Kära Plantronics headset!

En del prylar är pålitligare och trofastare än andra. Mitt Plantronics headset med Bluetooth är en sådan pryl. När jag köpte mitt första så var jag sjukt besviken på andra Bluetooth-headset som jag testat av märken som Ericsson och Jabra. De var svåra att begripa sig på, pedagogiskt och logisk dåligt gjorda. Ett från Jabra blev jag helt galen på eftersom jag nästan fick eksem i örat av det. Det måste ha varit något i plasten/gummit som inte var bra. Detta intresserade in Jabra nämnvärt, varför jag blev ännu mer irriterad.

Plantronics headset från 2008 och 2015.

Plantronics headset från 2008 och 2015.

Så fick jag för mig att skaffa ett headset från Plantronics eftersom det märket gjort bra ifrån sig i tester. Det var kärlek från första dagen! Äntligen ett headset som var smart uttänkt. Inget krångel med att koppla upp sig. Bra ljud. Brusreducering. De jag pratade med trodde att jag satt på kontoret fast jag satt i en bil. Jag tror att det var ungefär 2008 som jag skaffade det första. Dock var ju headsetet ganska litet och det kunde ibland vara svårt att få med sig både iPhone och headset. Det hände att det ramlade ur en ficka när jag drog upp en handske och liknande.

Jag har tappat detta headset i vattenpölar och snöslask, men det har alltid stått pall. En gång tappade jag det rakt ner i ett handfat med rinnande vatten, det rann precis rakt ner på det stackars lilla headsetet – men jag tog upp och torkade det och sen fungerade det perfekt igen.

Plantronics headsets från 2008 och 2015

Plantronics headsets från 2008 och 2015

Som du ser på bilderna blev mitt gamla headset väldigt slitet i kanterna. Jag försökte måla i med spritpenna, men det skavdes snabbt bort igen. Jag tänkte många gånger att jag borde skaffa ett nytt, men jag hade inte hjärta att göra mig av med det här trofasta headsetet. Ett par gånger tappade jag bort det så pass att jag började jubla inom mig ”Nu kan jag köpa ett nytt headset utan att känna mig taskig!” fast så dök det här gamla headsetet alltid upp…

Till sist föll en bit av! Det går möjligen att se på den övre bilden att plasten på den smalaste delen brutits av. Inte så konstigt eftersom det är just där man trycker för att svara.

Det var en fredag och jag letade raskt rätt på en ersättare, jag beställde på internet och det kom redan på måndagen. Eftersom jag gillade den här resemodellen med en liten laddningsbar enhet man kan ta med sig i väskan och som man sen kan ladda headsetet med utan att behöva ansluta till strömkälla, så köpte jag en modern variant av samma modell. Nu en vit. Visst är det snyggt?

Nu är det nya tider, så för att få headsetet att fungera perfekt måste jag uppdatera mjukvaran. Sen har också det nya headsetet funkat perfekt och det har förstås några nya finesser som röststyrning plus att det känner av om jag lyfter upp det från bordet – då svarar headsetet av sig själv, utan att jag behöver trycka på det.

Jag gillar att headsetet är så litet och nätt, samtidigt som det är så logiskt i sitt sätt att fungera.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *