Min kära kamera!


Jag har sedan sommaren 2006 en Canon S3 IS som jag är så kär i! Egentligen kom det en ny modell sommaren 2007, Canon S5 IS (som visas på bilden), men jag har inte känt att jag måste ha den modellen. Däremot hoppas jag innerligt att Canon fortsätter att utveckla den här modellen, för den är så rolig och lätt att använda.

Eller, om man vill lära sig alla kamerans funktioner kan det bli hur krångligt som helst… Jag lägger till någon funktion då och då. Det finns så många möjligheter till inställningar.

Kameran är behändig att ta med sig. I standardutförande rymmer den allt från macro till 12x optisk zoom. Nu har jag dessutom köpt till en vidvinkelkonverter som jag framför allt använder när jag ska fotografera interiörer. Det funkar alldeles utmärkt. Just därför blev jag lite sugen på att också skaffa en telekonverter. Grejen är att också tillbehören är behändiga. Jag är inte sugen på att skaffa systemkamera där varje objektiv går på många tusen kronor och utrustningen kräver en ryggsäck. Jag vill vara fri och rörlig. Jag vill ägna min tid åt att se bilderna, inte att fastna i tekniken.

2 kommentarer
  1. annika
    annika says:

    Jaha, första inlägget på din nya blogg.
    När det gäller kamera, så är jag i samma sits som dig, jag vill liksom ha alla funktioner, men jag vill ha en liten behändig kamera som slinker lätt ner i fickan…ingen ryggsäck som du skriver.Få se hur det blir.. måste fundera ett tag till.

    Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *