Ett år med Cefaly och min migrän

Nu har jag använt Cefaly mer än ett år. Den har inneburit en stor förbättring av min livskvalitet. Jag skrev ett blogginlägg när det hade gått ett halvår som jag rekommenderar att du läser. Vad har hänt sedan dess? I november började jag sova hela nätter, vilken grej! Tänk att slippa väckas av migrän varje natt mellan tre och fem. Jo då, det händer att jag fortfarande väcks, men det är inte rutinmässigt, det normala idag är att jag sover till morgonen.

Jag har också hunnit med att ha några dagar här och där utan triptaner och till och med utan både triptaner och acetylsalicylsyra. Det är stort. Lite tråkigt är dock att det verkar ha stannat där. Jag har kört fast. Jag kommer troligen inte längre i förbättring, men då har jag alltså minskat min konsumtion av triptaner respektive acetylsalicylsyra med 70 respektive 80 procent. Det är stort. Men jag får fortfarande migrän av väderomslag och jag reagerar också på hormonväxlingar, vilka jag har många av eftersom jag är i klimakteriet.

Min plan just nu är att jobba vidare med att få ordning på hormonerna och jag fortsätter att använda Cefaly förebyggande varje dag. När jag känner av migrän så testar jag ofta det behandlande programmet. Det som händer är att huvudvärken lindras en del eller liksom trycks tillbaka ett tag. Dock är det ännu sällsynt att jag får värken att helt försvinna.

Jag är med i en migrängrupp på Facebook där några har testat Cefaly. En del med positivt resultat, till och med bättre resultat än vad jag uppnått. Andra verkar inte gilla Cefaly, får inte till rutinen med att använda Cefaly förebyggande. Det tycker jag är tråkigt. I vissa fall har den som testat tyckt att det har gjort ont eller varit obehagligt.

Min första dag med Cefaly var verkligen ingen hit. Jag var så optimistisk och trodde att Cefalyn skulle lösa allt från start, så jag lät bli att ta medicin, körde Cefaly flera gånger och blev bara sämre. Efter den starten satsade jag på att bara köra det förebyggande programmet under lång tid och jag märkte en förbättring redan efter några veckor. Först efter ett halvår klarade jag att använda det behandlande programmet utan att värken blev värre, men då vände det.

Jag hoppas att du som har migrän tar steget att testa Cefaly, för allt som gör att man kan minska på medicin är värdefullt. Ett bra tips är att satsa på uppladdningsbara batterier!

2 kommentarer

Kommentarer ej möjligt!