Mysteriet med parfymer

Varför är en del hygienprodukter så skarpt och nästan fränt parfymerade? Jag gillar när det är en mild doft på tvål, shampo, balsam och lotion, sen tar jag den parfym jag gillar för att ”lukta gott”. Men skarpa dofter skyr jag. Jag undviker att handla LdB-lotion, l’Óreal-krämer och vissa av Apotekets produkter just pga doften.

Roine köpte ett hårgelé som han tyckte fungerade superbra, men i min näsa doftade det ofattbart starkt och dessutom fick jag migrän av doften, så han kan helt enkelt inte använda den gelén i min närhet. Just herr-parfymerade produkter är ofta för skarpa för min näsa.

Är det ingen mer än jag som reagerar så här? Eller är det så att det är väldigt många som gillar det som jag tycker är skarpa och fräna dofter?

Å andra sidan tål jag mycket väl dofter som vanilj, jasmin, liljekonvalj och kanel. Däremot mår jag dåligt av lavendeldoft. Skumt. Man skulle ju kunna tänka att en så påträngande doft som liljekonvalj skulle ge mig besvär, men icke.

2 kommentarer
 1. Anonymous
  Anonymous says:

  Jodå, här är en till som reagerar på dofter. Inga dofter av blommor, jasmin är värst, för mig. Vissa dofter av shampo, gör mig täppt i näsan och parfymer får jg ont i huvudet och rinnande ögon av.
  Så här hemma doftar det bara människa och katt.
  Kram

  Svara

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *