Trist läge för Volvo

Ena dagen kommer rapport om att Volvos personbilar är fulla med fel. Bilar som säljer på att vara hög kvalitet och säkerhet ska inte ha onödiga fel.

Nästa dag kommer rapport om att Volvos andra fordon, exempelvis lastbilar säljer dåligt.

Förutom att jag är uppvuxen i en Volvo Duett och faktiskt övningskörde i en sådan och förutom att jag och Roine ägde en begagnad Volvo som vi dekorerade med blommiga fartränder – så är min personliga erfarenhet av Volvo mycket begränsad. Den gamla kära Duetten förblir en kultbil. Den hade en personlighet och det känns lite som en merit att jag faktiskt övningskörde med en Duett. Men i övrigt har Volvo stått för något som är långt från min personlighet. Volvo är lite som datorvärldens PC: folk köper dem med motiveringar som att det går lätt att hitta reservdelar till bilarna/datorerna. Eh? Jag vill väl inte lägga pengar på något som kräver en massa reservdelar? Det är därför jag köper mac-datorer. Och det är därför vi kör Suzukibilar.

Vår Suzuki Swift har peppar peppar ta i trä gått som tåget i snart två år. En riktigt kul bil att köra. Plus att den drar lite bensin. Vår Suzuki Grand Viitara fungerar också som den ska, trots att vi köpte den begagnad. Det är vad jag förväntar mig av bilar. Den 25 oktober lanseras Suzuki Splash i Sverige. En liten miljöbil som jag hoppas är lika kul och praktisk som den verkar enligt förhandsinformationen.

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *