Ipadappar jag gillar

Jag  bloggade i juni om hur iPad förändrat mina vanor och vilka appar jag använde då. Det mesta står sig från det inlägget, fast lite har ändrat sig. Jag använder inte längre Friendly när jag kollar på Facebook, utan Facebooks egen app. Inte heller läser jag böcker i Bluefire, det blev för krångligt, men jag har kvar den därför att man kan läsa låneböcker med den.

Redan i december 2009 skrev jag om att jag använde Things och Evernote till att-göra-lista respektive anteckningar. Då var det fiffiga att jag synkade iPhone och MacBook. Men Things blev tjatigt efter ett tag. Synkningen gick lite knackigt och jag och Roine kunde inte dela listor med varandra. Sedan i höstas har vi gått över till Wunderlist som vi har både i dator, på iPad och iPhone. Det bästa är att vi kan välja att dela listor för olika projekt med varandra. Jag har också fått andra att dela listor med mig när vi jobbar på samma projekt. Så fiffigt att kunna lägga upp göromål och också se vad den andre lägger dit, samtidigt som båda ser vad som blir avbockat.

En app som jag upptäckte ganska nyligen är Blogsy, det är den jag använder nu när jag bloggar. Jag har testat andra appar för att blogga, men det har aldrig riktigt känts bekvämt. Blogsy har ett eget tänk som gör att det känns roligare att blogga. Fast, det var lite knökigt att fatta hur det skulle gå till i starten. Blogsys användargränssnitt är speciellt, så det tar lite tid att komma underfund med det och jag har ännu inte lärt mig allt, men det är ändå trevligare och mer lättarbetat än de andra bloggapparna jag testat. Faktiskt känns det fiffigare och smartare för varje gång jag använder det.

Garageband är en app som jag haft länge. Först i min MacBook och sen på min iPad. Men där var det ett första steg som jag haft svårt att komma över – antagligen för att jag inte kan något om hur man komponerar musik, men för någon vecka sedan släppte det äntligen och nu har jag faktiskt lyckats få till min första låt, helt gjord på iPad utan andra tillbehör, jag har till och med använt iPadens mic, så sången låter lite kall. Men ändå, jag klarade det! Just, låten har inte något slut i den version jag gjorde och lade ut på Soundcloud, men den har ett slut i mitt huvud, så det kanske kommer med nästa gång jag får tid? Här är ett blogginlägg som beskriver Garageband för iPad. 

Vårsolen by Åsa YES.

Som jag skrev i mitt förra blogginlägg så sitter jag ofta och tecknar på min iPad.

Så, vad ska man ha sin iPad till? Det var ju den frågan som hängde i luften när jag skaffade iPad i december 2011. Jag trodde att jag skulle köpa tidningar och magasin, men det har jag inte alls gjort. Jag läser de artiklar jag vill läsa i Flipboard och Zite. Däremot har jag köpt flera eböcker som jag läser i både iBooks och Kindle. Jag läser också nästan alla pdfer som skickas till mig på iPaden och är det material som jag behöver göra noteringar i, använder jag appen GoodReader i vilken jag kan använda överstrykningspenna, göra anteckningar, rita och så vidare.
Faktum är att jag använder min iPad hela tiden. Häromdagen sa jag till Roine: ”iPad är verkligen en riktig Åsa-maskin! Jag skulle nog kunna roa mig nästan hur länge som helst med en iPad.”

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *