Två bra krämer från Bodyshop

Som julklapp fick jag bl.a. två krämer från Bodyshop. Spa Wisdom Monoi Moisture Balm och Spa Wisdom Africa Spa Hand & Foot Butter. De ingick i ett presentset, så det var små burkar.

Ganska ofta tycker jag att det bästa med Bodyshops produkter är att de luktar gott, inte är testade på djur och produceras enligt Fair Trade och liknande. Men helt ärligt brukar jag inte tycka att de fungerar så värst bra. Den enda produkt som jag varit riktigt imponerad av tidigare vara deras cerat med honung – men det finns inte längre i sortimentet…

Därför blev jag positivt överraskad av att de här två produkterna fungerade så bra!

Monoi Moisture Balm är baserat på Monoi som är kokosolja i vilken man låtit gardeniablommor ligga så att doft och annat dragits ur. Doften är fantastisk. Men det som är ännu mer fantastiskt är att den fungerat jättebra som ansiktskräm. Jag tänkte från början att det var meningen att man skulle använda krämen på kroppen, men eftersom jag haft problem med någon slags ”finnar” som inte vill läka, sedan vi var på Cypern, så har jag testat allt möjligt i ansiktet och fick för mig att testa Monoi Moisture Balm. Och faktiskt så blir huden lugnare!

Africa Spa Hand & Foot Butter innehåller honung och bivax. Jag har innan haft Faxmas liniment som bästa fotkräm, men ett problem är att den har så stark doft att man alltid måste tvätta händerna noga efter insmörjning. Därför vill jag inte gärna smörja in Faxma på fötterna vid sängkanten och att smörja in fötterna precis innan man går och lägger sig är ändå det bästa. Med Africa Spa Hand & Foot Butter kan jag smörja in fötterna vid sänggående därför att doften är precis lagom. Till min stora förtjusning funkar den också superbra. Torra fötter och hårda hälar Bye Bye!

2 kommentarer
 1. Anonymous
  Anonymous says:

  Hej! Jag är också mycket nöjd med denna sköna, väldoftande ”kräm”, men jag måste göra dig besviken! Var in och skulle köpa en ny burk i onsdags, då visar det sig att denna produkt inte finns mer!!! Ny sort är på ingående, men då blir det till att testa på nytt! Trist! MVH Åsa

  Svara
 2. Åsa Mitt i Världen
  Åsa Mitt i Världen says:

  Ja, jag märkte också att Monoï-krämen har utgått. Men de har en ersättare som jag tycker funkar också. Men doften är inte exakt lika…

  Fotkrämen finns däremot kvar. Jag bunkrade med TVÅ burkar på en gång :-)

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *