En månad med qigong!

Jag försökte sätta målet ganska lågt den här gången när jag påbörjat det som jag hoppas blir en qigongträning som jag fortsätter med resten av livet. Jag tänkte att om jag nöjer mig med att jag ska klara en träning om dagen så borde det gå. Egentligen ska man träna två gånger om dagen när man har ett hälsoproblem, men jag är så rädd för att jag ska bli besviken på mig själv när det inte funkar. Ett bra beslut känns det som nu. Jag har faktiskt klarat min enda träning så gott som varje dag. Dessutom har jag den sista veckan börjat lägga till ytterligare en träning.

Fortfarande säger jag till mig själv att det viktiga är att jag klarar en träning per dag. Men blir det mer, så är det min bonus.

Hur mår jag då? Jo, redan första veckan började energin komma tillbaka i kroppen och det är den stora vinsten för mig. Jag har också märkt att rörlighet och balans är bättre. Min mage brukar må bra, men med qigong mår den ännu bättre.

För mig betyder det här med att jag känner mig pigg igen massor! Det är som att vinna på lotteri eller nåt. Fast, det beror på envis träning. Men det är så skönt att det faktiskt lönar sig. Jag hoppas att allergin ska ge med sig, men jag tror att det behövs två träningar per dag för att åstadkomma det.