Rockringen känns i musklerna!

Nästan häpet märker jag nu att det känns i olika muskler när jag tränar med min rockring – trots att jag fortfarande ligger på bara 12-15 minuter per dag. Nytt är att det känns i vader och lår. Nu måste jag stretcha för att inte bli stel och öm i benen.

Vad har jag ändrat i träningen? Nästan inget. Det första man måste lära sig är ju att helt enkelt få rockringen att snurra – och det är en utmaning i sig. Nu har jag ganska bra koll på det och då börjar jag få lust att testa lite mer, men det är verkligen inte mycket jag klarar att göra.

Att sträcka upp armarna och fortsätt rocka är bara det lite knepigt. Men nu kan jag det. Att väga över på ena benet och sedan väga över på det andra är ungefär ”ingenting” om ni skulle kolla in mig. Ändå kräver det en hel del koncentration för att jag ska klara det. Idag har jag dessutom testat att kliva fram med ena benet och sen växla till nästa. Igen, det ser inte mycket ut för världen, men det är svårt!

Och vad mer: varje nytt sätt innebär alltid att jag använder musklerna lite annorlunda. Fast det är så ynkapynka små variationer.

Idag blev jag dessutom rejält trött – mitt utgångsläge är ju mycket risigt vad gäller kondition och träning, så varje grej jag faktiskt gör är ett steg åt rätt håll. Jag ska hålla mig på 15-minuters nivån ett tag till så att jag blir bättre på de här variationerna och så att jag inte längre blir trött. Sen ökar jag!

Åh så kul det här är! Jag har dock en bit kvar innan jag klarar sådant som tjejen gör på filmen nedan…

3 kommentarer
 1. Anonymous
  Anonymous says:

  Oj!!! När du klarar att bli lika bra som den tjejen, då kan du stänga nuvarande firma och börja med uppvisning istället;-)
  Ronnie

  Svara
 2. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  Ronnie: Mmm. Och det blir väl dags för det typ i mars kanske? Mars 2019. Typ. :-)

  Om jag nu ens någonsin skulle klara det som hon gör? Fast, alla de där som tränat upp sig i Stjärnor på Is och Let’s Dance har ju lyckats med de mest förvånande bedrifter, så vem vet?

  Svara
 3. Anonymous
  Anonymous says:

  Det var mkt duktigt gjort. Prova med en anna rockring som casalls typ som har vikt och är ojämn invändigt. då lär det tyvärr inte gå lika lätt. Den kör man inte runt halsen precis.

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *