Ett riktigt ”Apple-moment”

Idag fick jag en positiv chock från Apple Music. Jag har så sakteliga börjat uppskatta den musiktjänsten, den får mig att bli nyfiken och vilja lyssna på musik som jag säkert inte hade lyssnat på annars.

Idag har varit en ganska skruttig dag. Jag vaknade med migrän och hur jag än försökte få bort den med olika metoder, så stannade den kvar hela dagen. På eftermiddagen gav jag upp och lämnade soffan för att istället lägga mig i sängen och vila. Jag kände mig riktigt besviken på den här dagen, allt det jag planerat att göra gick åt fanders. Ynklig var ordet. Så pluggar jag in hörlurarna i min iPhone, sätter på Apple Music och klickar på hjärtat ”För dig” för att se vilka spellistor som föreslås till mig.

Förslag på spellistor i Apple Music: En tupplur i halvtid överst!

Förslag på spellistor i Apple Music: En tupplur i halvtid överst!

Apple Music föreslår spellistan ”En tupplur i halvtid”. Alltså, jag fattar, det är bara en massa algoritmer, någon som räknat att ut att folk kan vilja ta det lite lugnt på en lördag eftermiddag, jag fattar… Men ändå: den här spellistan gick rakt in i hjärtat på mig. Det kändes som att någon tänkt ut den för att jag skulle bli glad.

Lugna nerverna?

Lugna nerverna?

När jag kollade lite till så stod det ”Ta det lugnt, det är halvtid nu! Slut ögonen och ta en tupplur…” Då kom tårarna. Det var som att det var äkta snällhet som trängde igenom systemet och nådde fram till mig. Jag vet, det var inte så att någon i andra änden visste att just jag behövde det här just idag, men det KÄNDES så.

Det är det som är det fantastiska med Apple. Trots all teknik finns den här känslan av mänsklig omsorg ständigt närvarande. Det är därför man kan känna att Apple prylarna inte bara är prylar, utan nästan en slags kompisar. Inte har jag några känslor för tv:n, mikrovågsugnen eller luftvärmepumpen – de är bara prylar. Men alla mina Apple prylar har känslan av omsorg inbyggd i sin design och funktionalitet.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *