Amazon säljer fler e-böcker än pappersböcker, hur går det för e-böckerna i Sverige?

Idag skulle jag köpa en viss bok. Eftersom jag har en iPad och har som målsättning att aldrig mer köpa en pappersbok om det går att köpa som e-bok började jag med att söka boken i Bokus iPad-app. Den fanns inte. Då gick jag in på Bokus vanliga webbshop via min MacBook och till min stora förvåning fanns boken både som pappersbok och ebok; varför i hela fridens dar har man då inte lagt ut den till försäljning i sin app?

Sen kom nästa upptäckt: boken kostade 33 kr mer som e-bok? Hur logiskt känns det? Jag hade förväntat mig 33 kr mindre som e-bok…

Nä, om det här med e-böcker ska komma loss i Sverige så måste dels Apple’s iBook-store komma loss med svenska titlar och ett stort förlag som Bokus som brytt sig om att göra en app, måste självklart också använda sig av appen för att sälja så mycket e-böcker som möjligt!

3 kommentarer
 1. Henrik Löwenhamn
  Henrik Löwenhamn says:

  Stötte på samma problem förra veckan. Jag ville ha senaste deckaren av Peter Robinson, på engelska, på paddan.

  Höll på att bli helt galen tills jag gick in på Amazon. De krossar totalt.

  Och den sköna känslan att läsa en sida eller två på muggen i telefonen och veta att paddan öppnar sig på samma sida senare på kvällen. Obetalbart.

  Svara
 2. siteadmin
  siteadmin says:

  Hej Åsa!

  Anledningen att du inte hittar alla våra e-böcker i eBokus beror på att eBokus endast stödjer ePub-formatet som är ett flödande format. PDFer t ex är inte flödande utan fasta sidor och tillåter inte att texten kan ändra storlek etc. Det är viktigt om du ska få en bra läsupplevelse om du läser i en iPhone t ex. Och ePub är ett format som blir alltmer dominerande när det gäller e-böcker.

  När det gäller priser på e-böcker kan jag bara hänvisa till följande svar som jag skrivit i frågan, där en av faktorerna som påverkar är den 25%-iga momsen på e-böcker (mot 6% på vanliga böcker):

  http://kundo.se/org/bokus/d/e-bocker-1/

  Ha en bra dag!
  /Marcos Widung – Projektledare på Bokus

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *