Klar luft med jonisator

Pollensäsong och plötsligt en natt vaknar jag av att näsan är totaltäppt så att jag sover med öppen mun och blir supertorr. Inte bra. Förutom att fixa mediciner och superstäda sovrummet, så köpte jag en jonisator.

Rubicson Jonisator

Rubicson Jonisator

För flera år sedan hade jag en jonisator i flera olika rum, men så gick de sönder en efter en och jag glömde bort vitsen med jonisatorer. Men, det är verkligen skönt att sova i ett rum där jonisatorn jobbat en hel dag. Luften blir ren och klar.

Vår jonisator är ansluten till en timer så att den är på mellan 08 och 20. På det viset hinner det ozon som den utsöndrar försvinna innan det är dags att gå och lägga sig. Ozon är nämligen inte bra att vistas i.

När jag ändå var i farten kom jag på att vår luftvärmepump också har en jonisator, så nu sätter vi på den innan vi går och lägger oss och stänger av när vi kliver upp. På det viset har vi ren och klar luft på nedervåningen också. Fantastiskt! Kan inte fatta att vi låtit bli att använda funktionen?

Alltså, om du har allergi kan en jonisator hjälpa dig att andas lättare – kom bara ihåg att inte vistas i ett rum där den är påslagen under längre tid.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *