Rockring!


Jag har beställt en Innersvingen Rockring. När jag var liten tyckte jag att det var jättekul att rocka och nu när jag fattade att man kan ha en tyngre rockring som träningsredskap slog jag till.

Rockringen kom igår. Man får bara träna 1-2 minuter de första dagarna och sedan öka försiktigt, detta för att undvika ömma muskler och blåmärken. Fast jag bara testade någon minut igår, så kändes det att det var ömt idag när jag rockade, så jag kommer att akta mig noga för att överskrida de där minuterna…

Det ska bli spännande att se om det här är en träningsform som jag kommer att utföra kontinuerligt. Jag har svårt att hitta motionsformer som fungerar ihop med min dagliga migrän. Det bästa är om något går att utföra på direkten när jag är bra nog att klara det och som går att avbryta omedelbart om jag känner av huvudvärken. Allt som måste ske en viss tid i veckan går bort.

Jag återkommer med rapport om hur det fungerar!

(Bilden är lånad från Innersvingen Rockringar)
4 kommentarer
 1. Anonymous
  Anonymous says:

  Hej!Hur går det med rockringen? Jag är allt lite sugen på att köpa en med, men hör gärna med någon som provat om det är värt pengarna…

 2. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  Först gick det bra. Jag var ökade försiktigt på antalet minuter så att jag slapp bli öm och blåmärkt. Jag kom upp i 20-30 minuter per dag och kände mig duktig. Ibland mer bara för att det var kul.Men så reste jag till Florens några dagar, kom hem och var förkyld, kom efter med jobb… och så tappade jag ruktinen.Igår började jag precis om med rockringen, vågade mig på tre minuter och det räckte för att jag skulle bli öm på vissa ställen. Så jag får ta en sådan där långsam upptrappning igen… segt.Först var det svårt att hålla rockringen igång, så då var det inte så svårt att begränsa träningstiden, men nu kan jag ju hålla ringen igång och då blir det seg att behöva börja med så korta tider.Så, när jag väl har kommit upp i 20-30 minuter per dag så är det roligt och jag märkte att midjan blev fastare. När man tränar längre så får man också träningsvärk på alla möjliga oväntade ställen som ben och armar – vilket visar att man tränar mer än just magmuskler.Jag tycker absolut att du ska testa att köpa en rockring. Det är rolig träning. Man drar på lite musik och kör igång och försöker göra lika lång tid åt båda hållen.

 3. Mary Ann
  Mary Ann says:

  Alltså, tack så himla mycket för dina tips! Jag kommer nog att beställa en inom kort. Konstigt, men efter att jag fyllde 35 (är nu 36) så kände jag att man bara MÅSTE börja ägna sig åt lite bra rutiner, men jag gillar helt enkelt inte en massa gym och annat :). Tack för tipset!! Lycka till med fortsättningen.

Kommentarer ej möjligt!