunde inte sova. Hen slutade tvärt med FitLine och symptomen minskade för att sluta helt efter ett par veckor – utom värken i kroppen som hen ju haft sedan innan. Hen tar idag värktabletter för att kunna fortsätta sitt jobb i butik. När hen började fråga runt bland andra som använder FitLine fick hen höra liknande berättelser. Däremot förnekas existensen av dessa personers erfarenheter av FitLine, eftersom deras policy är att FitLine helt enkelt inte har några biverkningar…

Uppdatering 29 april 2014:
Fia har i kommentar nedan berättat hur hon fick en livshotande anafylaktisk chock när en kollega bjöd henne på en ”rödorange Fitline-drink” (jag tror den kallas Activizer). 

”Jag drack ur glaset och fick plötsligt en enorm kvävnadskänsla, nacken krampade och jag kunde ej hålla upp huvudet, halsen svällde upp och jag tänkte nu dör jag sedan blev allt svart. När jag vaknade till hade mina arbetskamrater tillkallat ambulans. Hela min kropp från topp till tå var totalt knallröd med klåda och uppsvälldhet. Fick åka i ilfart med ambulansen och på akuten konstaterade de att jag fått en anafylaktisk chock av det värre slaget. Jag har aldrig visat tecken på allergi mot något innan detta och fitline ”drinken” var utlösaren då jag inte ätit/druckit något olämpligt innan.”

168 kommentarer
 1. Qbrium
  Qbrium says:

  Bra initiativ att skriva detta inlägg. Det är sällan jag hittat ”de negativa historierna” när jag googlat runt. Just nu har jag en väninna som vill att jag ska testa (ja, hon har till och med erbjudit sig att bjuda mig på första månaden). Eftersom jag har eksem så är jag också en sån som ”testar allt”. Kan ju bli spännande att testa – med skeptismen i bakhuvudet.

 2. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Qbrium! Jag har inte heller hittat annat än framgångshistorier och det är väl antagligen så att de som det inte fungerar på, kanske bara känner sig dumma som ens provat – så att de inte vill skylta med det? Fast, jag tycker inte att man är dum som provar. Man måste prova sig igenom en massa för att hitta det som fungerar.Det här med en gratis första månad är nog något som de brukar använda sig av, ungefär som en garanti att alla kommer att tycka att det är så bra.Som du ser i mitt blogginlägg så har jag personer i min närhet som blivit hjälpta, vilket var det som fick mig att testat TROTS att företaget i sig är värsta sjabblet i mina ögon. Eftersom försäljningen sker med multilevelmarketing så är alla angelägna om att fler ska börja, så att de själva ska kunna använda Fitline med så liten kostnad som möjligt. En del står hyfsat emot detta så tillvida att de bestämmer sig för att bara sälja till fem personer (eller hur många som behövs för att få sitt eget användande finansierat), men man kan ändå inte bortse ifrån att de har ett egenintresse i att få fler att använda Fitline.Hur som helst: Fitline fungerar inte på mig. Kanske fungerar det på dig och i så fall är det ju bra. Lycka till vad du än bestämmer dig för.

 3. Uffe
  Uffe says:

  Min fru komm hem med denna produkt fitline, och tycker den är bra. Som vanligt tvivlar jag alltidt om det låter för bra och enkelt så är det inte det bra . Sen fördäljnings sättet liknar Pyramid spelets upplägg. Men hon får 1 månad på sig sen så åker det ut. Mvh Uffe

 4. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Good Food: Nej, jag har inte hört talas om oil4life.Uffe: Ja som du sett är jag lite skeptisk till FitLine, men jag har samtidigt bekanta som faktiskt mår bättre av det – TROTS att de har ett hemskt säljsystem, fula förpackningar och tvivelaktiga vetenskapliga belägg. Så, vem vet, du kanske är en av dem som det funkar på?

 5. Janie
  Janie says:

  Varför är detta säljsystem så hemskt? Köper du något i en butik gynnar du en person som sitter högst upp på toppen och tjänar multum på arbetarna under sig(pyramidspel kanske?), köper du något via mlm så gynnar du i första hand personen du handlar av. Jag dricker fitline och tycker det är bra, däremot känns det tråkigt att folk är så anti pga av försäljningen. Hellre att min kompis, som jag bryr mig om, tjänar pengar på mig än någon gubbe på ett kontor i USA. Över huvud taget har jag upplevt fitline-folk som väldigt trevliga i jämförelse med många andra mlm-are.Sedan kanske inte produkten passar alla, och så kan det vara, så får det vara, du provade i alla fall.

 6. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Janie: om det verkligen handlar om en bra produkt, så tycker jag att det är tråkigt att det säljs via MLM. Jag gillar inte att man med kontinuerliga inköp ska gynna en kompis. Det skapar en komplicerad relation med kund-säljare som inte är bekväm när det sker inom ramen för MLM.Om jag däremot har en kompis som startat en hälsokostaffär eller en webbutik som säljer hälsokost, så är relationen kund-säljare en enklare relation. Då är det bara kul att man handlar av en kompis.Oavsett vad du köper idag så finns det folk som tjänar pengar på det i en kedja bakom den person som du handlar av. Inom MLM är ett av ”knepen” att man målar upp en bild av att det är en väldigt lång kedja där varje länk ska ha betalt när man ex köper en produkt i en hälsokostaffär – men i själva verket finns det ju en kedja med en kompis som köper av någon som köper av någon som köper av någon eller i alla fall levererar provisioner i en kedja bakåt också i MLM. Det är det som gör att folk tjänar pengar.Jag vill påstå att kedjan av folk som ska ha betalt i de flesta fall är kortare när man säljer på vanligt sätt och dessutom, när man har en närmare kontakt med grossist kan man förhandla om priser och annat. Plus att jag nog kan tycka att det är mer seriöst när en produkt säljs av personer som är utbildade på hälsokost och naturmedel än av personer som ofta bara är ”utbildade” på just FitLine.

 7. Jenny Nording
  Jenny Nording says:

  Tack för inlägget, håller med dig Åsa till 100%!!! Testar Fitline just nu, känner inget alls… Jag har inte hållit på så lämnge men relationen kund-säljare är jättekomplicerad om man som jag tänker sluta… Jag tycker att det är lite obehagligt,sektliknande… Och lite fantasifullt som att man skulle kunna bota en sprucken menisk med det… Jag vet att det hjälper en hel del men de kanske bara behövde något att tro på…

 8. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Jenny! Jag tänker att ju mer fel man ätit innan, eller ju större behov man har av vissa vitaminer och mineraler, desto större effekt kanske? Fast jag tar ju en massa grejor ändå och har gjort i flera år. Jag har hittat de prylar som funkar på mig. Så kanske var det därför som FitLine inte gjorde någon skillnad?

 9. Christine Sinclair
  Christine Sinclair says:

  Har ätit FL under 3 mån tid så kallat start paket är nu allvarligt sjuk,med dialys som följd,pulvret är testat samtidigt med mina prover.detta är skit!!!! Gå inte på det. Startade med urinvägsinfl sen gick det fort på ngr Tim hög feber pga njurar som totalt gav upp,pga fitline!!!!!

 10. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Christine, så fruktansvärt! Jag hoppas att Fitline härmed är anmält till Läkemedelsverk eller Livsmedelsverk beroende på vad det räknas som. Jag drar en lättnadens suck över att jag slutade.Jag hoppas att det går att få ordning på dina njurar igen?När jag läser detta förstår jag att det verkligen är viktigt att det går att hitta motbilder till Fitlines framgångshistorier. Egentligen är detta något som media borde skriva om – fast då skulle ditt namn behövas och du kanske inte är så sugen på det? Jag misstänker att ditt fokus ligger på att blir frisk.Du skriver att du är allvarligt sjuk. Hade du några problem med njurarna innan Fitline, så att dina njurar visat att de ”är mer känsliga” eller gick du från fullt frisk till allvarligt sjuk? Du behöver förstås inte svara på detta och särskilt inte här där det är öppet, men om du hellre vill kan du svara mig på asa@kappelshamn.se.Jag ska i alla fall börja med att berätta detta för de distributörer jag känner till. Detta måste spridas.Jag håller tummarna för att du blir frisk!

 11. Joey Heathen
  Joey Heathen says:

  Tja, jag har ätit det i ett halvt år och mår kanonbra. Är mycket piggare och mitt kolesterol har gått ner. Dessutom har jag slutat få kramper som jag frekvent brukade få. Jag har fått min mor att testa det och hon mår också bättre av det. Hon har typ två diabetes och högt blodtryck med sk. fönstertittarsjuka som gör att hon har mycket svårt att gå uppför trappor. Efter en kortare tids användning har hon fått positiva förändringar och kan nu ta hela trappor utan att behöva vila. Många jag känner har fått bra effekter av det och har tagit det i flera år. Men visst, jag håller med att preparatet inte är bra för alla, speciellt de som har latenta sjukdomstillstånd som det eventuellt kan utlösa.

 12. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Joey!Jag ifrågasätter inte att du och din mamma mår bättre. Det är bara att gratulera. Men för en del gör Fitline verkligen ingen skillnad och vad värre är så har jag nu två indikationer från helt olika håll på att Fitline kan orsaka problem med njurarna. Och då pratar vi inte små problem, utan helt utslagna njurar som kräver behandling med dialys.Om Fitline under vissa förutsättningar kan ställa till med sådan skada så tycker jag att det borde finnas med i exempelvis en lista över biverkningar men framför allt borde PM International ta sitt ansvar och utreda detta med eventuell skada på njurarna.För egen del drar jag en lättnadens suck över att jag slutade med Fitline och skulle inte våga rekommendera det till någon.Tack för att du kommenterade hos mig Joey!Åsa

 13. Joey Heathen
  Joey Heathen says:

  FitLine består till största delen av vitaminer och mineral, matsmältningsenzymer och örter som använts i tusentals år. Jag har svårt att tänka mig att en sådan kocktail skulle så allvarligt påverka hälsan. Möjligen kan det ha varit i samband med intag av andra preparat eller ett latent anlag som intaget har utlöst. Att dessa symptom inte finns med i listan över biverkningar är troligen för att inga sådana har dokumenterats i samband med intaget. Det vore bra om den drabbade kunde påtala detta för tillverkaren så att de kan grundligt analysera hennes symptom. Det ligger i deras intresse att se till att människor inte påverkas negativt av deras produkter så de vill helst få detta undersökt inna någon börjar smutskasta dem.

 14. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej igen Joey! Precis nyss uppmärksammades i tidningen att hög dos av d-vitamin kan orsaka förkalkningar i njurarna. Allt som har en bra effekt, kan också ha en dålig effekt beroende på hur man doserar och använder det, eller på hur man själv är beskaffad.”Örter som använts i tusentals år” är inte i sig någon garanti för att det är ofarligt. Jag är mycket positiv till alla möjliga slags behandlingar och preparat och kan en hel del om t.ex. läkeörter. Ett problem med läkeörter att många å ena sidan verkar tro att de inte har någon effekt bara för att de är örter och andra tror att de inte kan vara farliga bara för att de är örter. Men sanningen är ju att örter kan vara riktigt kraftfullt verksamma med bra effekt OCH farliga. Om man är rädd om sig själv måste man alltid skaffa sig kunskap. När jag frågade om örterna i Fitline fick jag till svar att de var ”fyra hemliga ayurvediska örter” och att detta hemliga fick passera därför att Fitline har något patent… Jag vill veta vilka örter det är.Den drabbades läkare har anmält Fitline till Läkemedelsverk och/eller Livsmedelsverk. Om jag hinner är min plan att ringa dem i veckan.

 15. Patrik Karlsson
  Patrik Karlsson says:

  Hej eftersom du kan skriva att det är fitline som har slagit ut hennes njurar vill jag gärna ta del av dessa dokument som bevisar detta. Är lätt att säga saker över internet och sprids mycket missinformation tyvärr. Vad har kvinnan för sjukdomshistoria innan fitline? Vad äter hon för mediciner? Vad äter hon för mat? Hur sover hon och stressar? M.m. Dessa är viktiga faktorer också som många ofta inte ens reflekterar över i sina liv utan skyller på första bästa, så skicka gärna det du har som bevisar att hon har fått detta av fitline är du snäll till patrik@fit4life.seSvar till 1. Fula förpackningar, ja ful grafik över huvudtaget. För mig signalerar det ett företag som inte bryr sig om sina produkter fullt ut.Sedan för det andra, du blir anti en sak för att DU inte tycker att de har fina förpackningar? Förstår du hur det låter? För det första har de inte fula förpackningar, visst kanske inte supersnygga och flashiga men är förpackningen viktigare än innehållet för dig? Och att döma en produkt utifrån förpackningen är ganska skrattretande tycker jag. Dessutom gör de en förpackning superflashig brukar det vara av en anledning, den är inte speciellt bra och sticker inte ut från mängden från marknaden så måste fånga ditt intresse med sitt utseende.Svar till 2. Multilevel marketing. Åh så jag ogillar dessa säljsystem som får folk att börja betrakta sina vänner som potentiella köpare…Låter inte direkt som du är speciellt insatt i MLM / Network Marketing / Direkthandel. Jag gynnar vilken dag som helst en kompis och köper från han hellre än gynnar ett multinationellt stort företag som vars enda intention är att tjäna pengar på folk även om det kostar dem deras hälsa för det är så de flesta stora företagen fungerar tyvärr och du verkar ganska inrutad kring dessa bolag, därav migrän ? Dessa produkter skulle inte kunna säljas i en vanlig affär då de många gånger är för effektiva för att många ska förstå vad som händer i deras kroppar så man kan behöva en del hjälp och förklaringar.

 16. Patrik Karlsson
  Patrik Karlsson says:

  Ja de flesta människor får hemskt fina resultat med FitLine, får kroppen den näring och byggstenar den behöver för att kunna reparera och balansera och självläka sig själv så kan det hända ”mirakel”. Tyvärr har vi människor glömt bort syftet med att bli hungrig och äta, det är för att få i oss näring! Inte för att bli mätta som många tror idag tyvärr och det är detta som gör att över 70% av svenska befolknigen har folksjukdommar.Du har haft kronisk migrän hur länge? Kronisk betyder iaf att du har haft det ganska länge gissar jag på, Fitline är inte medicin som ska dämpa symptomen, det ska ge din kropp chansen att självläka! Hur lång tid det tar? Ja det bestämmer din kropp, så länge du har haft migrän vet du att din kropp har varit i dålig status och fortsatt bryta ner sig, sedan kan du lägga på några år till på det garanterat som din kropp inte mått bra och du ger kroppen 4 månader att försöka komma i balans och må bra igen? Du kanske även skulle ta och kolla över din livsstil så den inte är för belastande? Ändra kost, motion, avkoppling och sömn samt detox kanske behövs för att kunna få de resultat du vill ha. Fitline må hjälpa många lata människor som inte orkar ändra sin livsstil men tyvärr hjälper det inte alla på det viset enbart utan man måste faktiskt börja bry sig om den på andra punkter också för att kunna få de resultat man vill ha! Man hör verkligen på allt du skriver att du inte har någon kunskap om hur en kropp fungerar eller kunskap i näringslära och skyfflar ur dig en massa påståenden om saker du inte kan något om. När jag söker på fitline, det enda jag får upp är massa påståenden som dessa, negativa utan någon som helst uppbackning och ofta även okunskap och saker som inte ens hör hemma bland fitlineprodukterna tas upp för att någon tror han är alsmäktig och kan allt fast när han i själva verket inte kan något alls har man kommit fram till när man läst det. Hemskt tråkigt att detta ska avskrämma folk från produkterna när så många får så fina resultat utan att ens ändra sin belastande kost och livsstil.Sedan att du ens uttalar dig om ”överdosering” utan kunskap förstår jag inte heller. Vet du vad RDI är för något? RDI var förritiden MDI= minimal daily allowance som säger det hela bättre. Minimal dos om dagen för att undvika allvarliga sjukdommar så hur mycket tror du att du behöver för att få i dig den mängd du behöver? Mycket mycket mer många gånger. D-vitaminet i Fitlines produkt uppskrider 50% av RDI = 300IE, hur har du tänkt att det ska ha överdoserats med fitline? MÅNGA människor som är insatta i hälsa tar 5000-10000IE om dagen i år utan att problem uppkommer.”SAXAT UR NÄRINGSMEDICINSKA UPPSLAGSBOKEN Toxiska doser. Inte känd. Möjligtvis över 500mg niacin dagligen i enstaka fall hos personer med nedsatt lerverfunktion eller i vissa fall i soder som överstiger 2000mg niacin per dag.”Fitline innehåller 51mg per dag så behöver ta 10 doser om dagen för att komma upp i doser som ska vara farliga OM man har nedsatt leverfunktion.Angående hög sockerhalt i produkterna, det är fruktsocker från frukt och grönsaker som är BUNDNA TILL FIBRERNA, detta gör att det utsöndras långsamt och produkterna har LÅGT GI och balanserar blodsockret. Personen ifråga kanske ska se över sin kost och livsstil också då många äter en påfrestande kost som ger folk diabetes.Har man haft en kropp som har varit överbelastad i många år och man har haft mycket problem så kan den del få svängingar i blodsocker och välmående då kroppen ÄNTLIGEN försöker komma i balans igen efter många år av lidande. Detta kan vara jobbigt för vissa tyvärr då vi är aldeless för kortsiktiga med allt vi gör och inte kan se framtiden och helheten.Patrik http://www.fit4life.se

 17. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Oj, Patrik, jag får tacka för ditt engagemang, men ärligt tillför du inte så mycket till just det som jag känner till om Fitline eftersom internet kryllar av den information som du använder dig av. Inget av det du skriver är nytt.Det var just därför jag för snart ett år sedan ville skriva ett inlägg som inte bara visade upp de positiva sidorna. Det som då händer är att jag får information om att vissa verkar ha blivit dåliga av Fitline i ett fall livshotande. Tycker du att jag inte ska skriva något alls när jag får kännedom om detta?Även om jag har frågat kvinnan om sådant som sjukdomshistoria är det inget jag tänker publicera här. Hon har ingen skyldighet att dela med sig till världen av sitt privata mående och mitt intresse ligger i att bidra med en liten dos information så att den som överväger att börja med Fitline får mer att ta in i sitt värderande och skulle det vara någon som råkat ut för samma sak som den här kvinnan, tycker jag att det är bra om det någonstans går att koppla ihop personer med dåliga erfarenheter.Jag har också skrivit boken Mindre migrän – Mera liv på uppdrag av Svenska Migränförbundet, utkom senast 2001. Just då var jag sannolikt den person i Sverige som hade den bredaste kunskapen om migrän, idag är kunskapen inte lika aktuell, men jag gissar att jag fortfarande ligger i alla fall en liten bit över dig vad gäller förståelse för vilka faktorer som samverkar för att en person ska få migrän, hur det kan behandlas osv.Vad gäller detta med fula förpackningar jobbar vi i mitt duo-företag med bland annat grafisk design och vill du att jag ska utveckla detta om designens betydelse för trovärdighet, upplevelse av värde och så vidare, visst, det kan jag göra. Men, likväl som att det har betydelse vilka kläder du valt att sätta på dig när du söker jobb, möter en kund eller gör något annat där du behöver vara representativ, så spelar också sådant som förpackningsdesign in när vi bedömer produkter. Man kan å ena sidan hävda att visst, det skulle vara möjligt att göra en perfekt förpackning med ett skitinnehåll och det vore inte bra. Icke trovärdigt. Men, från mitt håll har jag genom åren lärt mig att de företag som inte bryr sig om hur de ser ut grafiskt/visuellt ofta har fler saker som de inte bryr sig om. Det finns fler glipor i deras verksamhet. Därför blir jag alltid misstänksam när ett företag inte jobbar professionellt med design. För mig signalerar det att de antagligen inte jobbar professionellt med annat heller, utan är mer sugen på att komma undan billigt. Vilket i ett sådant här fall innebär att de kanske också vill komma undan billigt med själv produkten. Det här är förstås inget jag kan bevisa, men det är den känsla jag får och jag tror inte att jag är ensam om det. Om jag vore PM International skulle jag lätt lägga en liten summa pengar på att skärpa till det grafiska utseendet på förpackningar, hemsidor med mera. Om inte annat därför att jag skulle vilja visa att jag är stolt över mitt företag. Så, varför gör de inte det? Är de inte stolta?Vad gäller MLM så vidhåller jag i alla lägen att det är ett säljsystem som bygger på osunda lojaliteter. Jag har inte hunnit ringa till Läkemedelsverket och Livsmedelsverket för att kolla upp detta om anmälningar på Fitline. Jag tänker inte skicka någon information om en annan persons sjukdom till dig. Du får väl fråga personen själv?Jag tycker också att det är intressant att du reagerar så hårt på mitt blogginlägg. Du verkar ha hittat en massa negativt om Fitline på internet, det har inte jag. Om du frågar mig är internet fullt av Fitline-distributörers hemsidor som alla upprepar Fitlines egen information om produkterna. Det som saknas är en neutral bedömning från någon utomstående instans.

  • Annika
   Annika says:

   Härligt svar och reflektion på P K inlägg….rakt på sak och informativt blandat med lite personlig åsikt och erfarenhet…Gillar…!

 18. Patrik Karlsson
  Patrik Karlsson says:

  För det första är burkarna knappast fula, de är stilrena vilket jag gillar. Däremot sånt som du vill ha, grafiska/flashiga förpackningar får mig att inte vilja använda produkten på en gång. Enda anledningen till att en produkt måste ha en flashig förpackning är att den har ett undermåligt innehåll och måste sälja på utseendet av förpackningen. stämmer 95gånger av 100. Att produkterna säljs via MLM är knappast fel sätt att gå tillväga och är även DÄRFÖR produkterna är bättre än andra produkter eftersom de kan lägga mer pengar på utveckling och hoppa över miljontals kronor i reklam och mycket annat. Det är endast du som har svårt för försäljningssättet a ntagligen för att du inte kan det tillräckligt bra.Angående dina uttalanden om att njurarna rasar, ska du ha sådana får du allt presentera lite mer fakta än att ”en person sa att hennes njurar har rasat”. Jag kan påstå att du är mördare, tjuv, lögnare på internet, bara för att jag har skrivit det gör det det sant? knappast tyvärr… och med sådana allvarliga uttalande som du har gett så får man faktiskt presentera lite mer information. Om du inte vill göra det på bloggen så vill jag gärna ha den på email för att kolla igenom privat. Du säger att informationen jag presenterar inte är något nytt. Antaligen är den det med tanke på dina tidigare inlägg om överdoseringar och andra saker som helt klart visar att du inte har någon som helst kunskap inom området hälsa. Dessutom skrivit bok om mindre migrän för över 12 år sedan? och du har fortfarande migrän efter dessa år är då ganska konstigt om du har den kunskapen som krävs eftersom jag vet folk som blir av med migrän på flera olika sätt.

 19. Patrik Karlsson
  Patrik Karlsson says:

  Ett litet tillägg också, antaligen har du haft migrän ganska mycket längre än 12 år och du förväntar dig att kroppen ska hinna reparera sig, rensa ut slagg och komma i balans på 4 månader? även där visar det din okunskap tyvärr :(

  • Ida Åskog
   Ida Åskog says:

   Patrik. Du nedvärderat ert egna företag genom att ta en strid. Det bästa du hade kunnat göra är att säga: jagbeklagar verkligen det som hänt. De drabbade kunderna kan vända sig hit så att vi som företag kan kompensera deras förluster. För den som vill skaffa sig en egen uppfattning finns mer fakta här. Och jag hjälper gärna till att svara på eventuella följdfrågor. Jag som kund blir hövlig rädd när någon är så påstridig som du…

 20. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Patrik, jag uppskattar ditt engagemang, men du antar väldigt många saker om mig. Du har väl ingen aning om vilken slags design jag gillar? Men vi råkar vara proffs och jag har höga krav, vilket också ett företag i PM Internationals nivå borde ha. Var har jag sagt att det ska vara flashig design? Förpackningen speglar produkten. Idag signalerar förpackningen slarv, någon som inte bryr sig.Jag tror att om vi ska diskutera migrän så knäcker jag dig med hästlängder och den diskussionen tänker jag inte föra här i kommentarerna. Börja med att läsa min bok, den går att låna på bibliotek. Mindre migrän – Mera Liv.Igen, jag har inte någonstans skrivit att jag förväntat mig att jag ska bli bra på 4 månader, men om jag inte märker något positivt i hälsan efter 4 månader utan tvärtom tycker att magen känns lite skum, så anser jag det inte värt att fortsätta.

 21. Hjärtenära
  Hjärtenära says:

  Jag säljer inte Fitline eller några andra produkter heller. Jag har aldrig provat Fitline själv men känner ett par som använder det och tycker det funkar bra. Så var det sagt.Det jag kan bidra med i denna diskussion är övergripande kunskap om hur naturmedel fungerar och varför vissa kan bli allvarligt sjuka av ett näringspreparat. Det behöver inte bero på att något är ”fel” med preparatet. Det kan bero på vår tolkning av kroppens signaler.Alternativmedicinen har teorimodeller som skiljer sig från skolmedicinens och som kan förklara vad det är som sker. Man menar att många av de obehagliga symtom, som vi brukar kalla sjukdom, i själva verket är tecken på att kroppen har börjat läka. I sin enklaste princip är detta något som även de flesta skolmedicinare numera skriver under på: att t ex feber och inflammation är ändamålsenliga skyddsreaktioner och tecken på att kroppens eget försvar jobbar på att göra oss friska. I den alternativmedicinska modellen skadas kroppens celler av t ex ”förgiftningar”, näringsbrister, syrebrist eller intrång av främmande organismer såsom virus och parasiter. Sådana tillstånd hämmar cellernas förmåga att ta upp näring, städa bort avfall och reparera sig. Det leder med tiden till att kroniska och s k degenerativa sjukdomar utvecklas såsom diabetes, autoimmuna sjukdomar och cancer. Men.. bara kroppen får tillräckliga resurser kommer den att försöka påbörja en läkningsprocess. För många kan just näring vara den kritiska resurs som saknats. Så fort den tillförs påbörjas läkningen – med olika mer eller mindre jobbiga symtom som följd: feber, rodnad, svullnad, smärta (ofta det vi kallar inflammation). Vi blir ”sjuka”. Hur mycket beror på hur mycket som behöver/kan läkas. I detta läge är det viktigt att inte stoppa processen med åtgärder eller läkemedel som kan hindra läkningen på cellnivån.Men.. ibland kan kroppen bli lite för ivrig i sina försök att städa ut gammal, sjuk vävnad för att kunna bygga upp ny och frisk, att den tappar kontrollen och vi verkligen hamnar i ett allvarligt läge och behöver ta till mediciner för att inte det ska gå överstyr. Men det allra mesta klarar kroppen av själv. Jaha, det här blev långt och ändå långt ifrån heltäckande, men det jag bara ville peka på är att: – ett näringspreparat verkligen kan vara vägen till hälsans återställande för en person OM det innehåller tillräckligt mycket av den näring som saknas, är tillräckligt lätt att ta upp och att kroppen inte saknar andra resurser eller åtgärder – negativa reaktioner behöver inte nödvändigtvis betyda att preparatet är ”dåligt” eller ”farligt” på grund av sitt innehåll – ett näringspreparat utlöser knappast några ”latenta sjukdomar”, däremot kan det sätta igång läkningsprocesser som inte alltid är behagliga att genomgå Och slutligen, som en konsekvens av allt detta: OM man vill försöka förbättra sin hälsa med hjälp av naturliga medel bör man ha kontakt med en kunnig natur- eller näringsterapeut. Inte för att dessa medel är farligare än andra (många mår dåligt och t o m dör av konventionella mediciner också) utan för att de flesta inte känner till hur kroppen kan reagera och vad det betyder. Om inte annat så för att slippa bli oroad och rädd och riskera att stoppa en läkningsprocess i förtid, innan det är nödvändigt.

 22. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Tack Hjärtenära för en mycket bra kommentar.Jag har själv testat behandlingar som inledningsvis gett ”förstförsämring” och som sedan gett god effekt.Jag tycker också att det är viktigt att man ändrar synen på ”naturligt” som att vara likställt med ”ofarligt”. Om man tror att något har kraft att hjälpa/läka, så kan det också ha kraft till det motsatta. Det blir dumt när man å ena sidan inte tror att något som kommer från naturen inte har kraft att läka, men det blir också dumt när man tror att naturligt är ofarligt. Därför bör var och en läsa in sig på de kosttillskott och naturläkemedel som de testar, tycker jag, för det är enda sättet att ta ansvar för sig själv.Jag blir också frustrerad när vissa läkare helt bortser från kostillskott och naturläkemedel och inte ens vill veta vilka man tar. Å ena sidan missar de en chans att få lära sig något, å andra sidan kan det ju vara så att vissa ämnen från naturen inte funkar så bra ihop med vissa läkemedel. Hur många känner exempelvis till att ingefära är kraftigt blodförtunnande?

 23. Ek Ekman
  Ek Ekman says:

  Åsa Stenström, är du seriös när du anser att ett företags proffesionella utstrålning speglas i hur deras design på förpackningen ser ut? Du vet att om international är ett unikt företag, och med unikt menas bland annat att dem inte lägger ner pengar på reklam, DESIGN osv.Kan berätta om min pappa som har typ 2 diabetes, har druckit nu i snart 1 år och har PERFEKTA blodvärden! Min mormor som dricker detta har nu slutat med sina waran tabletter som hon har tagit i 34 år,allt pga fitline ger kroppen möjlighet till självläkning!Jag tycker att det är tråkigt att fitline inte fungerade för dig, men att driva denna kamp mot fitline som du gör är inte sunt. Kan tilläga att jag druckit detta i 1 år, och har fått sådana positiva effekter att jag aldrig tänker sluta med detta, but that’s just me, sen är det upp till alla andra människor att göra ett val, att satsa på sin hälsa eller att gå hemma och grubbla för alltid

 24. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Ek Ekman, att säga att jag inte vore seriös vad gäller vikten av design vore ungefär som att jag mitt företag skulle lägga av att jobba, för självklart jobbar vi bara med sådant vi tycker är viktigt.Jag tycker det är toppen att du och dina föräldrar mår bra och som du kanske har sett har jag redan från början, i det ursprungliga blogginlägget skrivit om personer i min närhet som mått bra av Fitline. Jag har inget emot att folk mår bra.Jag tycker inte själv att jag direkt driver någon kamp mot Fitline, däremot tycker jag att det är viktigt att det finns information som inte bara tar upp positiva resultat. Det var mitt enda syfte med det här blogginlägget från start.Det är ganska vanligt att sådant som har bra effekt på en del också kan ha dålig effekt på andra. Det är därför läkemedel har biverkningslistor. De har inte det därför att ”alla” får biverkningar, utan därför att de som får det enkelt ska kunna förstå att deras symptom kan bero på läkemedlet.

 25. Marcus Viktoria
  Marcus Viktoria says:

  Hej, många kommentarer och LÅNGA som jag inte orkade läsa tyvärr! Jag har använt FL i ca 2v och har nu fått utslag på kroppen,torrhetsfläckar! Aldrig haft något liknande därav misstänker jag FL! Så nu ska jag sluta för att se om det försvinner,tråkigt eftersom jag tycker att det är väldigt gott! Har någon annan fått liknande utslag?Eva

   • Åsa
    Åsa says:

    Ingrid, du kan faktiskt inte veta att det blir bättre. Det är precis den här typen av standardråd som Fitline-säljare ger, som gör det ännu mer farligt. Utan att ta hänsyn till kundens sjukdomshistoria, förutsättningar, övriga mediciner och kosttillskott, så svarar varje god Fitline-soldat, förlåt, Fitline-säljare ”Fortsätt att dricka, fortsätt, fortsätt, det blir bättre sen!”. Trots att det uppenbarligen finns de som blir riktigt dåliga och till och med får uppsöka sjukhus.

    Det är inte på något sätt att ta ansvar för sina kunders hälsa. Det är bara dåliga och fräcka försök att få sälja mer.

 26. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Eva!Det råkar vara så att jag för första gången i mitt liv fått kliande fläckar här och där på kroppen, som växlade plats dessutom… Det visade sig vara nässelutslag utlösta av det kalla vädret och det löste sig enkelt med en allergitablett.Och jag slutade ju med Fitline för ett år sedan, så om du råkat få det samma, så behöver det alltså inte att ha med Fitline att göra.Vänliga HälsningarÅsa

 27. Ann-Sofie Petersson
  Ann-Sofie Petersson says:

  Jag har följt debatten här sedan jag såg inlägget från Christine Sinclair och hennes besked om att hennes njurar slagits ut. Av eget intresse tog jag också kontakt med Livsmedelsverket, Konsumentverket och Läkemedelsverket. Jag fick precis samma besked som du Åsa (svenska myndigheter kan man lita på ;)). Det som oroar mig är att det i inlägget påstås att pulvret är testat i samband med proverna? Vad innebär det? Och var det detta test som fastslog att Filtine är skit och i så fall varför? Om ett sådant test är gjort ska det vara anmält till läkemedelsverket, men någon anmälan finns inte. Jag hoppas att det gick att få ordning på njurarna igen, och det känns ju mycket angeläget att få klart för sig om det hängde ihop med Fitline eller inte. Inte minst för alla de som använder Fitline och känner sig nöjda, men som nu oroas av att få allvarliga skador. Jag tycker personligen att inlägget inte känns trovärdigt längre med den information som nu finns. Jag kan naturligtvis ha fel och inte ha kännedom om alla detaljer, men det är tråkigt om historier som kanske inte stämmer tas för sanningar. Man bör vara en sund skeptiker till både positiva och negativa berättelser om Fitline anser jag. Till Eva vill jag ge tipset att i första hand fråga den person som sålt Fitline till dig. Hon eller han bör kunna informera dig om vilka eventuella effekter som ibland kan uppträda under den första tidens användning samt besvara på frågan om varför de uppstår. Annars tycker jag Hjärtenäras inlägg om Skolmedicin / Alternativmedicin var väldigt bra och informativt, och som besvarar frågor av just den här karaktären. Tack för ordetFia

 28. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Ann-Sofie!Vad gäller uppgiften om att pulvret är testat får detta stå för Christine Sinclair.Jag tycker att den här diskussionen har varit bra. Jag kan se i min bloggstatistik att det är många som söker på ordet ”Fitline” och ganska många som söker på ”Fitline bluff”. Om vi antar att Fitline är ”100% bra” så behövs ändå en sådan här diskussion därför att det blir konstigt om man bara ser positiva ”lyckoberättelser” om Fitline när man googlar.Mitt uppsåt från början var bara att klargöra att Fitline inte hade någon direkt effekt på mig och jag tänkte att den informationen kunde vara intressant som motvikt till det positiva som skrivs. Jag har under hela mitt vuxna liv haft migrän, kronisk migrän, och har därför testat otroligt många behandlingar, läkemedel och preparat. Min erfarenhet är att det sällan är så att en viss grej fungerar på ”alla”. Man måste testa sig fram. Ett problem är då att jag upplevt att de som förespråkar Fitline ofta gör det på ett sätt som antyder att det är ”bra för alla”. Sådant gör mig alltid misstänksam.Tack för din kommentar Ann-Sofie!

 29. Peggybundy
  Peggybundy says:

  Min syrra testade Fitline förra veckan, och fick en allergisk reaktion som gjorde att hon närapå åkte in till akuten. Efter hon tog preparatet, började det klia och svida överallt och hon blev röd över hela kroppen. Hjärtat började slå orytmiskt. Hon stannade hemma från jobbet i två dagar. Hon har annars inga andra kända allergier, så det är inte så att hon är överkänslig eller så. 850:- i sjön, kan man säga, eftersom hon såklart inte vågar ta det något mer.

 30. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Peggybundy!Jag tycker det är tråkigt att din syster fick en allergisk reaktion och hoppas att hon mår bättre nu.Jag uppmanar er att anmäla biverkningen till Livsmedelsverket – se instruktioner i min uppdatering från 31 januari. Om Livsmedelsverket ska ta tag i att granska Fitline så måste de först få in sådana anmälningar.

 31. Anders björksiöö
  Anders björksiöö says:

  Hej Peggybundy!Har din syster köpt produkterna direkt av PM, eller har hon köpt via sponsor?Det sponsorn borde berättat för henne är att av morgondrinken kan man få en så kallad flush. Den beror på B3 Niacin som kan verka kärlvidgande och i regel lägger sig rodnaden efter 15-30 minuter. Jag själv kan öka dosen medvetet ibland för jag tycker det känns bra med flush. Det lustiga är att de flesta jag känner som använder fitline får flush just där de haft något sorts problem!Totalt ofarligt, men jag förstår att man blir rädd om man inte fått rätt info!Det finns sensitive produkter för de som inte gillar flushen!Åsa, Smaken är som baken.. Jag tycker det är snygg design på burkarna!!!!

 32. Lotta
  Lotta says:

  Hej!Det verkar som att många av Fitline´s produkter dessutom saknar innehållsdeklarationer..? En fd kollega till mig testade Fitline p g a att hon hade psoriasis-liknande utslag, men de blev mycket värre och hon fick dessutom ännu mer utslag och mådde jättedåligt av produkterna. Hon ville ha pengarna tillbaka men det kunde hon glömma. Här är en intressant artikel att läsa om Fitline och att deras produkter är tvivelaktiga http://www.expressen.se/halsa/ar-vitamintillskotten-bra-eller-bara-bluff/Jag skulle aldrig lägga så mycket pengar på hälso/vitaminpreparat!Jag anser att det är pengarna som ligger bakom att man prackar på oss miljoner hälsopreparat när det enda vi behöver göra är att röra på oss, äta en varierad kost och undvika socker. Vi lider inte av näringsbrist i Sverige, generellt sett,så det borde räcka.

 33. evasteen.blogspot.se
  evasteen.blogspot.se says:

  Hejsan..jag har också sökt på ingredienserna i FiteLine produkterna…bl.a. inulin…det är en kolhydrat,kostfiber som ej tas upp av tarmarna det är en fruktos.Inulinanvänds till att mäta njurarnas filtreringsförmåga.Inulin kan ställa till med att man får väderspänningar och diarré, kanske därför en del tror att tarmen fungerar bättre.jag själv slutade med produkterna, då det innehöll en massa socker vilket jag vill unvika för ajg blir så speedad, 0ch inte blev det bättre eftersom det innehöll så mycket koffein i det där röda pulvret.jag som undiker koffein, har ju slutat med kaffe, så finns det i pulvret. dessutom vidgar det blodkärlen därav de där fluscharna som alla verkar sträva efter när de dricker detta.det kanju vara direkt livsfarligt…tänk om ett kärl spricker någonstans i kroppen…ha det så gott/Hälsningar Eva

 34. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Lotta, ursäkta sent svar.Jag tror att man nog ganska enkelt kan få se en innehållsförteckning hos sin distributör, men det är ändå vissa ämnen som är hemliga…Hej Eva Steen!Tack för information om inulin.Jag tycker också att flusharna är lite läskiga.Vänliga HälsningarÅsa

 35. HälsoSam65
  HälsoSam65 says:

  Hej!har försökt svara här o ge mina synpunkter provar en sista gg. Jag är Friskvårds.K med många års erfarenhet av eget testande av kosttillskott o hälsokost arb. På ett Hälsohem m inriktn. Mag o tarmhälsa samt har haft många kontakter m komplemenär o alternativ terapeuter örtmedicin samt kinesisk medicin. Det mesta har sagts här redan skulle vilja tillägga att det behövs en Hälsosam kritisk syn på både läkemedelsverket s vill tjäna pengar på mestadels syntetiska mediciner s kroppen bara delvis kan bryta ner i många fall även om de har blivit pressade att ta en närmare titt på verksamma örtmedicin då en allt större ifrågasättande hälsofolkrörelse kräver bättre upptagbara naturligare medicin alternativ. Tablettförgiftning är ett känt fenomen hos de som behandl. Patienter s ätit synt. Medicin i mången år o vaccin svininfluenca o andra talar väl för sig självt. LIVSMEDELSVERKET har väl också visat sig alldeles för flata med uttalande s vi anpassar värdena för tillåtna besprutningsmängder i frukt o grönt samt många andra saker folk s har koll ovär intresserade av hälsosam mat Har mycket synpunkter på bristerna i livsmedelsverket j skriver detta för att oinsatta människor behöver få en nyanserad bild på att allt inte är bra m läkemedelsverket o livsmedelsverket dags att få upp ögonen för detta s många verkligt intresserade av Hälsosam mat o Medicin försöker få ut till allmänheten Slutligen ett tips till Blogg Åsa läs gärna boken Migrän yoga( en bred syn med olika övningar för att minska eller helt eliminera migrän författaren blev s utövar medicinsk yoga blev kvitt sina 40år av besvär o blev botad migrän yoga av per Söder Lindco.se

 36. Carola 58
  Carola 58 says:

  Hej!Jag säljer inte fitline men jag har rekommenderat det till min son som ännu inte har fått någon positiv effekt. Han har haft svår ulcerös colit i 10 år. Han har fått en förstaförsämring (om det beror på fitline eller inte vet jag inte) och jag hoppas stort på att han ska blli bättre för INGENTING absolut INGENTING har hjälpt utav det som läkarna har gjort. Anledningen till att jag rekommenderade det till honom var att min svägerska som haft Morbus Cron i 30 år började med detta och efter ett antal månader var hon symptomfri! Läkaren som hon hade haft i många år kallade det för ett ”under”. Min mor som hade svår psoriasis började med detta också. Efter några veckor såg hon så bedrövlig ut att hon inte kunde gå utanför dörren. Hon blev uppmanad att fortsätta och efter en vecka var hon mycket bättre än innan hon började. Efter ytterligare ett par veckor såg hon ännu värre ut. Själv bor jag i Spanien och såg det inte med egna ögon men min syster skickade foton på henne och hon sa att de inte gav rättvisa. ”Mamma ser mycket värre ut än på fotona, hon ser ut som en oxfilé som fjällar”. På fotot kunde man knappast se varken ögon eller näsa, så svullen var hon. Hon fortsatte ändå och efter ytterligare någon vecka var hon och är fortfarande helt fri från psoriasis. Även såren som hon hade i huvudet och bakom öronen är borta. Fantastiskt!!! Själv använde jag fitline under ett halvår p g a kryp i benen. Jag blev bättre så tillvida att jag kunde minska min medicin (medicin som ges till patienter som har Parkinsons). Jag fick också mycket energi av det och kände mig piggare och gladare. Nu har jag haft ett uppehåll för att vi har haft så många ekonomiska utgifter, men min man tjatar på mig varje dag att jag ska beställa igen eftersom han märker stor skillnad på mitt välbefinnande nu jämfört när jag använde mig av detta kosttillskott. Jag har också fått öka min medicin till dubbel dos igen. Jag tänker nu prova igen och denna gång tänker jag sluta med min medicin och se om kroppen kan läka. Det kommer att bli ett rent helvete, det vet jag för det går inte sova, titta på tv eller över huvud taget sitta ner längre stunder. Jag är ledsen om någon har blivit sämre av fitline om det nu verkligen är så, för som sagt, mina närmaste har blivit friska och om min son blir frisk då kommer jag att bli så glad att jag kommer att se det som min viktigaste uppgift här i livet att sprida information om fitline för ett sådant lidande som han har genomlidit och fortfarande genomlider vill man inte önska ens sin värsta ovän, om man nu har sådana förstås. :) Återkommer om det blir en förbättring.

 37. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Carola 58!Tack för din kommentar och fantastiska berättelse om hur Fitline varit till hjälp.Jag tror att för varje medicin, naturmedel, behandling osv som faktiskt har effekt, finns det också bieffekter, men det går inte att veta vem som ska få en bra eller dålig effekt på förhand. Det är naivt att tro att något generellt är ”bra för alla” – jag är 51 år och har ägnat hela mitt vuxna liv åt att testa en massa olika saker mot migrän och har sett exempel på alla möjliga reaktioner hos både mig själv och andra. Det går inte att förutse. Eller som den gången jag testade en epilepsimedicin i dosering svagare än vad man ger till epileptiska barn och blev helt passiviserad… Kunde tänka att jag skulle resa mig upp, men blev sittande. Så obehagligt. När jag ringde läkaren och sa att jag måste sluta med medicinen efter första dagen svarade han: ”Ja, så där är det, man vet aldrig… Min fru t.ex. om hon tar en halv Alvedon så måste hon lägga sig och sova direkt”Jag tycker det är viktigt att alla hittar sin väg till att må bättre, men vi får inte blunda för de bieffekter som också finns. Därför tycker jag att Fitline borde ha mycket bättre information om biverkningar på sina produkter. Då kan var och en snabbt känna igen dessa och också förstå vilka biverkningar som är farligare än andra. När det handlar om att vissa får problem med njurarna och måste ta dialys så är det ingen lek./Åsa

   • Åsa
    Åsa says:

    Ingrid, jamen så bra. Då är alla problem lösta då? Jag utgår från att du menar att företaget bakom Fitline ständigt bygger på sin lista med biverkningar utifrån exempelvis sådana biverkningar som kommit till min kännedom här på min blogg? Att de på allvar kollar upp varje fall där någon mått dåligt? Då skulle de ju exempelvis kunna hålla koll på vad som skrivs på internet och om de då ser att någon har dåliga eller rent av livsfarliga upplevelser av att använda Fitline som de skriver om, eller komenterar om, exempelvis i en blogg som min, så gör de allt som står i sin makt för att få kontakt med de personerna? För, så skulle ju varje företag som värnar om sina kunder göra.

    Mycket märkligt att ingen av de som kontaktat mig har något sådant att berätta. Istället skäms de för att de var så dumma att de provade Fitline. De tycker det är genant att behöva komma med kritik därför att det är deras granne, arbetskompis eller någon annan som ingår i deras sociala liv som sålt Fitline till dem, och om de sluta att köpa, så kommer den personens inkomster att minska.

    När de påpekar för sin Fitlinesäljare att de mår dåligt, kommer det eviga svaret som från en papegoja ”Fortsätt att ta Fitline, det här är bara utrensning, det här är bara en övergående effekt, fortsätt med Fitline, ja du kanske till och med ska höja dosen?”.

    Företaget Fitline utnyttjar sina säljare som små soldater. Ni får stå i frontlinjen och intyga hur himla bra Fitline är och hur himla godhjärtat Företaget Fitline är. Ni berättar personligen en massa fantastiska medicinska resultat från att använda Fitline, sådant som Fitline aldrig kan skriva i sin produktinformation, eftersom de är livrädda att bli klassade som läkemedel – det är mycket lugnare att bara vara livsmedel, då kan de fortsätta att sälja och håva in sina rikedomar utan att ha alltför många myndigheter som snokar i deras produkter.

 38. Carola 58
  Carola 58 says:

  Hej, Åsa!Jag håller helt med dig men när jag läste alla inlägg tyckte jag att det lät alltför negativt och ensidigt. Fitline är ju trots allt bara ett kosttillskott och med tanke på att det vi får i oss idag inte innehåller det vi ska ha och dessutom innehåller sådant vi inte ska ha, känns det bra för mig att använda preparatet. Jag har väldigt svårt att tro att det skulle finnas något i denna ”torkade mat” som skulle vara farligt, men vad vet jag. Jag har dock tappat förtroendet för skolmedicinen och för läkarna också för den delen. När min son först sökte för sina problem med smärta i ändtarmen får han svaret ”du måste träna bort det”! Detta sagt av läkaren som första gången gav honom diagnosen ”stress” när han hade fått ulceös colit… Ack ja, tänk om ens barn åtminstone slapp lida. Idag är det lite gråtit för jag vet att en fisteloperation är kompllicerad. (Det skrev jag kanske inte i mitt förra inlägg). Det är ju något som ska ut ur kroppen och hoppet är ju det sista som lämnar människan så jag hoppas att det är fitline som driver på, men det tror jag ju naturligtvis inte på innerst inne. Jag bara vet att det har hjälpt mig, min mor och min svägerska… Alla måste prova sin egen väg, det har du rätt i. Justs nu känns det som att det inte finns några fler vägar att prova. Ha en fortsatt skön helg! Carola

 39. missmartini
  missmartini says:

  ”Carola85” Jag har själv ulcerös kolit , mitt tips är att sluta med mjölkprodukter och gluten jag och fler med samma sjukdom mår mycket bättre! Googla runt lite så får du veta lite varför man mår bättre :) kram

 40. Vickipicki
  Vickipicki says:

  Jag kunde bara inte låta bli att lämna en kommentar då jag såg denna tråden som för det första bara handlar om okunnskap. Jag vet inte vem som skrivit in er eller sponsrat/ värvat in er utan att ge er det minsta på fötterna om vad det är för produkter eller företag eller nånting. Jag har använt Fitline i fem år, jag var riktigt sjuk och min historia finns att läsa på min blogg för den som är intresserad. För det första Fitline säljs via direktförsäljning som är jättepopulärt och ett smart sätt att handla sina produkter på. Presidenten i USA har till och med gått ut och tackat dom som sysslar med detta för att dom bidragit till en bättre hälsa. Det är mer än en hobby för dom som har detta som sysselsättning. det är enormt mycket arbete men alla fina människor och alla fina berättelser och samtal man får om hur dom mår och allt är det man brinner för! Företaget och produkterna står för kvalite, dom genomgår strängaste tester och det är nog inga andra som kan hålla GMP standarden. NTC – näringstransportkonceptet betyder att produkterna är nedbrutna i nanopartikelform och går direkt ut till våra celler och gör nytta. Att vissa kan få en riktig utrensning och allvarliga sjukdomstillstånd är ganska vanligt men det viktiga är att man får riktig hjälp och det ger ju med sig. Det är inga njurar som slås ut utav produkterna i sej utan man har ju nåt allvarligt i grund och botten. KAnske man skulle haft sensitiveprodukter istället.Det är en jätteprocedur för kroppen att helt plötsligt få REN näring som den har nytta av direkt. Innehållsförteckning står PÅ alla produkter, finns också dokument. Köpa i hälsokostbutik skulle göra dessa produkter ÄNNU mer dyrare, för här får man verkligen ALLT! Pm Sweden ( vårat kontor i Ängelholm ) finns med på direkthandeln förening och det finns också i min blogg vad det är och vad det är för regler dom följer där. Många vill få det till pyramidspel men det finns hur mycket som helst som visar motsatsen. Jag har själv varit superskeptisk och kollat upp allt allt ALLT! Idag jobbar jag med att förmedla en bra hälsa, näring är en viktig del i livet. Kramen på er alla. http://viktoria.modekampanj.com/

 41. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Vickipicki och tack för din kommentar! Jag kommer nog aldrig att gilla direktförsäljning/mulitlevel marketing men om andra gillar det, så gratulerar! Bara jag slipper bli indragen s.a.s.Jag skulle gärna läsa om det där med att presidenten har tackat – finns det någon länk?Jag tror absolut att det finns många fler företag än Fitline som kan hålla GMP-standard. Eller rättare sagt: det finns så klart många företag som håller GMP-standard, det är ju inte precis något som Fitline har ensamrätt eller patent på…Det där med att näringsämnena är i nanopartikelform känner jag mig skeptisk emot. Dels undrar jag vad det verkligen innebär och där skulle jag vilja ha en förklaring som inte kommer från PM International. Dels undrar jag om det har någon praktisk funktion och om det är nyttigt? För mig känns det som ett kosmetiskt ord.Vänliga HälsningarÅsa

 42. Laila Hamberg
  Laila Hamberg says:

  Vickipicki,Har läst på bloggen om alla som blivit sjuka av Fitlines produkter, fått fel på njurar, diabetiker som blivit sjukare med högra insulin i blodet m.m De är ju ett levande bevis att produkten INTE är bra!!!Frågar då varför har inte Fitline någon innehållsdeklaration på sina burkar, man vill ju gärna veta vad man tillför kroppen!!! Ni har en innehållsförteckning, men vem säger att det är att lita på!!??? Produkterna innehåller bl.a socker, vilket inte är så bra I Vitaminer + Mineraler ska det finnas nyttoämnen som är bra för din hälsa!Laila

 43. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Laila Hamberg, jag ber om ursäkt att jag missade att svara på din kommentar.Jag håller med dig precis på pricken i allt!Tack för att du kommenterade hos mig!

 44. Mari
  Mari says:

  Herregud, så dumt och fyrkantig syn på saker. Vet ni om att Oriflame, Herbalife, Partylight, Forever Living, Alpkrydda, också DE är MLM-företag!!??Trångsynta människor, är verkligen det värsta som finns. OM man verkligen vill veta ifall produkterna fungerar, så testa i minst 6 månader. Produkterna är ingen quickfix, det tar tid för en obalanserad kropp att ta upp näring. Vetenskapliga bevis finns. Det har bl a gjorts en stor test på idrottsmän, men produkterna. S.k blindtest, där personerna i fick veta ifall de fick Fitline produkterna eller ”sockerpiller”. Kontakta företaget ifall Ni vill ha fram faktan. Märkligt ändå, vi har haft skolmedicin i ca 100 år, och DEN är det ingen som ifrågasätter trots en helsikes massa biverkningar. Men när det kommer till Näringsprodukter, som dessutom är väldigt bra för att kroppen ska ges möjlighet till optimalt näringsupptag och egen läkeförmåga, ja då jädrar i min låda….

 45. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Mari! Tack för att du kommenterar på min blogg. Det finns massor av företag som säljer enligt multilevel-marketing och det påverkar inte min syn på den försäljningsmodellen det minsta. Det bygger alltid osunda relationer och gör att det skapas en myriad av helt onödiga återförsäljarled.Med tanke på de reaktioner och kontakter jag fått pga det här blogginlägget kan jag inte rekommendera att vem som helst tester FitLine i 6 månader, eftersom det är helt uppenbart att det finns flera som upplever biverkningar, allvarliga biverkningar till och med. FitLine borde ta sitt ansvar och upplysa om dessa biverkningar.Det finns väl väldigt många som ifrågasätter skolmedicin. Jag är en av dem. Vissa delar av skolmedicinen tycker jag är utmärkt, andra delar fungerar sämre. Jag är enbart intresserad av metoder och medel som fungerar, men jag är förstås inte intresserad av att utsätta mig för risker. Jag tycker det är helt oseriöst och farligt när ett företag som PM International inte upplyser om de risker som finns med FitLine.

 46. Mari
  Mari says:

  Men det finns inga risker med produkterna. Att kroppen reagerar på produkterna är inte det minsta konstigt. När vi har obalanser och brister, framförallt i vår tunntarm där det mesta utav vårt immunförsvar sitter, så reagerar kroppen när det tillförs näring, som Fitlines produkter består utav. Det där att en kvinna skulle ha fått sina njurar utslagna utav Fitline är helt felaktigt. Hon har haft ett underliggande problem under lång tid för att kroppen ska reagera på det viset utav näringsprodukter. Min mans psoriasisatrit blossade upp ordentligt när han började med produkterna, för att sedan vända, och idag är hans värk och hudbesvär ett minne blott. Jag förstår verkligen inte era argument när det gäller kosttillskott. Det är frukt och grönsaker som är grunden i Fitlines produkter, alltså näring i form utav vitaminer och mineraler. Pm tar verkligen sitt ansvar vad det gäller sina produkter, och det är både läkare, näringsexperter som ingår i teamet kring produktutvecklingen.

 47. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Frukt och grönsaker är inte ofarliga bara för att de växer i naturen. Som exempel innehåller ingefära starkt blodförtunnande ämnen som gör att den som äter mycket ingefära, kanske genom att ta ett par mackor med ingefärsmarmelad, får samma effekt som med Waran. Få känner till detta, men på samma sätt som man i sjukvården vill veta om en patient tar Waran innan en operation, borde man kanske också fråga om ingefära?Jag förstår inte hur du tänker Mari, du skriver att det är helt fel att kvinnan fått sina njurar utslagna av FitLine. Fast, det hände ju? Det spelar ingen roll om detta berodde på ett ”underliggande problem”. Säljer man en produkt som påstås vara ofarlig, ska den så klart vara HELT OFARLIG också för dem som har vilket som helst ”underliggande problem”.Din argumentation påminner om de som skuldbelägger offret vid våldtäkt.Jag vet från de som kontaktat mig, att man i vissa fall använt FitLine så länge som 2 år innan bieffekterna visade sig. Och det var skrämmande biverkningar med bl.a. påverkan på hjärtat.Att negligera och försöka bortförklara de faktiska biverkning av FitLine som verkligen existerar är inte att ta ansvar. Det är faktiskt precis tvärtom. Det är att utsätta personer för fara.Säljer man läkemedel måste man lista biverkningar. Få produkter är helt utan biverkningar. Som konsument är det minsta man kan kräva att man har möjlighet att sätta sig in i vilka biverkningar som kan uppstå och om man nu har det som du (och alla FitLine-entusiaster) kallar för ”underliggande problem” så borde självklart det också stå i listan, ”om du har något av dessa symptom eller sjukdomar osv”.Om jag förstår dig rätt Mari, så kan du utan att tveka rekommendera FItLine till vem som helst, oavsett vilka eventuella ”underliggande problem” den personen har och om den personen sen faktiskt blir allvarligt sjuk – och här pratar vi faktiskt om livshotande tillstånd – så menar du att vaddå? Skulden ligger hos personen, som har den dåliga idén att ha ”underliggande problem”? Personen får skylla sig själv?Detta är en mycket cynisk inställning. Varje seriöst företag som säljer produkter som kan riskera någons hälsa under vissa förutsättning är förstås självklart noga med att lämna så mycket information det bara går, för att undvika att någon far illa.Det alla ni FitLine.entusiaster gör är att istället förneka problemet. Tror ni att det försvinner då?

 48. Mari
  Mari says:

  som jag skrev så är inte reaktionerna i kroppen på näringstillskott något konstigt. Somliga får reaktioner/biverkningar när de börjar med läkemedel. Kan bara beklaga att de inte har blivit upplysta om att de faktiskt kan må sämre i början, för att sedan må bättre. Man kan få reaktioner flera år efter man har börjat med produkterna. Det är en utrensningsprocess. Säg att du har haft Ms i 10 år och börjar använda produkterna, som en kvinna jag känner har gjort. Efter 3 dagar fick hon fruktansvärda smärtor, så ont att hon inte kunde sova eller knappt röra sig. Jag tog då kontakt med Anna Sandler, som är utbildad inom kvantmedicin, alltså hur vår kropp fungerar på cellnivå. Hon sa då att kvinnan behöver ÖKA sin dos med en ½ morgondos till, vid lunchtid, och sedan fördela kvällsdosen vid 3 tillfällen under dagen, istället för att ta allt på kvällen. Hon gick med på att försöka detta, och efter 4 dagar så vände det. Idag är hon fullkomligt överlycklig av att ha fått reda på Fitline och dess positiva inverkan. Hon tar givetvis fortfarande sina vanliga läkemedel. Hennes neurolog blev väldigt nyfiken på produkterna, för hon såg hur bra kvinnan faktiskt mår nu. Jag menar verkligen inte att kvinnan med njurarna inte har haft en fruktansvärd upplevelse eller att någon annan kan få reaktioner, men har väldigt svårt att tro att någon får livshotande tillstånd utav kosttillskott. I Usa gjordes det en stor kartläggning med kosttillskott kontra läkemedel. INGEN människa hade dött utav kosttillskott, men däremot väldigt många dödsfall pga läkemedel. Ja, jag kan rekommendera Fitline, och jag lämnar ALLTID fullständig information om eventuella reaktioner. Somliga väljer att ta produkterna, andra inte vilket jag respekterar. F ö så har jag ingen cynisk människosyn, och tycker verkligen inte att människor får skylla sig själva. Skulle någon utav de personer jag har rekommenderat produkten till, få en jobbig reaktion, så skulle jag konsultera experterna inom Pm.

 49. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Mari: Oavsett hur många goda exempel som du och andra räknar upp vad gäller FitLine, kan jag inte bortse från alla dem som har haft skrämmande av upplevelser av FitLine. Jag tror faktiskt inte att någon har missat att det finns de som får bra effekt av FitLine. Problemet är de som får skrämmande symtom som problem med hjärta, njurar eller allergichock.PM International har så vitt jag vet aldrig lyft ett finger för att ta ansvar för dessa. Om någon kan ge ett exempel på när PM International agerat för att ta ansvar i sådana fall, så vore det intressant att få detta delgivit här.Jag känner mycket väl till den där kartläggningen i USA om kosttillskott och läkemedel. http://orthomolecular.org/resources/omns/v06n04.shtml Jag har nämnt den på min blogg, men anser att den är helt irrelevant i den här diskussionen om FitLine, så länge inte just FitLine fanns med som ett av de kosttillskott som använts som underlag för undersökningen.Inte heller har det betydelse huruvida man får reaktioner också när man börjar behandling med ett läkemedel. Det enda som är intressant i den här diskussionen är vilka symptom som folk upplever när de använder just FitLine OCH om det faktiskt är så att en del av de symptom som folk upplever inte bara är någon initial ”förstförsämring”, utan faktiskt leder vidare till att de måste uppsöka sjukhus…Hur långt anser du att man ska gå i att utöka sin dos när man genomgår vad du kallar ”utrensningsprocess”? I ditt exempel råddes en kvinna med fruktansvärda smärtor att öka sin dos av FitLine. Om det nu varit så att smärtorna därmed hade ökat ännu mer – skulle då nästa råd bli att öka dosen av FitLine ytterligare? Hur doserar man FitLine om personen svimmar av smärtorna? Hur hög dos av FitLine är lämplig när njurarna slagits ut och man genomgår dialys? Hur hög dos av FitLine behövs för att dämpa ett hjärta som rusar så att man inte kan sova? Hur hög dos av FitLine krävs för att få stopp på en allergichock? Är det så att du menar att motmedlet hela tiden är att fortsätta med FitLine och gärna öka dosen?Jag skulle inte våga leka med andra personers hälsa på det viset.

 50. Mari
  Mari says:

  Jo, jag har förstått att VAD man än kommer med för synpunkter och positiva historier kring Fitline, så slår somliga bakut, Kvinnan med MS var 1 exempel. HON fick rådet att öka SIN dos, därmed inte sagt att det gäller alla som testar, och får reaktioner. Somliga kanske ska prova Sensitive-varianten istället, där niacinet är borttaget. Kvinnan med Ms ville själv testa att öka dosen efter att jag hade upplyst henne om det. Hon sa också, att hon då skulle ge det max 1 vecka till, ifall ingen positiv reaktion kom utav det. Nu har hon använt produkterna i 5 månader… Jag får tacka för mig, och gå vidare i mitt liv som mycket nöjd användare utav produkterna. Ni som vill skicka frågor eller klagomål kring produkterna tycker jag ska vända er till dessa mailadresser:www.fitline.se eller pm-international.com eller ulla@pmsweden.seLev ett gott liv

 51. Mari
  Mari says:

  Åsa!Ifall du har Christines telefonnummer, kan du vara vänlig och kontakta henne angående det jag vill veta om hennes njurproblem, tack.Mari

 52. Mari
  Mari says:

  Har försökt att googla, men hittar henne inte. Var ju synd, har en del frågor och info till henne gällande produkterna.Mari

 53. Mari
  Mari says:

  Här kommer svar ifrån Pm International:Generellt sätt säger vi att alla kan använda våra produkter, om du kan äta allting och inte har någon allergi. Personen med njurproblem kan inte äta allt, hon måste ha en kaliumreducerad kost så här måste man rådfråga läkaren först. Men vi har resultat av olika tester på olika problem på bordet och ingenting visar på att produkterna kan ha orsakat problemen. Har du en njursjukdom kan funktionen helt plötsligt sjunka snabbt och det beror inte på produkterna. Det är omöjligt att göra en studie som visar att alla kan använda produkterna, precis som att det är omöjligt att göra en studie på att alla kan äta alla livsmedel. T ex. jordnötter, alla kan inte äta jordnötter men för de flesta är det ett bra livsmedel. Alla produkter är framtagna enligt internationella hälso- och kostregler. Vi använder endast doseringar som är tillåtna i respektive land vi säljer i. Vi har över 100 000 nöjda kunder som använder produkterna dagligen utan några problem men vi rekommenderar att alltid rådfråga din läkare om du har en allvarlig sjukdomsdiagnos. Vid t ex. vid njurproblem är det inte bra att äta proteiner men vissa gör det, och då kan man få problem.Mit freundlichen Grüßen / Best Regardsi.A. Dr.Tobias KühneWissenschaflicher Direktor

 54. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Tack för ditt engagemang Mari! Jag undrar då så här: om man inte vet om att man har något som helst problem med något och så blir sjuk av FitLine, har företaget inte något som helst ansvar i det då?Jag tycker att de, precis som läkemedelsföretag, har ett ansvar i att lista biverkningar och oönskade effekter som kan uppstå. Om något farligt händer är det viktigt att den som drabbats så snabbt som möjligt kan avgöra vad som är orsaken. När det gäller läkemedel står en massa sådana här saker angivna.Men nu är ju FitLine så fiffigt att det inte räknas som läkemedel, utan som livsmedel ”bara frukt och grönt” som ni brukar säga. Kruxet är att oavsett vad som sägs i officiell information, så är själva försäljningsmodellerna nedlusade av berättelser om hälsoeffekter och till och med att folk blir botade från olika sjukdomar och besvär. Man kan bara läsa kommentarerna till det här blogginlägget så får man en massa exempel.Så länge ni som säljer FitLine fortsätter att prata om alla dessa fantastiska hälsoresultat tycker jag att det enda rätta vore att klassa FitLine som ett naturläkemedel.

 55. drawit
  drawit says:

  Pyramidspel, låt mig skratta lite. Innan man slänger in onödiga kommentarer kan man faktiskt ta reda på fakta. Pyramidspel är olagligt och Fitline är en fullt laglig produkt. PM är ett av dem mest snabbväxande företagen i många länder, framförallt i Sverige. Så bra att till och med ekonimitidskriften Veckans Affärer har utsett PM Sweden till årets Superföretag 3 år i rad. Företagets finansiella status och stabilitet har uppmärksammats med utmärkelsen AAA från Soliditet, den högsta kreditvärdigheten man kan uppnå, endast ca. 3% av alla företag i Sverige uppnår detta. Hur kan folk ens tro att det är pyramidspel när det är så många som jobbar med det?

 56. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Drawit! Veckans Affärer får tycka vad de vill, men jag kommer aldrig att gilla försäljningsmodellen multi-level-marketing. PM Internationals förmåga att göra affärer är inte vad vi egentligen diskuterar här, utan för mig är det intressanta att man rör sig i en gråzon mellan livsmedel/kosttillskott och läkemedel, genom att officiellt ”bara vara ett kosttillskott gjort av frukt och grönsaker”, men i säljsituationen, öga-mot-öga används de facto läkande effekter som skarpaste säljargument. Samtidigt påstår de att det inte finns några biverkningar – men hallå, sedan jag skrev det här blogginlägget har jag ju fått reda på flera fall av biverkningar?Sen vill jag också påpeka att faktumet att det är så många som jobbar med en verksamhet inte på något sätt är ett argument mot att det skulle kunna vara ett pyramidspel – snarare tvärtom skulle jag vilja säga… OBS! Jag har så vitt jag vet inte använt ordet ”pyramidspel” innan den här kommentaren.Tack för din kommentar Drawit!Åsa

 57. pojoel
  pojoel says:

  LCHF med naturlig mat har gjort att jag nu har lägre blodtryck _utan_ medicin än jag hade med tre olika bt-mediciner tidigare.Jag har nu ett lågt, jämnt blodsocker, vilket har gjort att jag kunde kasta anti-socker-medicinen.Jag har också provat att sluta ta min psoriasismedicin, mitt i den mörka kalla solfattiga vintern. Jag som förr varit täckt, ja bokstavligt täckt utom ansiktet, av psoriasis fick enbart tillbaka en liten fläck på smalbenet.Dessutom tappade jag 35 kg under två års tid.Att medvetet trycka i sig hutlöst dyr sockerlösning anser jag vara rent självskadebeteende. Möjligtvis omedvetet, men dock.Och att lura sockersjuka att drick denna erbarmliga soppa borde sorteras in under grov misshandel alternativt mordförsök!

 58. Mari
  Mari says:

  Pojoel: Lägg fram FAKTA på att Fitline är en sockerlösning, tack!! Rent skitsnack och påhittade lögner om produkterna hjälper inte någon. Sofia Krall, finns på Facebook, hon har typ1-diabetes och använder dessa produkter och mår nu väldigt bra. Tidigare hade hon fel på sköldkörteln, högt blodtryck, ett insulin som for som en pingisboll upp och ner. NU när hon tar Fitline´s produkter har alla värden gått tillbaka till normalt. Även insulinet har stabiliserat sig. Märkligt vá? Med tanke på denna sockerlösning, som du påstår. Är du intresserad av att ta del utav vetenskapliga tester som har gjorts på produkterna, så är det bara att säga till. Mvh Mari

 59. pojoel
  pojoel says:

  Det står ju här, hos din kompis:http://urenergi.files.wordpress.com/2010/11/innehnllsfarteckning-optimal-set1.pdfBasic Plus: Kolhydrat 66.6g /100g varav socker 64.4gActivize Oxy Plus:Kh 78g/100 (och ändå anser man sig behöva köra i sötningsmedel.)Restorate:Kh 49g/100 + sötningsmedelRestorate med järn:Kh 49g/100 + sötningsmedel(Jag har sparat pdf:en. Även om din kompis påstår att de här förteckningarna ”inte är optimerade” har jag svårt att tro att sockersopporna är så värst omändrade)Nu är det din boll. Om dessa förteckningar inte stämmer, hur ser de ut idag?

 60. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  47gr kolhydrater, socker, fruktos under en dag, är det en sockerlösning??? Fruktosen är bunden till fibrerna i produkterna, och påverkar därför inte blodsockret negativt. Sötningsmedlet har man gjort till en dubbelmolekyl (fråga en biokemist om du så önskar), vilket gör att det inte tas upp i kroppen, men är nödvändig i sammansättningen och smaken utav produkten. Fö känner jag inte den person du syftar på, men är intresserad av hennes blogg, då hon och hennes barn har fått stor hjälp utav Fitlines produkter när det gäller deras hälsa.

 61. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  Du kan gärna googla på Gerhard Schmitt, Marcus Iken, Tobias Kuhne. Det är 3 utav det läkare, biokemister som ingår i forskningsteamet och framtagningen utav Pm:s produkter. Pm har funnits i 21 år snart, etablerade i 43 länder runt om i världen, över 200.000 användare, varav väldigt många elitidrottare, som senast var med i OS i Sotchi. Vi måste vara totalt blåsta i hjärnan som använder denna sockerlösning!!

 62. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  E 950 Acesulfam-KförsumbarAcesulfam K är ett syntetiskt sötningsmedel, är ca 150 gånger sötare än vanligt socker (sackaros). Vanligt i olika lightprodukter, drycker mm. Tillför ingen energi, bra alternativ för diabetiker.

 63. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Eftersom det igen varit lite aktivitet här i kommentarerna, satte jag mig att läsa igenom vad som skrivits och hittade då följande i en kommentar från Mari:”Det är omöjligt att göra en studie som visar att alla kan använda produkterna, precis som att det är omöjligt att göra en studie på att alla kan äta alla livsmedel. T ex. jordnötter, alla kan inte äta jordnötter men för de flesta är det ett bra livsmedel. ”Det här är ett bra exempel på förvirrande information. Som jag ser det är den stora vitsen att noga undersöka vilka som inte kan använda en viss produkt, så att man kan informera om det. Jag har köpt massor med olika slags naturläkemedel och kosttillskott där man noga angett att personer som har vissa sjukdomar och symptom bör undvika produkten.Just när det gäller jordnötter så finns det flera livsmedel som har information av typen ”innehåller jordnötter” eller ”kan innehålla spår av jordnötter”. Så gör seriösa företag för att inte i onödan utsätta sina kunder för risker.PM International verkar istället köra linjen att ”detta är bra för alla, får man biverkningar ska man öka dosen och om man blir så dålig att man hamnar på sjukhus får man skylla sig själv”. Finns det någon som har exempel på att PM International kontaktat en person som hamnat på sjukhus? Vi vet ju att de personerna finns.Ett seriöst företag skulle kanske rent av vara måna om att uppmärksamma ett sådant här blogginlägg och använda det för att försöka komma i kontakt med de personer som mått dåligt och be dem att ta kontakt, så att de har möjlighet att undersöka vad som har gått fel, så att de kan förbättra sin produkt eller sin produktinformation, så att de kan bli bättre på att minimera risker och inte utsätta sina kunder för hälsorisker.

 64. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  pojoel, tack för dina kommentarer och länkar till innehållsförteckning. Jag noterar att det som förut stod om ”fyra ayurvediska örter” inte står kvar. Undrar om det beror på att man tagit bort dem eller att man har kvar dem, men struntat i att nämna dem? Eller om det var i något annat av deras produkter som de fanns? Jag minns inte längre. Jag minns bara att jag ställde en fråga om det som gick vidare uppåt i säljleden, men att de då inte kunde svara på vilka de fyra örterna var.Mari Lundin, jag håller med pojoel om att 47g kolhydrater per 100g är högt. När man äter enligt LCHF försöker man hålla sig under 10g eller rent av 5g. Det är också anmärkningsvärt att PM International trots denna höga sockerhalt ändå anser sig behöva en tillsats av Acesulfam K. Ex https://publications.lib.chalmers.se/records/fulltext/local_162583.pdf En rapport från Chalmers där det på framsidan står ”För sötningsmedel förskjuts nu fokus från toxikologiska risker till mycket större risker med hög söthet. Efter sukralos finns då starka hälsoskäl att avveckla även aspartam, acesulfam K och sackarin samt att motverka introduktionen av stevia.”När du skriver att ”Fruktosen är bunden till fibrerna i produkterna, och påverkar därför inte blodsockret negativt. Sötningsmedlet har man gjort till en dubbelmolekyl (fråga en biokemist om du så önskar), vilket gör att det inte tas upp i kroppen, men är nödvändig i sammansättningen och smaken utav produkten. ” så blir tyvärr din information totalt värdelös, eftersom en del av informationsproblemet är att PM International så vitt jag vet hänvisar till sig själva hela tiden. För att den här informationen ska få ett värde krävs att produkterna analyseras av en utomstående, oberoende part.Att använda ord som ”dubbelmolekyl” eller ”nanopartikelform” är lätt att tolka som ett försök att få kunden att tro att produkterna är mer vetenskapliga än vad de är. Precis den taktiken används också i den kosmetiska industrin där man gärna proppar sina underkrämer fulla med sådana värdeord.Igen, det behövs oberoende, utomstående källor. Påstår man att något har en hälsoeffekt så ska också produkten godkännas som naturläkemedel av Läkemedelsverket. Problemet är att PM International själva ligger lågt med att påstå sådant som de ”inte får”, men alla som lyssnat till någon av deras försäljare vet att de använder sig just av hälsoargument – så, det är trots allt på sådana argument som produkterna säljs.

 65. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  OM du kan äta vanlig mat, så kan du ta dessa produkter. Som konsument har du det yttersta ansvaret att fråga om innehåll, själv läsa på förpackningen vad olika produkter innehåller. Att skylla på företaget när du blir sjuk, oavsett om det är Pm eller något annat företag är ju väldigt bekvämt. Pm har INTE fått någon information ifrån den person som drabbades utav njurproblemen, och som NI alla här i bloggen fick förklaring på VARFÖR. Hur ska då företaget kunna kontakta personen eller dennes läkare, när inte heller läkaren kontaktar Pm? Ja, man kan fråga en biokemist vad det menas med dubbel molekyl. Jag är dessvärre inte biokemist, och tänker inte försöka ge mig på en förklaring. Men jag gör ALLT för att räta ut de frågetecken som du och andra har kring produkten. Jag frågade då ang. Acesulfam K, och fick de svar som jag här har lämnat. Om du på fullaste allvar tror att jag eller någon annan representant för Pm tycker att människor får skylla sig själva om de drabbas av en negativ reaktion på produkten, så säger det mer om dig än någonting annat. Jag märker en STOR vilja hos dig att inte gilla dessa produkter,trots att du faktiskt har sett positiva resultat utav dom. Och det är helt ok, men att påstå att 47 gram kolhydrater, socker under ett dygn är mycket, får mig verkligen att undra hur ni tänker. Fruktosen kommer från den frukt och grönsaker, som är odlad och nermald i pulverform. NTC står för näringstransportkoncept. Normalt sett när du äter, så ska maten ner i tarmen, via levern, för att omspjälkas och brytas ner. Detta tar mellan 8-10 timmar, och inte särskilt mycket Näring finns kvar i maten efter dessa timmar. I Pm:s produkter är produkten redan omspjälkad utanför kroppen, så när du tar din morgon”drink”, så tar det 5 minuter, så är all näring ute i dina celler. Näringsupptaget är 98% från dessa produkter. Det finns patent på detta. Att få ett patent innebär att du MÅSTE bevisa att det du säger om en produkt verkligen stämmer. Detta har Pm i dagsläget gjort, med 33 produkter. De har alltså 33 PATENT på slutprodukt. Vill man inte tro på dess positiva verkan, så står det var och en helt fritt.Jag är supernöjd, och kommer ALDRIG att sluta använda dessa.

  • Anonymous
   Anonymous says:

   Citronsyran som det inte sägs nåt om sin finns i era pulver har orsakat minst två läkarbesök hos två vänner som ätit produkterna enfick en ordentlig flush den andra frätningar i matstrupen och tryck över bröstet sötningsmedlet är ju känt för att sätta fart på tarmen hur nyttigt och naturligt verkar det vara att äta sånt här hoppas ni vet att dom några steg över er i kedjan tack vare era köp av socker sötningsmedel o c citronsyra bla kan ha fina leasingbilar med logga pga pyramidspelet.

 66. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej igen Mari!Du har aldrig själv tänkt att det vore bra att ha en utomstående oberoende vetenskaplig källa som backar upp allt det som du tycker är fantastiskt med FitLine? Tänk om ni som säljer FitLine kunde stå med rak rygg och hänvisa till någon undersökning som inte betalts av PM International, då skulle ni slippa ta alla dessa tröttsamma argument från personer som mig.Den dagen en av dina kunder ringer från sjukhuset och har fått sina njurar utslagna eller drabbats av andra symptom – vore det inte bra om det stod något i din information om ville personer som inte bör använda FitLine eller vilka biverkningar som vissa kan få? Så att du faktiskt skulle kunna bidra till att hjälpa en sådan person?Du som tror så mycket på FitLine – jag antar att du är lika aktiv i din korrespondens med PM International för att förmå dem att ge er säljare bättre stöd med oberoende, vetenskapliga testresultat, mer information om biverkningar och bättre råd om vilka personer som FitLine inte är lämpligt för. T.o.m. ett genomsnittligt kex har mer sådan information än FitLine…Och nej, det räknas inte att använda FitLines propaganda, för som du märker biter inte köpta argument så bra.Du behöver nog fundera över vilket som väger tyngst för dig: att hjälpa dina medmänniskor eller att tjäna pengar.

 67. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  Produkterna testas på Swiss vitamine Institute i Lausanne, där även läkemedel testas. Som jag nämnt tidigare så ingår det läkare, näringsterapeuter, biokemister i teamet kring produkterna. INGEN har hindrat någon att testa dessa produkter, vad jag vet. De skickas som sagt till Swiss Vitamine Institute. Jag har använt dessa produkter i över 2 år nu, och har signat i 5 personer, därför att de ville prova. De är fortfarande kvar som konsumenter, för att de är nöjda. Mitt mål är att hjälpa andra människor att få en optimal näring till sina kroppar. De väljer helt och hållet själva ifall de vill testa, som jag antar att du gjorde också. Om du inte gillar att någon tjänar pengar, så uppmanar jag dig att bli helt och hållet självförsörjande, för annars tjänar företag pengar på dig när du handlar mat, kläder, skor, möbler, bil mm mm.Pm har ALDRIG någonsin sagt att produkterna botar någonting. Produkterna tillför näring till kroppen.

 68. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  ÄR ALTERNATIVMEDICIN OFARLIGT ELLER SKADLIGT?Läkemedelsproduktion är en blomstrande industri – tack vare alla skattepengar som pumpas in. Och skulle lönsamheten hotas kan man alltid uppfinna en pandemi. Läkemedelsindustrin som affärsidé är briljant. Inte nog med att man lyckats engagera välfärdsländernas myndigheter som marknadsförare och återförsäljare, man har dessutom tagit fram produkter som på sikt ofta skapar behov av fler (för att behandla biverkningarna av de förra).Den medicinska forskningen är fokuserad på specifika effekter av specifika medel, medan alternativmedicinen, som jag känner den, är fokuserad på resultat. Målet är att klienten ska bli frisk, eller i alla fall friskare. Behandlingen anpassas till individuella behov för att optimera möjligheten till självläkning. Det är ingenting mystiskt eller oförklarligt med det, regeneration är en naturlig biologisk process. Men handlar det om kroniska sjukdomar är det en process som kräver tid och hårt arbete. Den som inte accepterar att må dåligt ett tag bör nog hålla sig till skolmedicinens symptomdämpande behandling. Är då alternativmedicin, som fenomen, ofarligt eller skadligt? Det beror på ur vems perspektiv man ser det. Läkemedelsindustrin som ser en konkurrent satsar stort på att lobba mot den, och skeptikerrörelsen kan inte acceptera att allmänheten ska tillåtas göra egna bedömningar.För oss individualister är däremot varje fenomen som utmanar en överdriven auktoritetstro positivt. Om detta fenomen dessutom är till praktisk nytta gör det inte saken sämre.-Text av Carina Fant,biopat

 69. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Ge dig nu Mari… Du utgår fördomsfullt från att jag har något emot alternativmedicin. Tvärtom. Jag uppskattar alla sätt som bidrar till att människor mår bra. I den bok jag skrev om migrän som gavs ut 2000, Mindre migrän – Mera liv, tog jag upp alla möjliga synsätt och behandlingar av just det skälet.Bara för att jag är öppen för flera olika metoder att må bättre på, betyder det inte att jag uppskattar FitLine, tvärtom. I mina ögon är FitLine inte seriöst, därför att det säljs via MLM – Multilevel Marketing som i grunden bygger på osunda relationer/lojaliteter mellan kund och säljare, låtsas vara ”bara ett kosttillskott” medan alla i säljkören pumpar ut massor med exempel på goda hälsoeffekter så att man verkligen säljer FitLine till folk som vill bli friska och lutar sig mot egna ”vetenskapliga” resultat.När det här blogginlägget dessutom gjorde att jag kontaktades av personer som inte mått bra av FitLine, utan faktiskt mått riktigt, riktigt dåligt, ja t.o.m. så dåligt att de hamnar på sjukhus, då undrar jag varför det dyker upp en liten armé av argumenterande FitLine-trogna och varför det inte istället är så att en representant för PM International dyker upp och är allvarligt oroad och mån om att få kontakt med dessa FitLine-användare därför att varje seriöst företag som misstänker att deras produkter skapar hälsoproblem faktiskt bryr sig om det, vill gå till botten med varför problemen uppstått och helst också kompensera de personerna. Det är i mina ögon kutym, det är så det går till och särskilt när man är ett företag i PM Internationals storlek.Taktiken som armén med de FitLine-trogna följer är dessutom att ge sig på de som har mått dåligt av FitLine, misstänkliggöra dem, istället för att ta deras berättelser på allvar och vara måna om att ställa till rätta och att i framtiden göra allt för att undvika att andra personer mår dåligt.Var är exempelvis listan med möjliga biverkningar? Att ni ens törs rekommendera FitLine generellt till ”alla” utan att upplysa om möjliga biverkningar – som ju faktiskt finns. Att ni vågar ta detta ansvar för personer som faktiskt är sjuka, samtidigt som ni förstås inte öppet medger att ni säljer produkter med hälsa som säljargument, utan bara låter detta förstås mellan raderna. Att de som får konstiga symtom konsekvent bemöts med att ”det är förstförsämring, öka dosen”… Mari, jag har exempelvis varit flera gånger till homeopat och jag har upplevt detta med förstförsämring, men då alltid i kombination med att det funnits en välutbildad homeopat som har brytt sig om mig och förstförsämringen har därefter försvunnit och sen har jag blivit bra. När folk hamnar på sjukhus är det inte samma sak.Var är informationen om vilka som ska undvika eller ta det försiktigt när de använder FitLine? Sådan information som står på minsta kex som säljs i affären, ex ”kan innehålla spår av jordnötter”, fast förstås inte just den informationen för FitLine.Jag kan inte känna förtroende för ett företag som PM International. Jag saknar renhårighet, klara fakta, schyssta säljmetoder och omsorg om kunden.

 70. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  Ge sig på de som har mått dåligt?? Vad vi skrev var att de måste ha varit ett underliggande problem som gjorde att hennes njurar falerade. DU/NI fick svar ifrån Marcus Iken, läkare med 4 doktorsgrader, har jobbat med transplantationer bl a. NU är det väl verkligen du som får ge dig!!! Om varken den drabbade eller dess läkare anmäler detta, hur ska då företaget över huvudtaget kunna veta vad som har hänt?? Hur ska de kunna ta kontakt med en person som de inte vet vem de är? Jag har försökt att på alla möjliga sätt få tag på Christine, både via hennes blogg och sökt på nätet, för jag vill veta hur hon mår och vad som har hänt efter hennes sjukhusvistelse. Men om det inte går att hitta henne, vad gör man då?? Fö tänker jag inte bemöta dina lögner, som det är. All information om produkterna är sakliga på dessa infomöten. Det är frivilligt att gå dit, de är frivilligt att signa sig om man vill prova. Man hoppar av sitt abbonnemang precis när man själv behagar, och ingen blir påhoppad för det. Det vore helt absurt.

 71. Fia
  Fia says:

  Hej. Jag fick en fitline ”shot” av min kollega förra året då hon en arbetsdag tyckte att jag såg lite hängig ut.Jag hade hört så mycket gott om produkterna från henne och hon hade länge försökt värvat mig, men jag var avvaktande pga priset på produkterna.Hur som helst så blandade hon ihop pulver från två burkar, så att det vart en röd/orange ”drink” hon förvarnade mig för flushen man kunde få men sa att det var ofarligt och att det var helt omöjligt att kunna vara allergisk mot produkterna…Jag drack ur glaset och fick plötsligt en enorm kvävnadskänsla, nacken krampade och jag kunde ej hålla upp huvudet, halsen svällde upp och jag tänkte nu dör jag sedan blev allt svart. När jag vaknade till hade mina arbetskamrater tillkallat ambulans. Hela min kropp från topp till tå var totalt knallröd med klåda och uppsvälldhet. Fick åka i ilfart med ambulansen och på akuten konstaterade de att jag fått en anafylaktisk chock av det värre slaget. Jag har aldrig visat tecken på allergi mot något innan detta och fitline ”drinken” var utlösaren då jag inte ätit/druckit något olämpligt innan. Jag vill dela med mig av detta då det faktiskt hade kunnat kosta mig livet. Tänker aldrig mer komma i närheten av dessa preparat och jag är ett levande bevis på att det kan gå riktigt på tok med dessa ”mirakelprodukter”

 72. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Fia, tack för att du delar med dig av den här livsfarliga upplevelsen.Noterar att din vän sa att ”det var helt omöjligt att vara allergisk mot produkterna”.Jag lägger in en länk till vad analytisk chock är http://www.medeca.se/anafylaxi/anafylaktisk-chockJag undrar om du eller läkarna har anmält detta till livsmedelsverket? Om inte så finns det en länk till var man kan göra anmälan i blogginlägget. Det är superviktigt att allt sådant här anmäls!

 73. Fia
  Fia says:

  Av respekt för min vän så gjordes ingen anmälan. Men nu har tiden gått och jag går ofta och grubblar över detta och tänker på att folk kan råka illa ut främst med tanke på att själva marknadsföringen är så övertygande och verkar så bra. Kan man göra en anmälan såhär i efterhand så kommer jag att göra det.Hon som gav mig fitline shoten är väldigt aktiv och engagerad i ämnet, hon är god vän med någon av de högre hönsen i fitlinebranchen. Efter mitt trauma kontaktade min vän henne för att höra hennes synpunkter, hon fick till svar att hon hört att en kille varit med om samma sak, och förklaringen hon hälsade till mig var att jag förmodligen var så sjuk i min kropp så att jag reagerade på detta sätt pga av att kroppen blev chockad av alla nyttigheter den fick av fitlinedrinken. För mig är detta otroligt…att de ansvariga tydligen har fått in rapporter om detta och inga åtgärder har vidtagits, ist fortsätter man att marknadsföra produkten som säker och ofarlig. Och vad mig beträffar så var jag vid tillfället fullt frisk förutom min psoriasis, vältränad, fina värden i alla kategorier, och med mycket god kosthållning. Så förklaringen jag fick är bland det dummaste jag hört och nästan kränkande.

 74. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej igen Fia!Du kan självklart göra en anmälan i efterhand! Klicka på länken i blogginlägget – sen är det lite lurigt med vad man ska välja i menyerna, men det viktigaste är att något blir inskickat, inte att du valt exakt rätt i menyerna.Just detta att du valde att inte anmäla av hänsyn till din vän är vad jag menar är ”osund lojalitet”. MLM-Multilevel Marketing bygger på att man säljer till sina vänner på ett mer privat sätt än om man jämför med hur saker säljs i en affär. Du väljer själv att gå in i en affär. Med MLM blir du vanligen kontaktad av den som säljer. Personen kanske är snäll och vill informera dig, vet att du har hälsoproblem, du kanske blir medbjuden på en informationsträff, får träffa personer som kan vittna om hur bra produkten fungerat osv… Du bygger band med den person som säljer produkterna till dig, i värsta fall har ni redan innan band, så som att ni är arbetskompisar, grannar eller något liknande. Det krävs en hel del innan man väljer att öppet ta ställning mot produkter som en sådan person säljer till en. Jag tvekade själv med att skriva det här blogginlägget därför att jag känner ett par personer som använder FitLine eller säljer FitLine.Men sen tänkte jag att jag kan fortsätta att gilla de här personerna förutom den delen av dem som sysslar med FitLine. Plus att jag vet att de jag känner verkligen sett hur FitLine gett bra resultat, så de tror på sin produkt. Men det hindrar inte mig från att ge utrymme i bloggen för de som har negativa erfarenheter av FitLine. Och det kommer aldrig att hindra mig från att tycka att PM International verkligen borde ta större ansvar när något allvarligt händer.Deras nonchalans framstår som allt mer cynisk för varje person som kontaktar mig och berättar om allvarliga saker som hänt när de använt FitLine. Jag tycker inte ens man kan kalla det för ”biverkning” när det är handlar om livshotande tillstånd. Taktiken att lägga skulden på den som tagit FitLine är helt ologisk. Å ena sidan säger de att man mår så bra av FitLine och säljarna använder hälsoargument – man ska bli piggare, starkare, smalare – fast sen om man blir allvarligt sjuk, ja då har man liksom haft fel slags hälsoproblem??? Om det är så att FitLine bara ska användas vid en viss typ av hälsoproblem vore det ju bra om de informerade om det. Ansvaret måste alltid ligga hos den som säljer, så länge den som använder produkten gör det enligt anvisningarna.

 75. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  Självklart ska du anmäla Fia!! Det är inte din vän som ÄR företaget. Hon förmedlar en produkt som hon själv använder och tycker är bra. Gör din anmälan till: ulla@pm-sweden.se, så ber du att hon förmedlar detta vidare till expert-teamet inom Pm. Vad hände förresten på sjukhuset när du kom in?

 76. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Mari, jag tycker det är fint att du engagerar dig i detta, men om du läser Fias kommentar ser du att hennes kollega redan har tagit hennes ärende vidare till ”någon av de högre hönsen”. Deras svar visade inte direkt att de brydde sig om att den produkt de säljer nästan tagit kål på Fia utan tvärtom användes igen taktiken att lägga skulden på Fia, alltså den som brukat produkten.Å ena sidan får nya kunder höra berättelser om personer som uppnått hälsoeffekter och fått hjälp av FitLine för att bota/lindra någon åkomma, å andra sidan säger man att de som får negativa effekter av FitLine har ”underliggande sjukdomar”. Ja det tror f-n det, det är ju just därför de har lurats in i detta med FitLine – men då, om de mår dåligt av FitLine, har det som från början varit ett skäl att testa FitLine, nu blivit något som de själva borde ha fattat kunde göra att de skulle må dåligt av FitLine???Dessutom, bland de som har skrivit här så har de inte direkt haft några underliggande sjukdomar utan de har helt enkelt blivit sjuka av FitLine…Logiken haltar på flera punkter.

 77. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  Jag la upp en länk till en kvinna som har en underliggande sjukdom, som kallas EDS, hon mår nu fantastiskt bra, vad jag förstår. Fia kan väl själv anmäla saken som jag skrev. Jag har lämnat en mailadress, där hon kan kontakta och lägga fram det som hände. Eftersom alla allergener är borttagna ur produkten så blir jag ju så klart fundersam över denna reaktion över denna reaktion. Att du tolkar det som att Pm lägger en skuld på de som har fått en reaktion förstår jag inte. De skrev att hon förmodligen hade en så stor brist på näringsämnen i kroppen. Är det att skuldbelägga någon?

 78. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Mari, är det att skuldbelägga någon var din fråga. Svar JA. Jag orkar inte skriva fler förklaringar till detta, för om du vid det här laget fortfarande inte förstår att PM Internationals/Swedens/FitLines taktik går ut på att skuldbelägga användaren i de fall användaren blir sjuk – då finns det helt enkelt inget mer jag kan säga i frågan. Du får helt enkelt grunna på detta för dig själv och se om det kanske dyker upp någon klargörande tanke.Att lägga in en lista på en massa okända experter i en kommentar… alltså, jag bryr mig inte. Om dessa ”experter” står bakom ett företag som bedrivs så oansvarigt och cyniskt, så blir ju varken företaget eller produkterna bättre för det?

 79. Agneta Gustavsson
  Agneta Gustavsson says:

  Läste hela tråden och blev sugen på att kommentera då jag började att inta Fit Lines produkter för ett par dagar sedan, och håller på att söka mera info, det som slår mig omedelbart (som sjuksköterska)är att ni som blivit allvarligt sjuka och kopplar ihop detta med Fit Line inte tillsammans med eran Läkare tagit detta till företagsledningen. Anafylaktiska reaktioner är ju mkt. allvarligt. Det hade ju varit en hjälp för alla inblandade, inte en kritik av företaget, trots att det verkar som om det är undersökt så att det inte ska finnas några ämnen som triggar igång en så allvarlig allergisk reaktion,så finns det alltid undantag, Jag förstår ju hur skrämmande det måste har varit.För mig är den så kallade flushen obehaglig det visste jag innan, men du verkar ju ha fått den anafylaktiska chocken av Niacinet.Jag valde att prova den som inte ger Flush och ser nu fram emot fortsättningen, men är fortsatt tacksam om ni som sätter allvarliga problem i samband med Fit Lines produkter gå till botten med det så att det inte bara blir spekulationer. Agneta

 80. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Tack för en sansad kommentar Agneta!Spekulationer är lika dåliga åt båda hållen.Jag noterar också att du i din roll av sjuksköterska har ett annat förhållningssätt till de personer som blivit allvarligt sjuka. Det förhållningssätt som jag tycker är ”så som man gör”.Vänliga HälsningarÅsa

 81. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  Precis min åsikt Agneta. Gå till botten med det hela, och skriv till Pm. mailadress finns i tidigare inlägg. Till dig Ginette, som du nu kallar dig, så vore det önskvärt om du kunde hålla dig till en sanning när du säger att jag försöker sälja produkter här eller någon annanstans, vilket inte stämmer. Om ni vill veta varför Pm väljer att hålla den ayurvediska örten hemlig, så får Ni faktiskt vända er till företaget. Ha det gott.

 82. Maja Skoglund
  Maja Skoglund says:

  Bra inlägg! Jag tror inte heller alla kosttillskott fungerar för alla. Men nått som fungerar för mig är kyäni. Jag har också migrän. Men sen jag började med deras produkter så har det slutat. Du kan kolla på deras produkter på Fitness.Kyani.com säger inte att det kommer funka för dig men det hjälpte mig i alla fall. Plus att jag känner mig mycket piggare.

 83. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  Jag skrev till Läkemedelsverket gällande Fitline. De borde absolut ha fått in en anmälan från behandlande läkare då någon skrev här att dennes njurar fallerade och i samband med sjukhusvistelsen hade lämnat över Fitline´s produkter till läkaren. Om en person inkommer med dessa allvarliga biverkningar av en hälsokostprodukt, så anser i alla fall jag att behandlande läkare begår ett tjänstefel att inte anmäla produkten och skicka den för analys. Här nedan kommer svaret ifrån Läkemedelsverket:Hej!Enheten för läkemedelssäkerhet, Läkemedelsverket har inte mottagit någon biverkningsrapport för kostillskottsprodukter från Fitline.Läkemedelsverket är inte heller den myndighet som ansvarar för kontroll av kosttillskott. Kosttillskott är livsmedel och regleras enligt livsmedelslagstiftningen. http://www.slv.se/sv/grupp1/livsmedelsforetag/Regler-for-olika-typer-av-livsmedel/Kosttillskott/Informationen som vi har erhållit från dig om dessa produkter vidarebefordras till Livsmedelsverket för deras kännedom.Med vänlig hälsningLäkemedelsverketSarah HallingApotekare/ Utredare Enheten för läkemedelssäkerhetBox 26, 751 03 UppsalaBesöksadress: Dag Hammarskjöldsväg 42Telefonväxel: 018 – 17 46 00Fax: 018 – 54 85 66www.lakemedelsverket.se—–Ursprungligt meddelande—–Från: noreply@mpa.se [mailto:noreply@mpa.se] Skickat: den 28 maj 2014 00:17Till: RegistratorÄmne: Till enheten för läkemedelssäkerhet – Biverkningar utav kosttillskottet FitlineSkickat via webbplatsen:E-postmeddelandet skickades från: mari.lundin@yahoo.co.ukJag vill väldigt gärna ta del utav eventuella rapporter om ALLVARLIGA rapporter när det gäller kosttillskottet Fitline`s produkter. Har läst på en blogg där 2 olika kvinnor skrev att 1 utav dom blev drabbad utav utslagna njurar och att den andre skulle ha fått en anafylatisk chock. Personen med njurproblematiken påstod att hon hade lämnat över dessa produkter till behandlande läkare, och då borde ju läkaren ha rapporterat detta till Läkemedelsverket.

 84. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  Här kommer svar från Livsmedelsverket:Hej MariVad jag kan bedöma av det jag läst är det ingen som har råkat ut för någon anafylaktisk chock, en person fick däremot ambulans skickad till sig och fick Tavegyl som lindrade, där finns det inget läkarutlåtande.Inte heller någon koppling till Activize Oxyplus och njurproblem då personen åt andra läkemedel också och inte Activize Oxyplus.Med vänlig hälsningBeskrivning: Kommunvapen färg 30mmAnn-Sofie StenssonLivsmedelsinspektörMiljökontoret0431- 46 82 43Ängelholms kommun, 262 80 Ängelholmwww.engelholm.se

 85. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  För det första. Citronsyran står deklarerad på förpackningarna. En flush uppstår då Niacin, B3-vitamin öppnar upp blodbanan. Det går att läsa om detta på wikipedia. Att någon skulle ha drabbats utav en uppfrätt matstrupe pga dessa produkter, är ren och skär lögn, och ett fruktansvärt sätt att försöka sig på nedsmutsning utav ett alldeles utmärkt kosttillskott. Att dessutom välja en Anonym identitet, säger allt faktiskt. Du får jättegärna be dina vänninors läkare ta kontakt med Pm Sverige och redogöra för dina påståenden. Adress: info@pm-sweden.se eller telefon: 0431-41 55 40

 86. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Marie Lundin, nu har jag raderat din sista kommentar – den var inte ens skriven av dig, utan en annan persons berättelse om hur FitLine fungerat bra och jag har inget emot att folk hittar de sätt som fungerar, men skälet till att de här blogginlägget ursprungligen skrevs, var att det är så otroligt enkelt att hitta alla positiva historier om FitLine, varför jag ville bidra genom att göra andra erfarenheter synliggjorda.Eftersom du har så otroligt mycket du vill säga Mari, så uppmanar jag dig att starta en egen blogg. Där kan du få bre ut dig precis så mycket du vill. Det här är min blogg och jag är glad över att det här blogginlägget har fått så mycket uppmärksamhet och engagerat många. Men jag tycker att diskussionen blir väldigt ensidig om det står Mari Lundin på varannan kommentar.Så igen: skaffa en egen blogg Mari!

 87. Mari Lundin
  Mari Lundin says:

  Då vill jag bara avsluta med att det som skrevs om fallerade njurar inte var sanning, och jag tycker att det är ett riktigt lågvatten-märke att ljuga ihop en historia om detta kring dessa produkter, för OM det hade varit sant, så hade det varit en mycket allvarlig biverkan.

 88. Anki Gadh
  Anki Gadh says:

  Håller med Mari Lundin, om det hade hade varit en biverkning med havererande njurar hade det varit MYCKET ALLVARLIGTOCH hade blivit anmäld till LMVJag tror inte på detta.Tack Mari

 89. Ekologiska frukter och grönt och bra mat
  Ekologiska frukter och grönt och bra mat says:

  Provade idag Fitline för första gången – jag blev kraftigt illamående direkt och satte mig i duschen. Vattenstrålande kändes som knivar och jag klev då ut ur duschen. Fick en chock då mitt bultande ansikte var vinrött och jag hade utslag över hela kroppen ända ut på tårna, med kraftig klåda och hudsmärta, inom tio minuter kände jag mig konstig i halsen. Ringde då en granne och bad hen komma förbi direkt, kände att jag behövde hjälp. Det var så snabbt förlopp av hud påverkan och i halsen. Efter en och en halv timma satt jag hos läkare på vårdcentralen och jag fick Betapred kortison för att bryta den kraftiga allergi reaktionen. Min röst var då hes av att jag fått påverkan i halsen, jag är glad att inte halsen drogs åt – när allergi reaktionen var så snabb. ALDRIG mer Fitline. Jag hade fortfarande kraftig pågående allergi reaktion efter 1 1/2 timma sen jag drack morgon drinken – chockartad upplevelse.

 90. Åsa Stenström
  Åsa Stenström says:

  Hej Ekologiska frukter och grönt och bra mat (Jisses vilket långt namn!).Tack för att du delade med dig av din upplevelse av FitLine. Jag är glad att du kom till läkare i tid. Det är så fruktansvärt när sådant här händer.Har du haft allergiska reaktioner tidigare?Vänliga HälsningarÅsa

 91. linluggen
  linluggen says:

  Tack Åsa för ditt inlägg och svar på kommentarer! Efter att ha läst alla svar från representanter av FitLine är jag nu 100% övertygad om att detta är riktigt oseriöst.Efter att ha läst de ofullständiga innehållsdeklarationerna förstår jag nu vad dessa omtalade ” flusher” är, rena sockerkickar. En seriös produkt oavsett tillverkare har alltid en fullständig innehållsförteckning då det inte ska finnas något att dölja, ett gott riktmärke.

 92. Marie
  Marie says:

  Hej!
  Jag provade Fitline i fem dagar och upplevde extrema magkramper från dag två. Har aldrig känt något liknande. Dag sex fick jag urinvägsinfektion vilket jag aldrig har haft tidigare. Jag är nu inne på min tredje antibiotikakur eftersom den inte vill ge med sig. Kissar blod :( De frågade mig om jag hade diabetes eftersom jag hade höga halter socker i urinen. Jag har inte diabetes sedan tidigare. Magkramperna finns kvar. Jag slutade med Fitline efter dag 5. Har inget belägg för att det är produkterna som är orsak men det är det enda avvikande jag har gjort. Jag är nu extremt orolig för att min mage inte ska stabilisera sig, att njurarna ska ta skada och att jag ska utveckla diabetes… ska träffa läkare imorgon igen och höra mer vad de säger.

  • Åsa
   Åsa says:

   Hej Marie!
   Jag blir alldeles kall och känner mig förtvivlad när jag läser din kommentar. Det har pågått alldeles för länge med alla som skrivit om hemska saker som har hänt när de använt FitLine. Jag kan inte fatta att detta fortfarande får säljas.

  • Mari
   Mari says:

   Marie!
   Jag hoppas VERKLIGEN att behandlande läkare tar kontakt med Pm-sweden och lämnar en utförlig rapport på din diagnos och att det med all säkerhet kan säga att det härrör från dessa produkter. En anmälan skall också göras till Livsmedelsverket, och att du lämnar över dina produkter till din behandlande läkare eller sänder dessa tillbaka till Pm-sweden i Ängelholm, då jag förutsätter att du är abbonnent av dessa produkter. För det är enda sättet att få del av dessa. Och att du då redogör för dina problem.
   Mvh Mari

 93. Mari
  Mari says:

  Jag uppmanar Marie att be behandlande läkare att ta kontakt med Pm- Sweden och lämna en full redogörelse för Maries diagnos, och även redogöra ifall detta härrör ifrån produkterna Fitline. Ser fram emot att få ta del av det läkarutlåtandet.
  Mailadress : ulla@pm-sweden.se

 94. Veronica
  Veronica says:

  Hej jag har fått erbjudan och få börja ta de här preparatet och jag vart sugen pga att jag ha fått utbrändsymtomer för 1 årsen men när börjar läsa om biverkningar så blir jag bara kall i kroppen och funderar starkt på att inte ta den men den ha varit väldigt lockande pga att man skulle få.mera energi

 95. Yvonne
  Yvonne says:

  Hej! Min mamma har druckit FitLine i 5 år. Hon började promenera när hon började dricka FL, var ute 2 timmar per dag, hennes stora åderbråck försvann, tyngden i benen försvann, pollenallergi försvann, hon får inte förkylningar och magsjuka när de andra är sjuka på boendet, hon ville handla klänningar, hon fick hurmor, hon fick sluta med sin blodtrycksmedicin och flera andra positiva effekter fick hon. Hon fick en helt annan livskvalité. Hon var inte den bittra ilskna mamman jag hade vuxit upp med. Det var trevligare att umgås med henne överhuvudtaget. Nu är hon 85 år och flyttade till ett demensboende för ca två år sen. Personalen är underbar och det var också fantastiskt att de serverade henne drinken. Nu har hon dessutom under en månad druckit nya Basicen som innehåller mycket högupptaglig gurkmeja. Hennes minne har blivit bättre bara på denna månad; hon kommer ihåg små saker jag nämnt senaste gången jag träffade henne, hon minns mer och mer vad människor säger. Nu har den nya läkare beslutat att min mamma inte ska dricka FitLine. Jag är så jävla förbannad!!! Jag avskyr din jävla skitblogg som du tror gör folk gott. Du förstör! Sprida sån här jävla dynga på nätet så rädda människor inte vågar dricka fitline eller läkare tror att deras patienter ska bli sjuka när de har en som är friskast av alla på avdelningen. Jag grät när jag var där idag. Jag vill höja min mammas energi, få henne att må bra när jag träffar henne. Jag kunde inte hålla tillbaka tårarna. Jag är säker på att jag lyckats bromsa hennes sjukdom och så kommer den här korrupta världen vi lever i och förstör det och såna som du som vet inget och skriver massa skit på nätet. Jag gick in på hennes rum, det var mörkt, ingen lampa var tänd, hon satt på sängen och stirrade rakt ut och sa ”jag får inte dricka mina drinkar längre, de ger dem inte till mig”. Vad händer nu då? Ska hon få tillbaka sin värk och åderbråck? Bli sjuk varje gång de andra blir sjuka? Läkaren kommer skriva ut medicin för alla hennes symtom som dyker upp och hon blir sjukare och sjukare. Jag är tacksam för den fina omvårdnaden hon får dock jätteledsen för min mammas hälsa som jag inte kan göra något åt längre. Ska jag väcka henne varje morgon kl.06.00 och ge henne morgondrinken? Gå dit varje kväll och ge henne kvällsdrinken? Ja, vet inte! Känns som jag vill riva upp himmel och helvete! Jag skulle bara äta mat om det räckte. Det räcker faktiskt inte!!! Speciellt räcker det verkligen inte till gamla människor.

  • Åsa
   Åsa says:

   Hej Yvonne!
   Jag tycker det är toppen att din mamma mår bra av FitLine. Jag tycker alltid att det är bra när folk mår bra. Det är inte det som är problemet.

   Problemet är att flera andra personer kontaktat mig och berättat när det INTE gått bra. Faktiskt har de blivit allvarligt sjuka när de konsumerat FitLines produkter.

   Som jämförelse finns det massor av läkemedel som fungerar alldeles utmärkt på många människor, men som ger biverkningar hos andra. Det är just därför som läkemedelsbolagen upplyser om detta på sina bipacksedlar. Det jag inte gillar med FitLine är att de verkar försöka dölja eller inte låtsas om att det finns de som får allvarliga symptom från deras produkter. De lägger skulden hos användaren och har så långt jag förstått – har inte fått ett enda exempel på motsatsen – aldrig tagit ansvar för de tillfällen då det gått fel. Det är vad som gör mig upprörd. De kommer undan med detta därför att FitLine inte är klassat som läkemedel och därför att de från företagets sida har policyn att inte informera om de läkande effekterna, utan de låter ”vanliga användare” göra det. De har alltså inte någon text på innehållsförpackningarna att leva upp till…

   Och när jag från början skrev det här blogginlägget, så var mitt syfte enbart att berätta att jag inte fick någon positiv effekt alls av FitLine, det enda som hände var att jag fick lite ont i magen. Men eftersom väldigt få skrivit något negativt om FitLine på internet, så har mitt i grunden mycket neutrala blogginlägg blivit något av en magnet för dem som velat berätta om sina dåliga erfarenheter.

   Jag vet inte varför du tycker det är dåligt?

  • Mari
   Mari says:

   Hej Yvonne!!
   Läkaren kan INTE beodra att Fitline ska tas bort från din mamma. Eftersom Du och hon själv har märkt så stora förbättringar av hennes allmäntillstånd så ska Ni absolut ANMÄLA läkaren till patientnämnden. Det finns en LAG som ger patienter självbestämmande och läkaren kan ALDRIG tvinga din mamma att ta läkemedel. ANMÄL och kräv ett möte med enhetschefen på boendet.

 96. ulf
  ulf says:

  Åsa
  Ägna dig hellre åt de fakta som gäller om vanlig medicin.
  Nämligen att de bara tar bort symptomen på sjukdomar och dess verkan är bara 20 % och bara
  eliminerar symptomen. Botar inte!
  Resten – 80 % – orsakar biverkningar o sjukdomar som är okontrollerbara. o medför enbart mer lidande o nya besvär.
  Det finns belägg för detta o att läkemedelsföretagen mörkar tester likt Wv gjort med sina utsläppstester
  på dieselbilarna.

  Lägg ner din blogg o låt dem som tycker alternativa naturmediciner är till hjälp för dem som är nöjda o leta inte bara upp all skit du hittar o presentera utan belägg. Om du har vetenskapliga belägg, så presentera dem.

  Ingen har farit illa av naturläkemedel så du bara ägnar dig åt att misstänkliggöra alternativen
  pga dess marknadsföring.

  Vad tänker du om hälsokosthandeln? Lovar guld o gröna skogar!

  Och vad är din uppfattning om 1000-årig kinesiska läkemedelskonst, akupunktur mm som nu vi i
  anammar

  Skall du nu oxå ägna dig åt att blamera detta?

  Antar du är avundsjuk o inkompetent att inte själv kunna på hänga på tidens tråd.

  Jag är personligen inte överhuvudtaget involverad i Fitline, men har av nyfikenhet läst
  din blogg , som tydligt visar din avsikt – att blamera ett företag o dess marknadsföring.
  Hur ar det med Alovera mm SAMMA SAK o du reagerar inte.

  • Åsa
   Åsa says:

   Hej Ulf, tråkigt att du läst min logg så slarvigt.

   Jag vet inte var du har hittat att jag skulle vara för läkemedel och mot ”naturmediciner”? Eller vad som får dig att tro att jag skulle ”blamera” kinesisk läkekonst?

   Jag tycker det är allvarligt när jag blir kontaktad, inte bara av en utan av flera, som fått allvarliga symptom när de använt FitLine och ännu värre, att FitLine inte känns vid att detta händer utan fortsätter att hävda att det inte finns några biverkningar, att alla mår bra…

   Detta är inte samma sak som att man måste förbjuda FitLine, jag har ju redan från början sett att det finns de som mår bra av FitLine, men FitLine behöver bli bättre på att upplysa om att det finns det som får allergisk chock, problem med hjärtklappning och sömn o.s.v. – för så gör seriösa företag. Jag tycker det är oerhört nonchalant av FitLine att bara köra på som att inget dåligt har hänt, när det faktiskt gör det.

   Eftersom jag är en ivrig testare av allehanda ”naturmediciner” (som du skriver) kan jag en hel del om detta och vet också att det förstås finns biverkningar också på kosttillskott/naturläkemedel. Om man tror att något är potent nog att få en att må bättre, är det rimligt att tro att samma medel också kan ha en dålig effekt. Det handlar ex om doseringar och individer. Att tro att kosttillskott och naturmedel magiskt skulle vara skyddade från att ha biverkningar är minst sagt naivt, men också okunnigt.

   Jag har ingen anledning att ta upp ex försäljning av Aloe Vera som du nämner sist, eftersom jag inte har någon personlig erfarenhet av det. Generellt sett är jag helt emot försäljningsmodellen Multilevel Marketing oavsett vilka produkter som säljs.

   Tack för din kommentar Ulf, men till nästa gång du kommenterar kanske du kan bemödiga dig om att läsa mer på min blogg så att du inte behöver genera dig genom att anta så många felaktigheter om mig?

 97. Alex
  Alex says:

  Jag blir så less!
  Amway, herbalife, vemma, forever, fitline. Same shit different cult.
  produkter som lovar guld och gröna skogar för löjligt höga priser.
  Finns motsvarande produkter för en tiondel av priset.

  Göder sig på folks rädslor för näringsbrist/övervikt. ”detox” ”rensa slaggprodukter” ”min mamma mår toppen” ”jag är sjuksköterska” ”patent!” ”Finns nästan ingen näring i grönsaker längre” ”cellnivå”

  finns inga genvägar till bra hälsa, ät smart, träna smart.

  • Mari
   Mari says:

   Skrämmer människor?? Vad tror du om oss som jobbar med Näring för kroppen? Det är helt horribelt att vi på något sätt jobbar med de här för att ”Enbart tjäna pengar”!! Det finns övht INGEN som säger till människor att; -tar du inte dessa kosttillskott så kommer du att bli så sjuk”!! Vad sjutton har du för människosyn egentligen??
   Du har en skev uppfattning kring hur det ser ut med Näringen i våra jordar och grödor. Varför är vi människor så SJUKA trots att vi äter mat varje dag?

   • Mari
    Mari says:

    Blev lite fel i texten. Det ska stå: det är horribelt att Du tror att vi som jobbar med det här, enbart skulle göra det för att tjäna pengar!!

   • Alex
    Alex says:

    Det klart att ni gör det för att tjäna pengar, En vän har bevittnat ett av fitlines säljmöten, och han ångrar att han inte hade med mig en dold kamera.
    Vad har du för människosyn? Det är absurt att ni tutar i folk att dom har näringsbrist! Åk till Afrika om du vill se folk med näringsbrist!

    ”Ta Fitline så blir du av med dina eksem” har jag själv hört.

    Det enda som behövdes var lite dha( 2 burkar sardiner/makrill i veckan) som förövrigt är rena vitaminpillret, Eksem borta!

    Man klarar sig utmärkt om man äter en varierad nyttig kost,
    Kanske lite vitamin D på vinterhalvåret
    Kanske lite järntillskott om du är kvinna.

    Då menar jag produkter från en seriös säljare (en tiondel av fitline priser)

    Tack för mig!

    • Mari
     Mari says:

     Om någon teampartner säger att ”ta fitline så blir du av med ditt exem”, så får det stå för den personen, och är också fel att uttrycka sig på det viset. Jag har varit på ett antal informationsmöten kring produkterna. I första hand är det information kring hur produkterna fungerar för kroppen. De som så önskar kan efter pausen stanna kvar och lyssna till hur de kan jobba med produkterna. Precis som på samma sätt ifall du väljer att jobba med vilken produkt som helst. Skillnaden på en reguljär anställning är att här bestämmer DU hur mycket tid du vill lägga. Jättebra att du läkte ut ditt exem med fisk. Dessa produkter varken läker eller botar någonting. Den som påstår det talar inte sanning. Dessa produkter är på ett optimalt sätt sammansatta för att ge extra Näringsstöd för kroppen, och det är ingen bluff som väldigt många vill påstå. Det är ett forskarteam med läkare, näringsexperter, specialister på cellmetabolism, biokemister. Och du har fel när du påstår att vi får i oss tillräckligt med näring ifrån födan. Vi blir allt äldre och ändå är människor sjukare i olika åkommer ständigt. Vill man inte använda dessa produkter, så gör inte det. Vad är problemet? Det kostar att forska kring produkterna och jag kan garantera dig att du får vad du betalar för. Om du väljer fitline eller Holistic,Greenlife or whatever, så INVESTERAR du i din hälsa och undviker så långt det är möjligt att behöva uppsöka vården. Det handlar om att ge Din kropp de förutsättningar den behöver för att självläka. Vår kropp är byggd för Näring i första hand. Dessa produkter är klassade som Livsmedel, alltså mat. De lämnas frivilligt in för kontroll att produkterna uppfyller det som de sägs göra. Detta är inget som kosttillskott behöver testas för, som t ex läkemedel. Men Pm-International VILL att produkterna ska kollas. Jag hjälper mer än gärna människor till att må bättre, och faktiskt kunna dra ner på Läkemedel eller t om sluta med dessa helt och hållet. Var och en bestämmer om de vill och anser sig ha råd att använda dessa produkter. Om det skulle vara så att någon påstår att produkterna skulle bota eller läka tillstånd eller sjukdomar, så är det en lögn, och givetvis inget Pm-International står bakom. Det finns närmare 300.000 användare runt om i 43 länder. Tror du att det är lätt att veta vad somliga väljer att säga?

 98. Pernilla Andersson
  Pernilla Andersson says:

  Hej. Tack för intressant info. Är skeptisk, men lite desperat. Har blivit rekommenderad produkten av en tjej som håller på med bindvävsmassage. Av allt jag prövat mot mina besvär, har detta hjälp mig bäst. Så därför bestämde jag mig för att lita på henne och göra ett försök. Jag har adhd, fibromyalgi, återkommande huvudvärk och migrän, taskiga diskar i ländryggen, får återkommande ryggskott och sist diskbråck. Dessutom varit/är utbränd och deppad. Ingen ork, allmänt virrig.
  Tänker pröva, och återkomma med info.
  Hälsar Pernilla

  • Åsa
   Åsa says:

   Hej Pernilla!
   Jag hoppas för din skull att du är en av dem som verkar bli hjälpta av FitLine och är glad för att du ändå har läst det här blogginlägget med kommentarer, för det gör att du förhoppningsvis är lite mer vaksam.

   Tack för din kommentar!
   Åsa

 99. björn eriksson
  björn eriksson says:

  hej
  jag har haft reumatism i 40 år sjukvården har misshandlat mig totalt, o jag jobbar är en bra pingisspelare på ganska hög nivå förr i tiden,, jag har tagit fitline i 1 år drygt, nu känner inte mina vänner igen mig för ett år sedan var jag så sjuk o dålig att läkaren gjorde undersökningar om jag hade tumör, , min snälla läkare var mkt allvarlig i ansiktet då mitt blodvärde var nere på 93 o nästan uttömt järnvärde, o mina leder kassa hög inflammationsvärde, min granne med allvarlig ibs med sin man också ibs är nu utan problem läkarvården kunde inte göra mer idag är de o jag helt andra personer tack vare fitline, men försent skador har gjort att jag kan med skräck se röntgenbilder av mina handleder fingrar, enligt läkare katastrof, idag spelar jag sm veteran pingis tävlade i helgen, en comeback efter många år, jag tycker det är synd att du o fler inte mår bra av fitline, men man måste ett pröva, är man känslig ta det försiktigt om man vet attman har allergi problem är extremt känslig ta ? det försiktigt för det blir direkta reaktioner av fitline därför mår jag så bra, det roliga är att ju längre tid jag tar fitline desto bättre bir jag, min medicin recept var 2 sidigt innan, nu knappt man kan se några recept längre vilket apotekaren drog i smilgroparna, vad du blivit frisk`? vårdcentral läkaren anders nilsson var strålande glad nu är dina blod o järnvärden toppen o du tar inte ens mina järndroppar längre? han sa att fitline måste vara ett läkemedel o var väldigt förvåndad, men ntc näringsupptaget i fitline är speciellt, så jag vill med detta säga att jag tycker de som inte känner förbättring ta kontakt med din sponsor red ut eventuella problem eller vad det är, kanske ska du ha andra produkter, o ja det är bra att ni har sýnpunkter men om jag lyssnade på sådana negativa som er hade jag idag inte varit så glad frisk o alla mina vänner gläds med mig, idag inte sjukskriven aktiv familjeförsörjare o spelar piano, jag har glömt cellgifter, malaria medicin stor dos kortison, orudis retard, m.m idag tar jag så lite medicin så st läkare strömbäck Kristianstad csk sa skriv en bok du är ett mirakel , att du ens kan stå upp med så liten dos medicin trots din svåra sjukdom ja det är konstaterat att jag har fått en ganska aggressiv sort, men kram till er alla o ingen tvingar er att ta fitline så var rättvisa o berätta att många har fruktansvärda bra resultat inte alla, o en sista sak om jag hade pengar hade jag skänkt bort fitline till mina vänner som vill prova, det roliga är när ens vänner berättar o tackar en för att jag rekommenderade detta, inte för att bli miljonär utan för att hjälpa de som vill till ett mkt bättre o längre liv, med all respekt o tråkigt att ni inte har fått nytta av det,,önskar jag kunde hjälpa er,,vänligen björn eriksson

 100. Mikael
  Mikael says:

  Hej

  Det pratas mkt om hur bra Fitline är.
  Som om det är en mirakel produkt.
  Mineraler o vitaminer. Inget nytt där eller?

  Läst en del om de som säljer fitline.

  Pratar om det som det finns inget annat. Och säljer dom mkt o tar in fler som säljer så får dom någon sort belöning. 800:- och man blir lovad att du kommer att må mkt bättre.

  Dom ska väl veta om det finns ämnen dom framkallar allergiska reaktioner.
  Vadå flush?? Socker kick? Man ska inte känna av sånt direkt väl. De ska komma uppiggande känsla i kroppen av vitaminer etc efter ett tag.

  Låter farligt med flush o kickar.
  Hmm

  Har testat kort.
  Började och efter knappt 1 vecka fick jag magbesvär jag aldrig vill vara med om igen. Fitline eller ej, men vilket samman träffande.

  Och jag skrev ovan så vill jag veta om de går, varför är Fitline bättre än tablett forms baserade kosttillskott. Varför finns fitline inte ute i butiker. Dyrt nog dom de är.

  Tack för mig

  • Ingrid Persson
   Ingrid Persson says:

   Tabletter är syntetiskt gjorda kroppen tar inte upp mer än 10-15% När kroppen får all den näring den vill ha så håller den kvar det för det kommer kanske inget i morgon Då kroppen får det varje dag så släpper den.Jag vet hur det känns jag mår mycket bra nu.

 101. Kalle
  Kalle says:

  Kul att det på allvar finns folk som tror att bolag med MLM inte i minst mina hög utsträckning som andra bolag bidrar till att någon på toppen tjänar pengar. Titta gärna på PM Sveriges siffror: http://mobil.allabolag.se/viewcompany.php?orgnbr=5566227582

  Vinstmarginaler som de flesta bolag bara kan drömma om och en bra bit över t ex den svenska framgångssagan i läkemedelsbranschen – Meda.

  De på toppen har i MLM, likt i andra konstellationer som bygger på social kontroll/marknadsföring, alltid mest att vinna och extra mycket vinner de på att få folk i distibutörsorganisationen att känna sig som en del i en god ”rörelse” där de som står utanför betraktas som oupplysta eller i värsta fall personer som springer etablissemangets uppdrag.

  Konstigt nog är det ofta de som behärskar området bäst, och därmed kritiskt ifrågasätter ej vetenskapligt underbyggda slutsatser och påståenden, som står på motståndarsidan. Men det kan man ju alltid vifta bort med lite konspirationsteorier.

  • Kalle
   Kalle says:

   Kan också kommentera de löjeväckande inslag som förekommer här om att utmärkelsen ”Gasellföretag” skulle ge någon som helst legitimitet åt företagets verksamhet. Gasell blir bolag enbart på ekonomiska meriter (och ingen ifrågasätter att PM Sverige går bra, riktigt bra t o m, snuskigt bra skulle vissa säga), de struntar i vilken verksamhet bolaget har. Jag skulle kunna jobba med att sälja lufttjänster till pensionärer och ändå bli Gasellföretag.

   • Kalle
    Kalle says:

    Det är lugnt Åsa, är imponerad av att du publicerar kommenarer så snabbt!

    Jag har själv en nära kompis som i våras blev återförsäljare av FitLineprodukter. Blir förvånad vilka kunskaper hon helt plötsligt tycks besitta inom hur mänskliga celler fungerar och med vilken tvärsäkerhet hon uttalar sig om orsakssamband inom olika medicinska områden (helt utan utbildning förutom det hon fått via PM Sverige). När en gemensam läkarkompis, som av naturliga skäl har mycket goda kunskaper i bland annat hur den mänskliga kroppen och dess celler fungerar, började skrapa lite på ytan var det som att öppna pandoras ask av försvarsmekanismer. Enkla frågor om ganska grundläggande fakta som inte riktigt hängde ihop i hennes inövade (och, som vi sett ganska många exempel på här, väldigt välspridda – med tillhörande användarberättelser och allt) story om hur produkterna fungerade togs som personliga förolämpningar och inte på någon nivå gick det att föra en jämlik diskussion om hur kroppen fungerar. Den enkla anledningen var givetvis att läkarkompisen hade ett extremt informationsövertag – något som en inövad berättelse ämnad att övertyga lekmän i bekantskapskretsen inte på något sätt klarar av att hantera.

    Här ligger också en del av problemet med hälsa och MLM. Sociala relationer är knepiga och det krävs ganska mycket för att du som lekman ska våga ifrågasätta vad en, tillsynes, välinsatt kompis/släkting/kollega har att presentera om du själv inte är insatt i området. När kompisen dessutom backar upp detta med egna och andras användarberättelser förstår jag att det är svårt att stå emot. Vad händer sedan om du testar produkten och den inte visar sig funka (eller i värsta fall kanske orsakar biverkningar som av naturliga skäl inte har angivits på säljmötena)? Hade du handlat i en vanlig butik som du inte har en personlig relation till hade du sannolika slutat köpa och eventuellt även klagat/begärt pengarna tillbaka och sen hade du gått vidare med livet.

    Om du köpt av en kompis då, är det lika enkelt?

    Fitlineförespråkarna svarar säkert ja på den frågan. De flesta med någon typ av erfaranhet av mänskliga relationer och hur sociala koder fungerar i praktiken vet att så inte är fallet.

    • Åsa
     Åsa says:

     Jag håller helt med vad gäller MLM. Det försäljningssystemet är som gjort för att förgifta sociala relationer…

     • Chrissi Backman
      Chrissi Backman says:

      Jag tycker det är Ok med detta säljsystem.. Man måste ju handla någonstans.. Om jag nu bestämmer mig att handla fr en bekant som även hjälper mig med info ser jag inget fel med.. Tur att man ha rätt att bestämma själv vad man vill .. Kan inte så mkt ang. produkterna .. smakade och läste lite .. info.. Betr. Pyramid spel.. ha inget att göra med den sorts handel!! Alla arbetar någonstans och får betald That s it !

      Undrar om alla som blev sjuka var dem då 100% friska ???

     • Åsa
      Åsa says:

      Hej, tack för din kommentar. Ja visst, alla arbetar någonstans och får betalt och självklart, man måste handla någonstans. Det går alldeles utmärkt bra att gå in i en affär och handla eller handla i en online-butik – det finns många som jobbar så. Men MLM-företag är uppbyggda på att man börjar med att sälja till sina vänner och det går via möten som skapar lite grupptryck och när man väl har börjat köpa, så känns det taskigt att sluta, för då får en vän lägre intäkter.

      Jag driver själv företag sedan 25 år och tycker inte om när affärer görs med osunda lojaliteter.

 102. Anna
  Anna says:

  Tack för en bra blogg. :) Inte lätt med dessa stalkers. Imponerad att du ens orkar lägga energi på dem. ;)

 103. En mamma
  En mamma says:

  Jag tillhör de som blivit kontaktad men valt att avstå.
  Det blir väldigt konstigt när en ”vän/bekant” hör av sig efter ett par års tystnad och har en lösning på min sons trötthet. Min son är 14 år och har en tarmsjukdom (IBD) och till följd av detta en kronisk trötthet och orkeslöshet. Efter att ha tittat runt så kom jag fram till att inte testa detta på min son dels för att han är minderårig sen med tanke på riskerna. Det är ändå inte lätt att neka en vän…
  Mycket komplicerat.

  • Åsa
   Åsa says:

   Hej Therese! Jag missade att tacka för din kommentar. Jag blir själv uppringd ibland av ”vänner” som har lösningen för min migrän, jag förstår att situationen blir än mer komplicerad när det gäller ens barn. Bra att du hittade rätt i ditt beslut trots den sociala pressen!

 104. Margareta Hedin
  Margareta Hedin says:

  JAG känner så många underbara personer som äter Fitline. De blir föryngrade, får mera hår, bättre naglar, blir smalare, lyckligare – vissa får till och med mensen tillbaka. De höjer sin livskvalité, blir starka, positiva.
  Jag vill så gärna tro på FitLine och dras med i denna vitaliserande, process och må så bra som Fitline användarna säger att gör.Jag vill också få den där orken och höja min prestation i stora mängder.
  Därför gick jag med i Fitline, gick på stora väckelsemöten och lärde mig att säga allt som alla entusiaster till detta säger.
  Jag blev magsjuk i princip omedelbart jag började med produkterna. Jag fick hälsorådet att fortsätta i alla fall. Det var en utrensningsprocess. Som pågick sades det. Jag mådde inte bra alls. I tre månander väntade jag på att det skullle stabiliseras, När jag skulle beställa igen bytte jag ut restorate till sensitive och körde på i ytterligare 3 månader. Det blev ingen förändring i magen – och svaret från Fitlinekonsulten var att ingen hade hört talas om något liknande. Det var omöjligt. Jag behövde bara utresnsas och vänja kroppen vid produkten i tre månader. Det gick inte! Då slutligen fick jag rådet att börja använda yoghurten. Det skulle hjälpa mig att bli frisk.
  Ja, så kom det sig att jag under 7-8 månader av mitt liv hade allvarlig diarré varje dag, blev tröttare och sjukare hela tiden.
  Jag läste sedan att Sanna Ehdin skrivit i en artikel att det var en känd allergisk reaktion jag fått. Att det finns något i produkten som innehåller just detta. Att någon % av befolkningen har denna allergi! Hon beskrev i detalj mitt mående,
  Kort därefter utbröt en folkstorm emot Sanna Ehdin på nätet – Fitline människorna var rosenrasande! De kände sig kränkta för att Sanna berättat om allergin!
  Det här är något som är väldigt svårt för mig att förstå! Hur de kan förneka att ett känt faktum och säga till mig att de aldrig har hört talas om dålig mage i samband med Fitline!
  Jag som blivit drabbad och mått jättedåligt tycker att det är fruktansvärt att ingen tog mina symptom på allvar! I efterhand uppfattar jag Fitline som en sekt där man inte får yttra sig. Mår man inte bra så bortförklaras det med att jag behöver utrensning .

  • Åsa
   Åsa says:

   Tack för din berättelse! Den är ännu en i raden av berättelser som skickas till mig eller skrivs som kommentarer här på bloggen. Du skriver så fint om din önskan att också få må så bra som alla som använder Fitline säger att de gör… Vem har inte den önskan? Sen kommer dina symptom och råden som följder gör dig bara sjukare. Det är helt oanständigt att Fitline inte känns vid alla som mår dåligt av Fitline.

   • Eva
    Eva says:

    Detta är ju det som hände också mig. Min mage blev direkt dåligt. Vad är det för en allergi. Känner att jag behöver veta mer. Om ni inte kan skriva ut det här, kanske ni kan mejla mig? Tack!
    Jag tror ju inte att det är dåligt för alla. Såg dom som mådde bra av fitline, men jag är känslig och det fungerar inte för mig. Så är det ju med allting.
    Det är dumt av dem att vilja tysta ner det och tro att detta skall fungera för alla.

 105. Katarina
  Katarina says:

  Tack för nyanseringen av FitLine! Precis vad jag sökte och efter att ha plöjt igenom ditt blogginlägg och nära nog alla kommentarer plus några andra sidor, bland annat företagets egna om preparaten, känner jag mig mindre vilsen. Vet att jag kommer träffa en säljare framöver, inte för att jag vill köpa, men för att personen ingår i min krets och har börjat sälja och därmed gärna pratar om hur bra preparaten är och levererar sucess-stories på löpande band.

  Kan lätt säga att jag hatar mlm. Hatar att jag som vän/släkting/bekant/granne/whatever förvandlas till en inkomstmöjlighet och plötsligt måste förhålla mig till försäljningsförsök både nu och då. Och personen som börjat sälja nån mlm-produkt plötsligt sitter inne med lösningen på alla mina problem och bara väntar på att jag till slut ska ge efter och oxå förstå och till slut teckna abonnemang på välsignelsen.

  Har sett människor jag älskar gå ner sig totalt i spelet. Jaga efter lyckan och stå ensamma och övergivna utan vare sig bostad, barn eller värdighet. Kraschade relationer. Skulder upp över öronen och lite till. Ivrigt påhejade ända ner i avgrunden av dem som dragit in dem i det hela. Och hela deras upline. Då gällde det inte FitLine utan en annan produkt. Men samma försäljningsmetoder.

  I somras överhörde jag ett försäljarmöte (för FitLine) i rummet intill det jag befann mig i. Inte mycket prat om att man bryr sig om människors hälsa men många tips om knep hur man ska uttrycka sig för att inte råka in i tråkigheter för att man sagt att någon kan bli frisk eller så. Bara mata på med success-stories men inte lova eller påstå att någon kan bli frisk. Det får folk tänka själva. Har man tur så är det nån nyfrälst med på mötet som berättar sin story och då säljer produkten sig själv.
  Det är svårt att värja sig mot dessa success-stories. Man verkar ju helt dum i huvudet om man inte vill testa något som så många (som man iofs inte har träffat) har så mycket positivt att säga om. Ännu svårare om man känner personerna. Det låter ju som ett mirakelpreparat och vem vill inte uppleva ett mirakel?

  Men det är så dubbelt. Samtidigt som det är lösningen på nära nog alla hälsoproblem så låter det som att man kanske inte ska ta preparatet om man upplever ohälsa för då kan man få oönskade reaktioner. Så vem är egentligen målgruppen?
  Blir heller inte klok på att det sägs att preparaten består av bara torkade frukter och grönsaker, dessutom ekologiska. Hittar inget om ekologiskt på de etiketter jag läst. Knappt nån frukt eller grönsak heller. Lite citronsyra. (Vilken sort, kan man undra.) Aromer. I nån burk finns rödbetspulver. Teet verkar innehålla mest av frukt och grönt. Ett vanligt örtte. Men inte ekologiskt.

  Än en gång tack för ert engagemang, Åsa och alla som kommenterat före mig. Hjälpte mig att hitta vidare.

  • Åsa
   Åsa says:

   Tack för din kommentar Katarina! Jag har också sett hur mlm-företag tar greppet om olika kretsar, inger förhoppningar och lämnar efter sig ett spår av slokörade…

 106. Anna
  Anna says:

  Och något som utmärker dem som är involverade i försäljningen av FitLine är att de reagerar med aggressivitet om man råkar ifrågasätta deras produkter, hur snällt man än försöker påpeka att man är skeptisk. Jag skulle aldrig någonsin i mitt liv få för mig att prova detta , för det första – eftersom det finns mycket bättre och billigare produkter på t ex apoteket som funkar jättebra. Men kosttillskott är inte till för att skapa beroende hos i övrigt friska personer, utan endast för dem som av någon anledning inte kan få i sig alla vitaminer och mineraler via vanliga måltider. Måttet för mig var rågat när man nu marknadsför att en av säljarna har en son som varit gravt autistisk i många år och som kämpar och provat än det ena än det andra, men när de provade FitLine på honom då blev han FRISK. Jo, visst, tjena, säkert! Bara LÄGG NER! Och att säljarna blir så desperat aggressiva och kallar den som kritiserar deras produkter för än det ena och än det andra borde få ALLA att vända sig emot detta.

  • Åsa
   Åsa says:

   Hej Anna! Jag utgår från att detta med den autistiske sonen inte är något man kan hitta på FitLines hemsida, utan de aktar sig noga för att själva berätta sådana här saker – det blir istället på säljmöten som sådana här historier kommer fram. Självklart vill säljarna berätta sådant, då kan de ju få sälja mer till fler.

   Tack för din kommentar!

 107. Alva
  Alva says:

  Jag undrar över varför det är så myclet koffein i produkterna. De säger att det är Guarana och att det inte påverkar kroppen på samma sätt som kaffe t.ex. Men jag hittar ingen information någonstans som bekräftar det?

 108. Ida
  Ida says:

  Hej!

  Lider av utmattningssyndrom och har blivit rekommenderad fitline, men är i grunden skeptisk, och rädd att mixtra för mycket.

  Det jag undrar med en gång är hur denna upptagning direkt till cellnivå ska ske? NTC är patenterat, i vilket land då? Iom patenten offentliggörs informationen. Någon som har letat fram den informationen?

 109. Eva
  Eva says:

  Jag hann inte läsa alla kommentar, men efter två veckor med fitlines produkter slutar jag. Jag känner inte att jag mår bra av dom. Från Flash på morgon efter activize och den känns som en drog, eller energydryck. Konstgjord activering. Och så har jag lidit av kronisk diarre under dessa dryga två veckor. Det får räcka. Restorate tycker jag kändes ännu värre. Jag fick en direkt reaktion i magen.
  Det ända som kändes bra var Basics men motsvarande eller bättre kan man köpa i hälsokostaffär.

  När jag läser vilka biverkningar andra har fått så känner jag mig bekräftat i det jag kände från början och jag inte ville lyssna på. Detta är inte bra för mig.

 110. T
  T says:

  Intressant läsning hamnade här när jag letar biverkningar av FL….. Har använt FL i några år och även gjort 2 CL med FL. Har precis slutat för min kropp säger att den inte gillar allt i dessa produkter. Tänker satsa pengarna på ekologisk bra mat istället har sedan ett år doserat rikligt med C’vitamin å inte blivit förkyld på riktigt.

  Det fanns såklart en anledning till att jag började å det hjälpte men jag kan hålla med om att det finns för många sk FLexperter utan djupare kunskap.

  Testar utan FL ett tag så får ja se…

 111. I.Lundmark
  I.Lundmark says:

  Hej Åsa,
  Dricker själv Fit Line och hamnade på din sida då jag letade efter fler produkter från företaget. Har med intresse läst flera av kommentarerna här men känner mig lite kluven till de slutsatser som dras av en del skribenter. Jag är väldigt nöjd med de Fit Lines produkter jag själv använder (mår betydligt bättre än för ett år sedan), men är inte helt säker på att det är just Fit Line som gjort att den migrän jag lidit av under så många år tycks ha försvunnit. Vill gärna tipsa om vad som hjälpt mig.

  Vi fick för cirka ett halvår sedan besked om att vår dotter är histaminintolerant. I samband med detta började jag misstänka att jag själv kanske också är det då jag läste in mig på ämnet och tog del av symptomen. (Dottern har andra och betydligt kraftigare reaktioner än vad jag själv har) Nu äter vi samma kost, dottern och jag och jag har inte haft migrän på snart ett år. Om det beror på Fit Line (Basic och Acitvice på morgonen och Restorate på kvällen) eller den förändrade kosten, vill jag ha osagt, men något är det som påverkar.
  Det finns flera bra sidor på nätet som tar upp histaminintolerans, lägger in länk till en som redogör för det hela på ett enkelt och tydligt sätt http://www.histaminintolerans.info/
  Ökat intag av magnesium (vi använder numera endast havssalt) har hjälpt mig något tidigare.
  I samband med menstruation och/eller inträde i menopaus/klimakteriet kan ge ökad migrän, men det vet du säkert sedan tidigare, för där kan ju järn och magnesium hjälpa i förebyggande syfte.
  Hoppas det kan vara till någon hjälp.

  • Åsa
   Åsa says:

   Hej Ittis! Tack för din kommentar. Som jag skrev redan i mitt ursprungliga blogginlägg, så vet jag att det finns de som mår bättre av FitLine, men jag mådde inte bättre och sedan jag skrev blogginlägget har jag fått både kommentarer och privata email från personer som fått riktigt jobbiga reaktioner och ibland allvarliga, farliga sådana. Det stör mig att företaget FitLine är så ovarsamma och ointresserade av de som blir sjuka av deras produkter.

   Histaminintolerans – jag tror inte att det är orsaken i mitt fall. Det är så tydligt att det är hormoner och väder. Nu är jag i den åldern då jag passerat övergångsåldern, så jag får inte längre hormonutlöst migrän. Men vädret kvarstår. Jag blir lite bättre för varje år och testar mig fram. Magnesium har inte påverkat min migrän ett endaste dugg när jag provat. Jag har för övrigt också tagit tillskott med Daosin, i linje med histamintanken, men det gav inte något som helst resultat.

   • I.Lundmark
    I.Lundmark says:

    Vad synd att det inte hjälpt dig. Jag reagerade också på hormoner och väder, så där finns en likhet mellan oss ;) men jag har inte tagit medicin mot histaminintolerans (tilsatt Daoisin eller antihistaminer) utan helt enkelt undvikit sådant som triggar igång eller ökar histaminnivån i kroppen. Om du inte testat och lägga om din kost till kan det ju vara en god idé, som alternativ istället för att tillsätta Daoisin eller andra enzym eller läkemedel för att ”tåla” och bryta ner histaminer.

 112. Yppele
  Yppele says:

  Takk for blogginnleggene Åsa!

  Bra noen setter riktig lys på Fitline. De som selger/er tilhengere oppfører seg som om de er i en sekt, og som at Fitline forandrer livet deres, men det meste viser seg at det bare er tull. Selvsagt kan det ha positive virkninger hvis man har vitaminmangel, men det er i bunn og grunn produkter som de færreste trenger, og du får det samme i bedre kvalitet fra apoteket.
  Det beste med fitline kan faktisk være at man drikker mer vann så man har bedre væskebalanse i kroppen. De som føler seg mere opplagt er nok en god del placebo (men placebo fungerer jo), og den store andelen koffein/sukker/guarana og andre oppkvikkende middel (både deklarerte og udeklarerte) som er i pulveret.

 113. Annika
  Annika says:

  Vilken fantastisk tråd och helt ljuvliga kommetarer både ”för och emot” jag själv använder inte produkten man har de i min närhet som gör det och jag märker inte någon större skillnad på dessa personer, fast de påstår det. Däremot kan jag konstatera en del av de biverkningar som nämns i tråden.
  Jag tycker att man ska vara väldigt försiktig med produkter som lovar stort och när företaget och dess försäljare blir förbannade bara för att man vill ha info så dra i alla fall jag öronen åt mig.
  Det är i allra högsta grad jädrans oansvarigt att göra pr för en produkt som ska ”passa alla” och att det inte finns ”varningstexter”..
  Bra jobbat Åsa….!

Kommentarer ej möjligt!